Реклама
Реклама
Реклама

Новини України - Аваков домовляється з главою МВС Франції про можливості взаємного обміну водійських прав - 112 Україна

При цьому, угода не скасовує право користуватися національними водійськими правами в іншій країні більше року При цьому, угода не скасовує право користуватися національними водійськими правами в іншій країні більше року   Арсен Аваков З відкритих джерел   Міністерство внутрішніх справ України має намір домовитися з Францією про можливість громадянам обох країн обмінювати свої національні водійські права на права тієї держави, в якому проживають

Арсен Аваков З відкритих джерел

Міністерство внутрішніх справ України має намір домовитися з Францією про можливість громадянам обох країн обмінювати свої національні водійські права на права тієї держави, в якому проживають. Це глава МВС Арсен Аваков обговорив з французьким колегою Жераром Колломбом, передає прес-служба відомства.

"До сих пір з українським посвідченням водія можна було їздити не більше року в європейських країнах, а потім слід було отримувати національні права, здавши теоретичний і практичний іспити і заплативши від 600 до 1000 євро. З урахуванням того, як багато українців сьогодні живуть і працюють у Франції, питання спрощення і здешевлення процедури взаємного визнання національних прав і їх обміну, перестає бути окремим випадком, він дуже важливий і актуальний для нас. Тому ми докладемо максимум зусиль для оформлення Угоди про взаємний обмін водійських х посвідчень з Францією ", - сказав Арсен Аваков.

Дана угода не скасовує норму закону, що дозволяє користуватися національними водійськими посвідченнями більше року після отримання офіційної реєстрації.

Як уточнюється, обмін документів не передбачає складання іспитів. При видачі нового посвідчення, старе буде вилучатися. Дія угоди буде поширюватися на українців, які легально проживають в країні і є резидентами менше чотирьох років і мають дійсні українські водійські права.

"Я хочу подякувати за вашу підтримку і значний внесок Франції в реформування системи МВС. Угода щодо взаємного обміну водійських посвідчень, питання співпраці в сфері кібербезпеки, боротьби з міжнародною організованою злочинністю і обмін досвідом між французькою жандармерією і Нацгвардією, - пріоритетні вектори взаємодії для нас" , - додав Аваков.

Нагадаємо, що раніше Аваков заявив про намір видавати перші водійські права на 2 роки. За його словами, якщо протягом двох років особа вчинить не більш двох адмінпорушень в сфері безпеки дорожнього руху або не зробить взагалі, то після закінчення терміну йому видається посвідчення терміном на 30 років без здачі додаткових іспитів.