Реклама
Реклама
Реклама

Військові субсидії на житло в 2019 році: новини, зміни

  1. На благо чи Таке нововведення передбачено дало позитивні результати. Адже до 2013 року кожен військовий...
  2. порядок отримання
  3. Якою буде сума субсидії
  4. Як правильно розрахувати

На благо чи

Таке нововведення передбачено дало позитивні результати. Адже до 2013 року кожен військовий згідно із законом РФ «Про статус військовослужбовців» мав право на отримання житла в разі його відсутності, або на поліпшення умов проживання в вигляді отримання квартири більшої квадратури тоді, коли в родині, наприклад, з'являлися діти і були потрібні додаткові квадратні метри . У таких випадках закон передбачав військовослужбовцям ставати офіційно на чергу для отримання відомчого житла. Але в фонді Міністерства оборони просто не було достатньої кількості квартир, а тому стояти на черзі можна було роками. Приблизна кількість людей, які очікують своєї черги на квартиру, до 2013 року становило 55-60 тис. Чоловік. Після того як стали видаватися військові субсидії для самостійної покупки житла, ця черга буквально за півтора-два роки скоротилася мінімум в чотири рази.

Є і ще одна значна перевага військових субсидій у порівнянні з отриманням квартир з фонду військового відомства.

Тепер військовослужбовці, колишні військові, а також сім'ї військових, що стояли на черзі і отримали військові субсидії замість відомчого житла, мають можливість вибирати регіон для покупки або ж будівництва житла.

Проблеми можуть виникнути хіба що з покупкою нерухомості в найбільш значущих містах Росії, таких як Санкт-Петербург чи Москва. Попросту тому, що ціна за метр квадратний житлової площі в цих містах значно вище середньої по містах Російської Федерації.

Чи всім покладається

Ні, не всім. Перш за все, система субсидування військових поширюється на тих, хто став у чергу на отримання житлової площі ще до 2005 року. Службовцям, які стоять на черзі, починаючи з року 2006-го, військові субсидії не покладаються. Все на що вони можуть розраховувати від Держави - це військова іпотека.

Ті, кому покладена видача військових субсидій:

  • відслужили не менше 10 років;
  • не мають ніякого власного житла;
  • мають житло з площею менше норми;
  • звільнені після 10 років служби в зв'язку з поганим станом здоров'я або досягненням максимального віку;
  • відслужили 20 і більше років і мають тільки службове житло;
  • які уклали контракт до 1998 року.

порядок отримання

Перш за все, потрібно встати в чергу на поліпшення умов проживання в своєму регіоні. Постановка на чергу описана і регулюється статтею 51 Житлового кодексу. Порядок, в якому повинні надаватися військові субсидії, регулюється наказом Міноборони:

  1. Людина, яка перебуває на військовій службі, в тому числі у відставці, або члени його сім'ї зобов'язані відкрити банківський рахунок і подати заяву про нарахування субсидії.
  2. Слід надати документи про склад сім'ї та необхідності поліпшення умов проживання.
  3. В межах 10 днів після перевірки документів через Єдиний держреєстр приходить відповідь про підтвердження права даного військовослужбовця на отримання субсидії.
  4. У межах ще 10 днів, передбачених законом, виконавчим органом Міноборони приймається рішення про нарахування субсидії, після чого сума переводиться на заявлений в поданих документах банківський рахунок.

Якою буде сума субсидії

Розрахунок суми військової субсидії для військовослужбовців відбувається з урахуванням кількох певних складових. А саме:

  • ціна за метр квадратний житлового фонду по РФ;
  • кількість членів сім'ї даного військовослужбовця, що впливає на необхідну кількість квадратних метрів;
  • стаж служби (до 15 років, понад 15 років).

Читайте також: Як розрахувати субсидію на послуги ЖКГ

Що стосується коефіцієнта за терміном служби, важливою складовою у формулі розрахунку військових субсидій, то він буває трьох видів:

  1. Від 10 до 15 років - 1,85.
  2. Від 16 до 20 років - 2,25.
  3. Від 21 року - 2,5 + 0,07 за кожний наступний рік.

У разі якщо подає запит про субсидії знаходиться в званні вище капітана першого рангу або полковника, а також при наявності наукового ступеня передбачені законом додаткові 15 кв. м площі.

Як правильно розрахувати

Для найбільш точного розрахунку майбутньої субсидії використовується спеціальний онлайн-калькулятор житла для військовослужбовців Для найбільш точного розрахунку майбутньої субсидії використовується спеціальний онлайн-калькулятор житла для військовослужбовців. У ньому можна просто вставити реальні числа і отримати передбачувану суму майбутньої грошової виплати. Калькулятор враховує кількість членів сім'ї, право на додаткові метри, квадратуру наявної на даний момент у власності нерухомості, поточну нормативну вартість метра квадратного і тривалість військової служби.

Можна також розрахувати суму своєї якої субсидії за наступною математичною формулою: D = A × B × C, де:

D - це наша кінцева грошова сума;

A - площа необхідної вам квартири;

B - нормована ціна за метр квадратний житлової площі. Цей показник стверджує Мінбуд РФ, він змінюється раз на півроку;

C - це коефіцієнт за терміном служби.

Ще одна формула нам буде потрібно для розрахунку величини A, тобто площі квартири, на яку ми можемо претендувати: A = X + Y - Z, де величина X відображає нормативи належної площі:

  • 33 метра для самотньо проживає одержувача;
  • 42 метра на сім'ю з 2-х чоловік;
  • 18 метрів має припадати на кожного в сім'ях кількістю понад 3-х чоловік.

Величина Y відповідає за додаткову площу, а Z - це сума квадратних метрів нерухомості, яка знаходиться у власності на даний момент.

Таким чином, узята «на озброєння» Міністерством оборони практика субсидування військових досить-таки зручна і проста. Необхідно тільки правильно зібрати і подати документи. У деяких випадках сума нарахованої субсидії може відрізнятися від передбачуваної. Але, як показує судова практика, прийняте рішення про розмір субсидії реально оскаржити в порядку, встановленому законодавством.