Реклама
Реклама
Реклама

Як дістатися з Ленінградського вокзалу до аеропорту Внуково

  1. характеристика маршруту
  2. способи проїзду
  3. Коли важливо час
  4. Шлях на метро
  5. Посадка в «Аероекспрес»
  6. Коли обмежений бюджет
  7. поїздка підземкою
  8. Пересадка в автобус
  9. Коли боїмося заблукати

У Москві функціонують 9 залізничних вузлів і три міжнародних аеропорту . Само собою, щоденний пасажиропотік столиці становить мільйони людей, які подорожують транзитом. Причому завданням деяких пасажирів стає поїздка в аеровокзал, щоб продовжити вояж вже по повітрю. Розберемося, як доїхати від Ленінградського вокзалу до Внуково - адже цей напрямок не втрачає популярності у туристів вже довгі роки.

характеристика маршруту

Примітно, що обидва комплексу вважаються найстаршими транспортними вузлами столиці, які функціонують сьогодні. Причому будівлі Ленінградського вокзалу місцева влада привласнили статус пам'ятника архітектури. Щодня через ці ворота Москви проходить 12 000 мандрівників. Залізничний вузол знаходиться на Комсомольській площі, відомої як Площа Трьох Вокзалів.

Залізничний вузол знаходиться на Комсомольській площі, відомої як Площа Трьох Вокзалів

Ленінградський вокзал - найстаріший залізничний вузол Москви

аеровокзал Внуково лежить в південно-західній частині міста і вважається найбільш близько розташованим злітно-посадковим комплексом столиці. Тут теж вельми насичений трафік - за день цей аеровокзал відвідує 4 330 туристів. Навіть попри те прекрасне транспортне сполучення Москви, проїхати з Комсомольській площі до Внуково навпростець вдасться лише на таксі.

Пасажирів, які вважають за краще користуватися громадським транспортом, очікує пересадка в дорозі. Причому перший етап маршруту тут належить подолати на метро. Правда, кільцева лінія підземки пов'язує ключові залізничні точки мегаполісу.

Сьогодні влада планує обладнати станцію швидкісних електропоїздів на Комсомольській площі, щоб безпосередньо зв'язати цю транспортну артерію міста з аеропортами. Однак поки пасажирам доводиться втрачати зайвий час на пошук оптимального варіанту проїзду. Відзначимо, що неминуча пересадка в шляху лякає людей, вперше відвідали столицю - адже ймовірність заблукати в місті висока.

До аеропорту Внуково вдасться доїхати «Аероекспрес», автобусами і таксі

Вивчаючи варіанти, як дістатися з Ленінградського вокзалу до Внуково (аеропорт), люди, які приїхали в столицю вперше, лякаються уявній складності маршруту. Однак тут немає ніяких складнощів. Запасіться картою московського метрополітену, щоб вірно визначити потрібний напрямок. Крім того, доречно заздалегідь вивчити розклад муніципального транспорту, щоб звести витрати часу до мінімуму.

способи проїзду

Визначимося з ймовірними способами поїздки до злітно-посадочного комплексу. Плануючи маршрут, керуйтеся трьома важливими критеріями: фінансовим резервом, запасом вільного часу і особистих переваг у виборі міського транспорту. До аеропорту ведуть кілька шляхів. Тут і поїздка «Аероекспрес», і бюджетний аналог пересування на приміських електричках, і варіант поєднання метро і автобуса або маршрутного таксі.

Тут і поїздка «Аероекспрес», і бюджетний аналог пересування на приміських електричках, і варіант поєднання метро і автобуса або маршрутного таксі

Не поспішайте сідати в машину таксі - на громадському транспорті потрапити в аеропорт вдасться швидше

Звичайно, багато недосвідчених мандрівники одразу подумають про виклик таксомотора і комфортабельною поїздці до терміналів. Відзначимо, що вартість послуг столичних таксопарків перевищує розцінки на муніципальний транспорт мінімум втричі. Причому посадка в машину приватника обходиться невдалим туристам в космічні суми.

Москвичі уникають поїздок наземним транспортом через надмірну завантаженість автодоріг. Адже випадковий затор затримає туриста мінімум на годину, а коли час лімітовано, подібний результат стає фатальним.

Найбільш швидким способом поїздки до терміналу Внуково вважається «Аероекспрес». На цьому ж поїзді зручно потрапити в Домодєдово і Шереметьєво. Подорож на електричці займе трохи більше часу. Крім того, виїхати в такий спосіб вдасться тільки в будні. Проїзд на метро і автобусі - економічний варіант для людей, не обтяжених великою кількістю багажу, а таксі стає доречним вибором, якщо з вами подорожує дитина, літня людина або речей занадто багато.

Коли важливо час

Почнемо з найбільш швидкого варіанту маршруту Внуково-Ленінградський вокзал. Як дістатися «Аероекспрес», підкаже ця стаття. Швидкісний потяг відправляється до аеропорту з Київського вокзалу, значить, подорож ділиться на два відрізки. Спочатку має бути поїздка до станції електричок метрополітеном, потім пересадка на "Аероекспрес". Електропоїзд доставить пасажирів безпосередньо до будівлі злітно-посадочного комплексу.

Електропоїзд доставить пасажирів безпосередньо до будівлі злітно-посадочного комплексу

Поїздка «Аероекспрес» економить максимум часу

Маршрут функціонує щогодини з 6-00 до 24-00. Час поїздки зі станції на Київському вокзалі до злітно-посадочного комплексу займе 38 хвилин. Причому вартість квитка тут становить 420 рублів при покупці талона через мобільний додаток або 470 р., Коли пасажир купує проїзний в касі або терміналах. Вивчимо деталі цього варіанту поїздки.

Шлях на метро

Потрапити на потрібну станцію підземки вдасться через підземний перехід, розташований навпроти центрального виходу з будівлі залізничного вузла. Причому в вестибюлі працює інформаційне вікно - тут мандрівник отримає необхідну консультацію по схемі проходу до перону. Правда, грамотне користування візуальної навігацією допоможе туристу без проблем вийти до потрібного місця і самостійно.

Правда, грамотне користування візуальної навігацією допоможе туристу без проблем вийти до потрібного місця і самостійно

Станція метро «Комсомольська», звідки починається маршрут

Далі, набуваємо квиток, шукаємо платформу, звідки поїзди відходять в сторону ст. «Проспект Миру» і сідаємо в вагон. Відзначимо, що ціна одного проїзду в столичному метрополітені становить 50 рублів. Проїжджаємо 5 станцій і залишаємо склад на «Київській». Тепер залишилося піднятися до терміналу електропоїзди, щоб подолати другий відрізок дороги.

Посадка в «Аероекспрес»

Після прибуття поїзда у мандрівника два варіанти шляху - пройти до терміналу по вулиці або перейти на сусідню радіальну лінію і піднятися прямо біля входу на станцію. Оскільки перший варіант передбачає перетин автодороги по довгому підземному переходу, москвичі вважають за краще використовувати другий метод. Потрапити на ст. «Київська-Радіальна» вдасться з центру залу метрополітену або через загальний вестибюль.

«Київська-Радіальна» вдасться з центру залу метрополітену або через загальний вестибюль

Потяги «Аероекспрес» відправляються з платформи біля Київського вокзалу

У першому випадку має бути спуск по сходах, що не дуже зручно для людини з валізами, а другий варіант передбачає підйоми і спуски на ескалаторі. Але мінусом такого методу стає збільшення часу - адже в метрополітені завжди багатолюдно. Покажчики допоможуть знайти правильний шлях - не забувайте періодично звіряти напрямок руху з інформаційних табличок.

Коли обмежений бюджет

Економічний варіант проїзду - поєднання метрополітену і автобуса чи маршрутки. Тут має бути небагато інша схема шляху. Першим етапом поїздки стає посадка на поїзд, який прямує за Сокольницької лінії. Метрополітен працює на вхід з половини шостого ранку, а закриває двері о першій годині ночі. Як ми вже говорили, квиток за пасажирське місце в вагоні обійдеться в 50 рублів. Розглянемо детальний алгоритм пересувань в цьому випадку.

поїздка підземкою

Спускаємося в вестибюль, який знаходиться у Ленінградського вокзалу, і шукаємо покажчик переходу на радіальну гілку. Потім виходимо на платформу червоної лінії і прямуємо до складів, які їдуть до ст. «Саларьево». Тут мандрівникам доречно покинути вагон або на «Південно-Західної», або доїхати до кінцевої станції.

Тут мандрівникам доречно покинути вагон або на «Південно-Західної», або доїхати до кінцевої станції

Щоб доїхати до «Південно-Західної» або «Саларьево», переходимо зі станції «Комсомольська-Кільцева» на радіальну гілку

Враховуйте, що автобуси і маршрутні таксі відправляються з обох платформ. Мабуть, оптимальним способом тут стає проїзд до ст. «Саларьево», оскільки пересування під землею економить більше часу і виключає потрапляння в затори. Цей відрізок дороги займає 32-43 хвилини, в залежності від станції, на якій мандрівник покине вагон.

Пересадка в автобус

Зі станції «Південно-Західна» до аеровокзалу щодня курсують автобуси №611. Причому розклад руху цього маршруту відповідає роботі підземки. На цьому транспорті вдасться доїхати до воріт терміналу за 35-40 хвилин. По дорозі автобус забирає пасажирів, які залишають метрополітен на ст. «Тропарево» і «Румянцево».

«Тропарево» і «Румянцево»

Зупинка міських автобусів у аеропорту Внуково

За такою ж схемою курсує маршрутне таксі №45 м. Правда, транспорт починає перевезення з семи ранку і працює до 11 вечора. Крім того, подорож на автобусі обійдеться дешевше поїздки маршруткою. Квиток на муніципальний транспорт обійдеться в 50 рублів, а проїзд з приватним візником - 75 р.

Зі станції «Саларьево» пасажирів до аеровокзалу везе автобус 611-к. Тут ціна квитків складе 50 р., А транспорт курсує з 07-19 до о пів на першу ночі. Маршрут довезе мандрівників до терміналів за півгодини.

Як бачите, при загальній тривалості поїздки в 1.27-1.35 туристи втрачають всього 100-125 рублів на дорогу. Правда, є один нюанс, про який гостям столиці доречно знати. Вибираючи муніципальний маршрут, звертайте увагу на табличку автобуса. Напис «Внуково» не означає, що транспорт довезе пасажирів до аеровокзалу. Тут підійдуть лише ті номери автобусів, про які ми говорили вище.

Коли боїмося заблукати

Нарешті, розглянемо варіант, як дістатися до аеропорту Внуково від Ленінградського вокзалу на таксі. У ситуаціях, якщо мандрівник обтяжений важкими валізами або малюком, доречно подумати про поїздку на цьому транспорті. Крім того, подібний спосіб підійде літнім пасажирам і людям, яким складно орієнтуватися в мегаполісах.

Крім того, подібний спосіб підійде літнім пасажирам і людям, яким складно орієнтуватися в мегаполісах

Замовлення таксі від Ленінградського вокзалу до Внуково обійдеться мінімум в 1 500 рублів

Однак і тут є певні правила. Не намагайтеся зловити машину на площі біля вокзалу - приватники завищують реальну суму за проїзд втричі. У такій ситуації турист ризикує втратити мінімум 3 500 рублів. Тут доцільно подзвонити в офіційну службу або викликати автомобіль, скориставшись мобільним додатком Яндекс.Таксі.

Але не вважайте, що в цій ситуації дорога виявиться швидкою. При середньому завантаженні траси вояж триває півтори години, а неминучі пробки в годину пік збільшують цей інтервал до 2,5 години. Що стосується вартості поїздки, мінімальна такса тут становить 1 500 рублів.

Думаємо, що висвітлили питання проїзду для гостей міста, і мандрівники під час прибудуть в аеропорт. Пропонуємо дізнатися і про варіанти поїздок з Ленінградського вокзалу в Домодєдово - ця інформація теж стане корисною. А по цієї засланні читачі дізнаються, як потрапити у Внуково з Курського залізничного вузла.