Реклама
Реклама
Реклама

Отримання водійських прав в Америці

  1. Американське водійське посвідчення
  2. Вимоги для початківців водіїв
  3. Використання водійських прав
  4. ID для тих, хто водить авто і для тих, кому це не потрібно
  5. Як здати на права в США
  6. Етап перший. теоретичний іспит
  7. Етап другий. водіння
  8. Правила дорожнього руху і водійські тести деяких штатів

Головна » Автомобілі »Отримання водійських прав в Америці

Сполучені Штати Америки безумовно сама автомобілізованих країна в світі Сполучені Штати Америки безумовно сама автомобілізованих країна в світі.

А дороги в США заслуговують окремих похвал!

Уявити звичайного американця без машини (або навіть без двох) просто неможливо. У деяких містах США громадський транспорт взагалі відсутня, адже в кожній сім'ї є по кілька авто.

У США все створено для людини і заради людини, і людина цей спокійно їздить на автомобілі. Для цього в країні створені всі необхідні умови ...

Структура будь-якого населеного пункту в Америці організована таким чином, що житлові райони розташовані на пристойній відстані від державних служб, бізнес-центрів, торгових молів, освітніх установ та інших інфраструктурних закладів. Так що не мати в США власного авто вважається просто неможливим!

Американське водійське посвідчення

Водійські права (Drivers license) в Америці - це основний документ, що засвідчує особу (так званий ID). Права є практично у кожного американця старше 16 років. Видачею прав займається спеціальне державне агентство - Department of Motor Vehicles (DMV) або Department Of Transportation (DOT), що мають офіси у всіх містах США.

Організація ця не є федеральної, тому правила дорожнього руху, вимоги, штрафи і вартість іспитів в різних штатах будуть відрізнятися.

Вимоги для початківців водіїв

Мінімальний вік для отримання водійських прав в Америці відрізняється в різних штатах - від 14 років і 3 місяців в Північній Дакоті (North Dakota), до 17 років в   Нью Джерсі   (New Jersey) Мінімальний вік для отримання водійських прав в Америці відрізняється в різних штатах - від 14 років і 3 місяців в Північній Дакоті (North Dakota), до 17 років в Нью Джерсі (New Jersey). У більшості штатів закони для початківців водіїв ставляться до новачків - підліткам, які іменуються «тимчасовими водіями», «молодшими операторами» і ін.

У США для початківців водіїв не існує додаткових обмежень швидкості, заборони керувати автомобілем з причепом і ін. Обмеження зазвичай стосуються кількості неповнолітніх пасажирів, і часу доби.

Від водіїв молодше 18 років також можуть зажадати пройти розширене навчання. Деякі штати, наприклад Нью Йорк (New York), можуть вимагати пройти навчання і від повнолітніх початківців водіїв.

Початківці американські водії старше 18 років (а в Нью-Джерсі і окрузі Колумбія - старше 21 року) не стають об'єктом будь-яких додаткових обмежень. Однак, в деяких штатах на таких водіїв поширюється випробувальний термін (зазвичай від 6 місяців до 2 років), протягом якого слідують більш жорсткі покарання за порушення правил дорожнього руху.

Використання водійських прав

Використання водійських прав

Водійські права, що випускаються в Сполучених Штатах Америки , Мають цифровий або алфавітно-цифровий код, який призначається Міністерством Транспорту (або аналогічним державною установою) штату, і зазвичай містять:

  • фотографію пред'явника
  • копію підпису
  • адреса проживання
  • клас і додаткову категорію прав
  • фізичні характеристики пред'явника (зріст, вага, колір очей, іноді навіть колір шкіри)
  • дату народження пред'явника

В одному штаті не може бути двох прав з одним кодом В одному штаті не може бути двох прав з одним кодом. Інформація, що міститься на американські водійські права, також змінюється від штату до штату, і може включати в себе навіть відбитки пальців, штрих-коди, магнітну смугу і ін. В даний час влада окремих штатів повільно переходять на цифровий стандарт водійських прав, що включає голограми і штрих-коди.

Федеральним законом забороняється вказувати на правах номера соціального страхування Social Security Number (SSN) в зв'язку з випадками шахрайства (крадіжки ідентичності).

У більшості штатів орієнтація прав для водіїв менше 21 року вертикальна, більш - горизонтальна.

Ця різниця дозволяє з легкістю визначити вік пред'явника, чи є у нього право законно купувати і вживати алкоголь (в США дозволяється з 21 років) і т.п.

Багато штатів вимагають у разі переїзду отримувати права нового штату протягом певного часу.

Оскільки в Штатах не існує будь-якого встановленого законом посвідчення особи, водійські права часто використовуються в таких цілях і державою, і приватними компаніями.

За водійських прав (ID) в Америці можна відправляти поштові відправлення , отримувати кредити , Знімати гроші з банківських рахунків і користуватися нарівні з паспортом. Це незамінний в побуті документ ...

ID для тих, хто водить авто і для тих, кому це не потрібно

Всі штати забезпечують випуск ідентифікаційних карт для осіб, які не водять машини, зазвичай через те ж саме урядова установа (DMV).

Такі карти мають ті ж самі характеристики, що й водійські права, і зазвичай видаються студентам, особам, фізично нездатним водити машини, особам у великих містах з розвиненим громадським транспортом і т.п.

Юридично такі карти є другорядним посвідченням особи і дійсні тільки при наявності основного документа, виданого державними органами країни походження (паспорта або прав).

Якщо людина з релігійних або якимось іншим міркуванням не хоче водити машину, але йому потрібен ID, то він може звернутися в DMV, і отримати таку ідентифікаційну карту, яка засвідчує особистість.

Якщо людина з релігійних або якимось іншим міркуванням не хоче водити машину, але йому потрібен ID, то він може звернутися в DMV, і отримати таку ідентифікаційну карту, яка засвідчує особистість

Як здати на права в США

Здача на водійські права в Америці - процес двоступінчастий. Спочатку здається теорія, а потім водіння. Знову ж за часом все залежить від конкретного штату . Так, наприклад, в Індіані (Indiana) здавати водіння дозволяється не раніше, ніж через 2 місяці після здачі теорії. Обидва іспиту елементарні і для людини, що має російські права, не представляють ніякої труднощі.

Етап перший. теоретичний іспит

Теоретична частина іспиту є письмовий тест на знання правил дорожнього руху (ПДР) штату, чиї права Ви збираєтеся отримувати.

Тест цей зовсім не складний (набагато простіше, ніж «вітчизняні» аналоги), та й правила в США складено так, щоб максимально спростити життя водієві і пішоходу.

Тест цей зовсім не складний (набагато простіше, ніж «вітчизняні» аналоги), та й правила в США складено так, щоб максимально спростити життя водієві і пішоходу

Driver's manual (правила дорожнього руху штату) можна отримати безкоштовно прямо в офісі DMV. У деяких штатах необхідно прослухати додатково лекцію про алкоголь, наркотики і безпеки руху, здати по цій лекції тест.

У зручний час ви приходите в місцевий офіс DMV з паспортом і карткою соціального страхування. Зареєструвавшись, отримуєте тест з питаннями, на які прямо тут же і відповідаєте.

Тест вважається пройденим, якщо Ви правильно відповіли на встановлене в кожному штаті число питань (14 з 20, 40 з 50 і т.п.).

Час тестування не обмежена. Після успішного складання тесту, Вас фотографують і просять оплатити в касу необхідну суму за оформлення водійських прав.

Приблизно через 7 - 10 днів Вам поштою приходить тимчасове посвідчення водія (Learner Permit). З цим документом Ви можете водити автомобіль за умови, що поруч, на передньому сидінні, буде знаходитися людина з водійським стажем не менше року і віком понад 21 років. Learner Permit дійсний тільки 6 місяців.

Разюча відмінність від «нашої» системи, то, що в Америці не обов'язково ходити в автошколу, багатьох вчать водити батьки. Поки Ви вчитеся водінню, необхідно пройти обов'язковий теоретичний курс в автошколі (5-hour pre-licensing course), його можна пройти в, яка підлягає ліцензуванню автошколі. Після курсу ви отримаєте MV-278 certificate, який буде дійсний протягом року. З цим сертифікатом можна записатися вже на здачу другого етапу - водіння.

Етап другий. водіння

Протягом півроку, але не раніше ніж через 2 місяці після здачі першого тесту, Ви реєструєтеся для здачі водіння Протягом півроку, але не раніше ніж через 2 місяці після здачі першого тесту, Ви реєструєтеся для здачі водіння. Зробити це можна через інтернет, зайшовши на офіційний сайт DMV Вашого штату або ж, зателефонувавши по телефону до них в офіс, за кілька днів до передбачуваної дати здачі.

До призначеного часу Ви приїжджаєте в офіс DMV на своїй машині. Іспит з водіння можна і потрібно здавати на своїй машині (до питання про те, що в Америці все зроблено ДЛЯ людини). благо і ціни на автомобілі в США значно нижчі за російські. Інструктор сідає в автомобіль і просить прокотити його по навколишніх вулицях. Іспит триває 10-15 хвилин.

В цілому, американські правила дорожнього двженія набагато простіше «наших». Тому здавати водіння нескладно. Найбільша складність і обов'язковий елемент іспиту - «паралельна парковка». Суть цього маневру в тому, що треба зуміти акуратно припаркуватися між машинами, що стоять на узбіччі. При цьому важливо ні в якому разі не заїхати на бордюр, ну і не пошкодити поруч стоять авто.

В обов'язкову программy в різних штатах зазвичай входить не тільки «паралельна парковкака», а й «розворот», причому всі елементи просто необхідно зробити правильно з першого разу, інакше маневр не зараховується. Попутно інспектор стежить за Вашими помилками: чи дивитеся Ви в дзеркала, положення рук на кермі і т.п.

п

Після закінчення іспиту, Вам видається талон зі штрафними балами, якщо їх багато, то іспит провалено,
Так само як і Learner Permit, водійські права направляють Вам поштою. Але до моменту отримання водійського посвідчення, Ви вже можете управляти автомобілем з тимчасової довідці, яка видається відразу ж після іспиту з водіння в офісі DMV.надо записуватися на наступний. Якщо ж Ви здали водіння, то в перебігу однієї-двох тижнів Вам приходять повноцінні водійські права.

Для довідки: міжнародні права в США дійсні деякий час (зазвичай до 1 року). Природно, в різних штатах, по-різному.

Правила дорожнього руху і водійські тести деяких штатів

Для вивчення пропонуємо Вашій увазі посилання на Driver's manual (ПДР) деяких штатів:

Письмові тести деяких штатів:

  • Каліфорнія (California)
  • Нью-Йорк (New York)
  • Теннессі (Tennessee)

Отримуємо водійські права. Подорожуємо по Америці на авто!

Далі буде…

опублікував admin 8th Жовтень 2011 року.
Розміщено в Автомобілі .
Мітки: автомобілі , Америка , анкета , життя , освіта , ПДР , права , поради , посилання , послуги , навчання , штати .

Раніше в цій же рубриці:


До запису 8 коментарів


Залишити коментар або два