Реклама
Реклама
Реклама

Довгобуд на площі біля Павелецького вокзалу буде завершувати група ПІК

Основний власник групи Сергій Гордєєв викупив у БТА банку один зі скандальних девелоперських проектів Москви Основний власник групи Сергій Гордєєв викупив у БТА банку один зі скандальних девелоперських проектів Москви   Вид на Павелецького вокзалу в Москві   Фото: ТАСС, Сергій Узаков   Москва

Вид на Павелецького вокзалу в Москві

Фото: ТАСС, Сергій Узаков

Москва. 6 серпня. INTERFAX.RU - "Дочка" БТА банку - ТОВ "Леджі" - продала проект "Павелецька площа" структурам Сергія Гордєєва, основного власника "Групи компаній ПІК".

"Нами була проведена робота по поверненню цього активу. Земля була повернена на баланс БТА банку. Були виплачені всі податки, зроблені в повному обсязі орендні платежі, передбачені договором оренди, оформлені всі необхідні документи, отримано дозвіл від московського уряду. Після цього проект проданий структурам С.Гордеева. Тепер новий власник буде завершувати цей проект відповідно до раніше затвердженого плану, - повідомив "Інтерфаксу" через представника Кенес Ракішев, мажоритарій БТА банку. - Ми розглядали разли чние варіанти співпраці, але наші партнери прийняли рішення самостійно завершувати проект, оскільки у них значно більше досвіду на московському ринку ".

За проектом забудови ділянки на Павелецькому площі там з'явиться торговий центр загальною площею 73 тис. Кв. м. За інформацією газети " Коммерсант ", Гордєєв цікавився азіатським досвідом розвитку торговельних об'єктів та їздив їх дивитися. Директор відділу торговельних приміщень CBRE Марина Малахатько оцінює вартість проекту" Павелецька площа "в $ 150-160 млн, витрати на будівництво - в таку ж суму, пише газета.

За словами Ракішева, у БТА банку залишаються інші активи в московській нерухомості: бізнес-центр і океанаріум в районі Кутузовського проспекту, земля в Домодєдовському районі і Нової Москві. Також логістичні парки в Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі, Новосибірську.

"Далі ми будемо розглядати долю кожного з цих активів індивідуально: якісь можуть бути повністю продані іншим зацікавленим учасникам ринку, під інші проекти ми будемо шукати партнерів і розвивати їх спільно. У будь-якому випадку, всі об'єкти будуть добудовані. Це принципово для нас і важливо для міста як з точки зору вигляду, так і економічно "- підкреслив Ракішев.

Тим часом в прес-службі Москомстройінвеста повідомили, що звернень про перегляд параметрів забудови площі перед Павелецькому вокзалі не надходило.

"Останній розгляд питання забудови Павелецькому площі на засіданні містобудівної-земельної комісії (ДЗК) відбулося в грудні 2016 року. Більше звернень по даній території не було", - сказав співробітник комітету.

В кінці 2017 року Архсовет Москви схвалив проект будівництва підземного багатофункціонального торгового комплексу з вестибюлем станції метро на площі перед Павелецькому вокзалі. Загальна площа об'єкта складе близько 73 тис. Кв. м. У комплексі запроектована підземна автостоянка на 500 машиномісць площею 21,9 тис. кв. м.

В кінці травня цього року заступник мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін повідомляв, що юридичні рішення за відомим довгобуду на Павелецькому площі можуть бути прийняті в найближчі місяці.