Реклама
Реклама
Реклама

Як дістатися з Київського вокзалу до Шереметьєво: доїхати на Аероекспрес, автобусі

  1. Вивчаємо особливості маршруту
  2. Схема проїзду
  3. Їдемо по кільцевій гілці
  4. Швидкість і точність
  5. розумна економія
  6. Зелена лінія
  7. Таганско- Краснопресненська лінія
  8. Нічний маршрут
  9. спрощуємо задачу

Транзитний трафік через столицю дозволяє мандрівникам вилетіти з найбільших міжнародних аеропортів в потрібному напрямку. Причому 55% ​​рейсів з Москви вирушає з Шереметьєво. Цей комплекс славиться пасажиропотоком і зручною транспортною інфраструктурою. Дізнаємося, як доїхати з Київського вокзалу до Шереметьєво з мінімальними втратами фінансів і часу.

Вивчаємо особливості маршруту

Почнемо з опису залізничного вузла, адже більшість мандрівників потрапляють в Москву саме через ці ворота міста. Київський вокзал - великий комплекс столиці, щодня приймає по 100 000 чоловік. Щоб дістатися до злітно-посадочного комплексу Шереметьєво міським транспортом, тут потрібно зробити пересадку. Звичайно, гостям міста доступні послуги численних служб таксі, але цей варіант не користується популярністю у місцевих жителів.

Звичайно, гостям міста доступні послуги численних служб таксі, але цей варіант не користується популярністю у місцевих жителів

Якщо мандрівник добирається з Київського вокзалу до Шереметьєво громадським транспортом, тут має бути мінімум одна пересадка

Що стосується аеровокзалу, тут для туристів відкриваються широкі можливості у виборі транспорту. Потрапити до воріт повітряної гавані вдасться на швидкісному електропоїзді, автобусі, маршрутному таксі або автомобілі приватного перевізника. Однак москвичі вважають за краще пересування «Аероекспрес» - такий спосіб заощаджує час в поїздці і гарантує своєчасне прибуття в аеропорт.

Територія злітно-посадочного комплексу охоплює шість терміналів, причому північний і південний ансамблі аеровокзалу розділені відстанню в 5 кілометрів. Тому щоб вчасно потрапити до потрібного сектору, мандрівникові доречно заздалегідь продумати оптимальний маршрут.

Тому щоб вчасно потрапити до потрібного сектору, мандрівникові доречно заздалегідь продумати оптимальний маршрут

Аеропорт Шереметьєво - найбільший авіавузол Росії зі зручною транспортною розв'язкою

Станція електричок розташована біля південного комплексу, який об'єднує три терміналу головних повітряних воріт Москви. Тут же обладнані зупинки муніципального транспорту і численні місця для паркування. Пасажирам вдасться дістатися до північних терміналів аеровокзалу на рейсових муніципальних автобусах, шаттлах аеропорту або таксі. Вибір правильного маршруту визначає термінал відправлення літака, тому враховуйте цей нюанс.

Схема проїзду

Прийшов час обговорити, як з Київського вокзалу дістатися до Шереметьєво за допомогою муніципальних перевізників. Тут, як ми згадали, належить мінімум одна пересадка. Причому початок шляху туристи долають метрополітеном. Щоб заощадити час, доречно доїхати підземкою по кільцевій лінії до ст. «Білоруський вокзал», а там пересісти в «Аероекспрес». Однак цей спосіб - не єдиний варіант для туристів.

Однак цей спосіб - не єдиний варіант для туристів

Аеропорт включає шість терміналів

Поїздка на метро і автобусі чи маршрутці береже чимало фінансів мандрівників. Тут доречно дістатися до тієї ж «Білоруської», щоб змінити гілку підземки, або проїхати до станції «Краснопресненська» і пересісти на однойменну лінію метро. В обох випадках туристи добираються до кінцевих станцій підземки, а потім піднімаються на поверхню, щоб сісти в автобус. Цей транспорт доставить пасажирів до воріт потрібного терміналу .

Правда, оскільки в такій ситуації має бути поїздка з різних точок міста, туристу важливо вивчити маршрут конкретного номера рейсу, адже деякі автобуси доїжджають лише до південного сектора аеропорту.

Як бачите, тут три варіанти проїзду громадським транспортом. Причому відзначимо, що поїздка метрополітеном і наземними перевізниками економить кошти туриста. Мінусом вибору подібного способу стає тривалість подорожі над землею - знамениті столичні затори коригують графік руху муніципального транспорту. Це ж зауваження стосується і до поїздок на таксі.

Розглянемо можливі способи, як дістатися з Шереметьєво до Київського вокзалу або проїхати в зворотному напрямку, крок за кроком. Почнемо з опису першого етапу подорожі - поїздки в метро. Пам'ятайте, столична підземка - складна і заплутана для провінціалів транспортна система, тому тут доцільно вивчити планування станцій і запастися схемою метрополітену.

Їдемо по кільцевій гілці

При виході з будівлі залізничного вузла мандрівники бачать вхід в вестибюль станції підземки. Пам'ятайте, на Київському вокзалі перетинаються три гілки підземки. Щоб потрапити в Шереметьєво, вибираємо кільцеву лінію. Тут потрібно спуститися по ступенях, придбати квитки, пройти турнікети і спуститися на ескалаторі до перону.

Тут потрібно спуститися по ступенях, придбати квитки, пройти турнікети і спуститися на ескалаторі до перону

Схема розташування метро біля Київського вокзалу

Потім рухаємося, орієнтуючись на покажчики, щоб вийти до платформи, звідки відходять поїзди в бік «Краснопресненській». У разі вибору параметра руху на метро і автобусі, а доїхати належить до одного з терміналів південного ансамблю, покинути вагон доречно вже на наступній станції. Однак в ситуаціях, коли вибрано подорож «Аероекспрес», доречно доїхати до ст. «Білоруська».

Цей відрізок шляху займає 12-15 хвилин.

Причому вартість проїзду в московській підземці становить 50 рублів за поїздку. Тут мандрівники мають право придбати і «Єдиний» квиток на потрібне число пересадок. Потрапити до терміналу електропоїзди вдасться через вихід №2. Однак в погану погоду доцільно перейти на Замоскворецкую гілку і звідти вийти до платформи швидкісного складу через двері №4.

Швидкість і точність

На цьому етапі турист подолав перший етап маршруту Київський вокзал-Шереметьєво. Як дістатися «Аероекспрес» до кінцевої точки шляху, розглянемо нижче. Опинившись у вестибюлі станції електричок, набуваємо квиток. Тут доречно скористатися терміналом або купити талон у касирів. Вартість проїзду в цьому випадку становить 470 рублів. Якщо запасливий мандрівник заздалегідь замовляє квиток в мережі, такої турист економить 50 рублів за одне посадочне місце.

Якщо запасливий мандрівник заздалегідь замовляє квиток в мережі, такої турист економить 50 рублів за одне посадочне місце

Розташування терміналу «Аероекспрес» на Білоруському вокзалі

Швидкісні потяги починають рух в 05-30, а останній поїзд відправляється в 24-30. При цьому час очікування електрички становить рівно тридцять хвилин. Запізнення і затримки тут виключені - «Аероекспрес» курсує строго по графіку. Причому час поїздки до аеровокзального комплексу займе 36-40 хвилин. Маршрут передбачає єдину короткочасну зупинку по дорозі - склад забирає бажаючих потрапити в Шереметьєво і на Свалявському вокзалі.

Електричка довезе пасажирів до сектору «Е» південного ансамблю аеровокзалу. Дістатися до сусідніх терміналів «F» і «D» звідси вдасться пішки. А ось щоб потрапити до північній частині злітно-посадочного комплексу, доведеться скористатися шаттлом.

А ось щоб потрапити до північній частині злітно-посадочного комплексу, доведеться скористатися шаттлом

Поїздка «Аероекспрес» триває максимально 1 годину 5 хвилин

Якщо підвести підсумки, проїзд описаним вище способом займе максимально 1 годину 5 хвилин. При цьому фінансові витрати на подорож становлять 520 рублів, включаючи поїздку підземкою. Москвичі цінують такий варіант за відсутність пробок по дорозі і швидкість. Однак поїздка метрополітеном і автобусом обходиться в два рази дешевше.

розумна економія

Якщо бюджет не передбачає високих витрат, доречно продовжити шлях до аеропорту на метро. Тут є два варіанти: дорога по Замоскворецкой або Краснопресненській гілці підземки. Вивчимо подробиці обох способів.

Зелена лінія

Щоб потрапити в південну частину Шереметьєво на метро, ​​дублюємо варіант поїздки «Аероекспрес», добираючись по кільцевій лінії до ст. «Білоруська». Тут потрібно змінити гілку підземки і вже по радіальної лінії дістатися до станції «Річковий вокзал». Залишаємо метрополітен і виходимо до автобусної зупинки. Звідси до терміналів «D», «E» і «F» ходить автобус №851 і маршрут №949.

Звідси до терміналів «D», «E» і   «F»   ходить автобус №851 і маршрут №949

Автобус №851 щодня курсує від станції метро «Річковий вокзал» до терміналів аеропорту

Транспорт курсує з 6-00 до 23-00. Вартість квитка для проїзду в автобусі становить 100 рублів. Вибір маршрутного таксі збільшить витрати до 125 р. Час очікування транспорту тут варіюється в межах 15-25 хвилин, а час, проведений в дорозі, затягується до півтори години, включаючи проїзд підземкою і 2 пересадки.

Таганско- Краснопресненська лінія

Коли необхідно доїхати до північної частини аеровокзалу, доречно скористатися фіолетовою гілкою метрополітену. Для цього з «Київської-Кільцевій» проїжджаємо одну станцію і залишаємо вагон на «Краснопресненській». Переходимо на станцію «Барикадна» радіальної гілки і доїжджаємо до кінцевої - ст. «Планерна».

«Планерна»

Зі станції метро «Планерна» до Шереметьєво ходять автобуси №817 і маршрутні таксі №948

Залишаємо метро і прямуємо до зупинок міського транспорту. Звідси до терміналів «В», «D», «E» і «F» відправляються рейси №817. Графік руху і вартість проїзду в цьому автобусі аналогічні розкладом і тарифами маршруту №851. Крім того, доїхати з «Планерній» до воріт Шереметьєво вдасться і на маршрутному таксі №948. Тут ціна поїздки і час в дорозі можна порівняти з подорожжю від ст. «Річковий вокзал».

Нічний маршрут

Щоночі до Шереметьєво ходить нічної автобус Н1. Транспорт відправляється з вулиці Озерній та об'їжджає всі термінали комплексу. Сісти в цей автобус вдасться біля станції метро «Білоруська». Перший рейс проходить повз в 01-51, а останній - в 03-51. Причому до терміналу «F» маршрут під'їжджає в 02-37, а до сектора «В» добирається до 02-45.

Причому до терміналу «F» маршрут під'їжджає в 02-37, а до сектора «В» добирається до 02-45

Вночі доречно доїхати до аеропорту на автобусі Н1

Примітно, що подібний варіант поїздки стає найбільш економічним - квиток на автобус коштує всього 50 рублів. Якщо підсумувати загальну вартість за подорож з Київського вокзалу, дорога обійдеться в 100 р. Правда, цей спосіб доступний туристам лише після півночі. Причому тут важливо пам'ятати, що двері столичної підземки закриваються вже о першій годині ночі.

спрощуємо задачу

Найпростішим виходом для мандрівників, які побоюються самостійно пересуватися в мегаполісі, стає виклик таксі. Комфорт в цій ситуації обійдеться в 890-1 560 рублів. Розцінки визначає клас автомобіля, час очікування машини, додатковий сервіс. Час проїзду звідси до злітно-посадочного комплексу займе 40-55 хвилин при середній завантаженості траси.

Час проїзду звідси до злітно-посадочного комплексу займе 40-55 хвилин при середній завантаженості траси

Таксі - дороге, але комфортне вирішення проблеми

Пам'ятайте, пробки на дорозі збільшать час проїзду до 2 годин 30 хвилин. Крім того, дорожнеча подібних послуг навряд чи виявиться доречною для людей, обмежених в засобах. Подача заявки в таксопарк доцільна для туристів з великим об'ємом багажу. Крім того, якщо мандрівник спізнюється на реєстрацію рейсу після 12 ночі, виклик таксомотора теж стає вірним рішенням.

Сподіваємося, що тепер читачі зможуть визначитися з відповідним видом транспорту без зайвих труднощів. Не забувайте заздалегідь обміркувати зручний маршрут, щоб мінімізувати втрати грошей і нервів. А якщо туристам необхідно потрапити з Київського вокзалу в Домодєдово, рекомендуємо прочитати цю статтю.