Реклама
Реклама
Реклама

Штрафи ГИБДД за номером посвідчення водія

  1. Перевірка водійського посвідчення по базі ГИБДД
  2. Як дізнатися штрафи ДАІ за номером посвідчення водія
  3. Перевірка онлайн

Багато водіїв можуть навіть не підозрювати, що за ними числяться штрафи за порушення правил дорожнього руху.

В основному, це відбувається тоді, коли перевищення швидкості або проїзд на червоне світло фіксує не патруль ДАІ, а дорожня відеокамера.

В такому випадку постанова по штрафу приходить поштою зі значним запізненням.

Однак за часів інтернету, існує можливість дізнатися штрафи ДАІ за номером посвідчення водія в режимі онлайн. Наш матеріал підкаже, як це легко зробити.

Перевірка водійського посвідчення по базі ГИБДД

На сайті ГИБДД можна дізнатися актуальну інформацію про водійських правах. Зробити це доцільно з кількох причин. Так, незайвим буде ще раз перевірити, чи не минув термін дії по посвідченню.

Якщо людину позбавили прав, то можна дізнатися, коли закінчується термін дії санкцій.

За базі можна перевірити не тільки своє посвідчення, але і права членів сім'ї, співробітників.

Наприклад, підприємство оформляє трудові відносини з водієм. Відповідно, не зайвим буде знати, чи дійсні його права, і на які категорії вони поширюються.

Для того щоб провести перевірку посвідчення потрібно зробити кілька простих дій. На офіційному порталі ГИБДД слід вибрати розділ «Сервіси» і потім «Перевірка водія». Відкриються поля, куди треба ввести серію і номер прав (без пробілу), а також дату їх видачі.

Після обробки запиту з'явиться наступна інформація: Після обробки запиту з'явиться наступна інформація:

  • дата народження власника прав;
  • дні видачі та закінчення дії посвідчення;
  • відкриті водійські категорії.

Якщо з правами не все в порядку, з'явиться повідомлення про відсутність інформації з даного посвідчення водія. Це може статися в разі закінчення терміну його дії або покупки фальшивих прав.

Для перевірки посвідчення з прив'язкою до судових рішень по ньому, слід також ввести ініціали власника прав.

Перевірка посвідчення на сайті ГИБДД абсолютно безкоштовна і не вимагає від користувача додаткової реєстрації.

Як дізнатися штрафи ДАІ за номером посвідчення водія

В інтернеті існує кілька режимів пошуку В інтернеті існує кілька режимів пошуку. В основному дані по непогашеним штрафів виводяться на підставі номера машини і реквізитів її свідоцтва про реєстрацію.

Є й ресурси, що дозволяють дізнатися штрафи за реквізитами водійських прав.

Однак такий спосіб пошуку можна застосовувати лише до тих постанов, які виписані інспектором ГИБДД.

Якщо ж постанову про адміністративне покарання прийшло на підставі зйомки дорожньої камери, то штраф перевіряється за номером машини.

Отримання інформації по посвідченню зручно для тих водіїв, які користуються кількома видами транспорту (наприклад, особистим і службовим). Тоді можна дізнатися, як йдуть справи з кожної машині.

Перевірити штрафи на підставі даних прав сьогодні можна через «Яндекс», а також за допомогою порталу держпослуг. У пошукових системах можна знайти й інші ресурси. Також можна почитати на форумах відгуки про те, як працює той чи інший сервіс.

Перевірка онлайн

Для початку слід сказати про ту практичну користь, яку може принести перевірка штрафів в режимі онлайн . Більшість водіїв вже знають про те, що якщо штраф заплатити протягом 20 днів з моменту видання постанови, то можна отримати знижку в 50 відсотків . Однак часто листи зі штрафами доходять до людей з великим запізненням. Тому заплатити пільгову суму людина може просто не встигнути.

Є серед водіїв така категорія людей, яка вважає за краще накопичувати санкції. Якщо їх загальна сума перевищить 10 тисяч, то у людини можуть просто забрати права або обмежити виїзд за кордон до погашення заборгованості.

Штрафи ГИБДД - перевірка онлайн

Ми відзначали, що пошук штрафів в режимі онлайн може бути заданий за кількома параметрами. Це дані по машині, реквізити посвідчення водія або ж номер постанови про санкції. Кожен автовласник може сам вибрати найбільш зручний для себе спосіб пошуку інформації по своєму автомобілю.

При проведенні перевірки на сайті ГИБДД висвічуються тільки поточні штрафи. Варто при цьому зазначити, що санкції відображаються по машині в цілому. Тобто, якщо автомобіль був переданий за дорученням, і інший водій порушив правила , То штраф по даній машині все одно потрапить до бази. Якщо машина продається, колишні штрафи за нею також висвічуються.

Зараз в інтернеті легко не тільки перевірити штрафи. Можна замовити сповіщення про нові санкції. Дану можливість надають держпослуги, сервіс Mail.ru, а також соціальна мережа «Однокласники». При такій розсилці водій завжди буде в курсі своїх можливих порушень, які, головним чином, фіксуються дорожніми камерами.

За допомогою інтернету можна не тільки перевірити штраф, а й погасити його. Для цього підійдуть банківська карта або один з популярних електронних гаманців. Інша справа, що кожен інтернет-ресурс стягує свою комісію за послуги з перерахування коштів. Вона може бути в межах 3-5 відсотків.

Якщо немає доступу до комп'ютера, то спеціальне мобільний додаток можна встановити на смартфон. Так теж можна бути в курсі нових штрафів і оплачувати їх.

Щоб уникнути подальших розглядів з ГИБДД важливо, щоб гроші були не тільки відправлені, але і зараховані на відповідний рахунок в межах двадцятиденного строку. В іншому випадку не виключено висування вимог заплатити відсутню (повну) суму, якщо платник розраховував на оплату санкцій з 50% знижкою.

Для оплати штрафів кожен сервіс передбачає введення різної інформації. У деяких випадках потрібно вказати регіон і орган ГИБДД, який виписав штраф. Але буває досить і реквізитів постанови про адміністративне правопорушення.

Ряд ресурсів не мають можливості безпосередньо здійснити платіж. У цьому випадку формується квитанція з відповідними реквізитами.

Після цього гроші вносяться або через касу банку, або за допомогою платіжного терміналу. У будь-якому випадку важливо зберігати документ про скоєний платіж.

Перевірка штрафів ГИБДД онлайн займає сьогодні лічені хвилини. Тому нехтувати цією можливістю не варто.

Приблизно раз на два тижні можна відстежувати, які суми числяться за машиною. Особливо це актуально тоді, коли вона передана в оренду або користування за дорученням.

Замість своєрідного висновку залишається лише додати, що в століття сучасних технологій вирішити проблеми з ГИБДД можна не виходячи з дому чи офісу. Якщо водій знає, що за ним числяться несплачені штрафи, то затягувати з платежем не рекомендується. В іншому випадку штраф допоможуть заплатити в примусовому порядку судові пристави. Причому його сума збільшиться в два рази.

Дорогі читачі, дана стаття могла застаріти, скористайтеся безкоштовною консультацією в формі нижче.

Дорогі читачі, інформація в статті могла застаріти, скористайтеся безкоштовною консультацією зателефонувавши за телефонами: Москва +7 (499) 288-73-46, Санкт-Петербург +7 (812) 309-71-92 або задайте питання юристу через форму зворотного зв'язку, розташовану нижче.