Реклама
Реклама
Реклама

Де і як відновити військовий квиток при втраті - терміни, документи, зразок заяви, скільки коштує?

  1. Етапи відновлення військового квитка
  2. Документи, необхідні для видачі нового військового квитка
  3. Винятки при відновленні військового квитка
  4. Нюанси при відновленні військового квитка
  5. Штрафи і покарання за втрату військового квитка
  6. Відновлення військового квитка за межами рідного міста

Військовий квиток - це свого роду паспорт для будь-якого призовника. Цей документ видається кожному чоловікові під час призову, в незалежності від того, чи буде він проходити військову службу або виявився непридатний по здоров'ю.

Цей документ видається кожному чоловікові під час призову, в незалежності від того, чи буде він проходити військову службу або виявився непридатний по здоров'ю

Згідно із законодавством, при отриманні військового квитка, на громадянина накладаються певні обов'язки, серед яких - зберігання документа в цілості й схоронності. Але не завжди це вимога вдається дотримати, і тому людина стикається з питанням, як же тепер йому відновити військовий квиток.

Етапи відновлення військового квитка

  1. Якщо ви вже встигли звернутися в правоохоронні органи із заявою про втрату документа, обов'язково візьміть у них довідку, в якій вказується час вашого звернення та всі дії, вжиті посадові особи.
  2. Далі вам потрібно звернутися до свого військкомат, в якому ви здійснювали постановку на облік. Тут потрібно написати заяву про втрату документа, із зазначенням місця, часу і причини його втрати.
  3. Для військкомату також буде потрібно представити певні документи, серед яких є фотографії. Вони обов'язково повинні відповідати встановленим нормам: розмір строго 3 * 4, матові, без куточка. Щоб не помилитися при замовленні фотографії в ательє, замовте фотографію на військовий квиток. У всіх салонах фото прекрасно знають, які стандарти, застосовуються у військкоматі, тому відразу ж зроблять вам правильне фото, яке не доведеться переробляти.
  4. Залежно від обставин втрати військового квитка, а також швидкості вашого звернення із заявою, вам винесуть або просте попередження або накладуть на вас штраф, сума якого не перевищує тисячі рублів.
  5. На підставі наданих вами документів, у військкоматі для вас виготовлять новий військовий квиток.

Терміни та вартість відновлення квитка

Термін виготовлення нового військового квитка найчастіше не перевищує п'яти днів, тому вже через робочий тиждень ви зможете отримати на руки свій новий військовий квиток, з відмінним від старого серійним номером. Штраф від 100 до 500 рублів відповідно до статті 21.7 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ.

Документи, необхідні для видачі нового військового квитка

Щоб новий військовий квиток вам видали якомога швидше, потрібно правильно зібрати необхідний пакет документів, щоб пізніше не довелося кілька разів повертатися до військкомату і приносити відсутню.

До необхідних документів для видачі нового військового квитка відносяться:

  1. Якщо ви зверталися до правоохоронного органу, обов'язково запитайте у них довідку встановленого зразка, в якій буде прописано, коли саме ви зверталися із заявою, які дії були зроблені посадовими особами для пошуку вашої втрати, а також факт не виявлення військового квитка.
  2. Обов'язково потрібно надавати до військового комісаріату не тільки оригінал вашого паспорта, а й його копію.
  3. Наступний документ, обов'язковий при зверненні - фотографії, які повинні строго відповідати всім встановленим стандартам:
    • розмір повинен бути 3 * 4;
    • фотографії обов'язково повинні бути матовими;
    • при зверненні в фотоательє також попросіть, щоб фото зробили без куточка - це ще одна важлива вимога, яку висувають військовим комісаріатом до наданих фотографій.
  4. Залежно від причини втрати вами військового квитка, а також швидкості вашого звернення до військового комісаріату, вам буде виписаний штраф або попередження. У випадку зі штрафом, вам нададуть спеціальну квитанцію, на суму від п'ятисот до тисячі рублів, яку вам потрібно обов'язково оплатити до початку реєстрації військового квитка. Отриману квитанцію про оплату також потрібно докласти до загального пакету документів.
  5. Безпосередньо у військовому комісаріаті вам буде виданий бланк заяви встановленого зразка, який вам буде потрібно заповнити власноруч.

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ЗАЯВИ

Винятки при відновленні військового квитка

При подачі заяви на відновлення військового квитка, існує кілька обмежень:

  1. Перше з них відноситься до молодих людей, які на момент втрати військового квитка знаходяться в призовному віці. У цьому випадку їм необхідно звернутися до військового комісаріату якомога швидше, щоб на момент призову не створилося враження, що юнак свідомо ухиляється від виконання свого військового обов'язку.
  2. Другого виключення відноситься до чоловіків, які звільнені від призову на військову службу за станом свого здоров'я. В цьому випадку до стандартного пакету документів, необхідних для відновлення військового квитка йому буде потрібно додати довідку про стан свого здоров'я і з зазначенням захворювань, що перешкоджають проходженню служби. У тому випадку, якщо термін дії медичної довідки про звільнення від призову вже закінчено, потрібно проходити нове огляд.

Нюанси при відновленні військового квитка

В окремих випадках при відновленні військового квитка можуть виникнути нюанси, вирішити які вам зможе допомогти кваліфікований юрист. Він зможе підказати, як правильно вирішити ту чи іншу проблему з мінімальними витратами.

Це стосується в першу чергу до нарахування адміністративного штрафу - його можна оскаржити в установленому законом порядку. Однак для цього також потрібно надати ряд документів.

[Box type = "download»] Якщо документи на відновлення були подані відразу ж після втрати і причина втрати документи прописана в законі, то сплати державного мита можна уникнути. [/ Box]

Другий нюанс відноситься до довідки з правоохоронних органів, так як деякі військкомати відмовляються без неї приймати документи на відновлення військового квитка.

Насправді, згідно із законом наявність такої довідки не потрібно і людина може відразу ж звернутися до військового комісаріату для написання заяви на відновлення. Ще один популярний нюанс - повторне проходження повного медичного огляду.

Насправді, для всіх військкоматів достатньо надати лише стандартну довідку про стан здоров'я, тому знову сплачувати певну суму грошових коштів за повне обстеження вам зовсім не потрібно.

Штрафи і покарання за втрату військового квитка

Псування або втрата даного документа регламентується нормами цивільного права Російської Федерації. Ступінь відповідальності залежить від категорії громадян, які мають відношення до військового обов'язку, і виражається у вигляді попередження або штрафу.

Вид адміністративної відповідальності в залежності від ступеня відношення до військової служби:

  1. особи, звільнені в запас. Штраф від 100 до 500 рублів відповідно до статті 21.7 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ;
  2. військовослужбовець медперсонал і діючі військовослужбовці. У мирний час - дисциплінарна відповідальність. Під час воєнного стану аж до позбавлення волі на строк до одного року;
  3. офіцерський склад. Відсторонення від роботи на період відновлення документа. Зазвичай це термін від 10 до 25 діб.

Неодноразова втрата або псування військового квитка може послужити підставою для примусового звільнення з лав армії.

Відновлення військового квитка за межами рідного міста

Особливістю відновлення даного документа є той факт, що дублікат видає тільки той військкомат, в якому було здійснено постановка на облік. Тому навіть при знаходженні в іншому населеному пункті, доведеться звертатися за місцем реєстрації.

Для подачі заяви потрібно:

  1. паспорт громадянина Російської Федерації або закордонний паспорт (оригінал і ксерокопія), в разі втрати і основного документа потрібна наявність тимчасового посвідчення особи і довідки з паспортного столу;
  2. 4 фотографії, виготовлені на матовому папері, розміром 3 на 4 см;
  3. довідка з правоохоронних органів, у разі крадіжки документа;
  4. меддовідки і картка, якщо особа за станом здоров'я звільнено від проходження військової служби. По досягненню 27 років довідка не потрібна;
  5. власноруч заповнену заяву про відновлення або заміни військового квитка на ім'я керівника військкомату (пишеться в самому військкоматі).

Алгоритм дій при втраті військового квитка:

  1. Необхідно звернутися до органів правопорядку, де слід повідомити про втрату документа. Для цього буде потрібно при собі мати документ, що засвідчує особу, та написати власноручне заяву. У разі без результативних пошуків на руки буде видана довідка, яка підтвердить факт звернення в поліцію. Термін дії довідки обмежений 10 днями.
  2. У разі наявності протипоказань до проходження військової служби буде потрібно також отримати медичну документацію, що підтверджує факт неможливості проходження служби в лавах армії.
  3. Зібравши необхідний пакет документів, потрібно звернутися до військкомату за місцем обліку для подачі заяви на видачу дубліката документа. У заяві важливо вказати дату і час втрати квитка, а також заходи, вжиті для розшуку документа. Термін відновлення варіюється від 10 до 25 днів.

Таким чином, в процедурі відновлення військового квитка немає нічого складного, головне в такій ситуації не зволікати, а якомога швидше починати процес отримання дубліката.