Реклама
Реклама
Реклама

Інструкція заміни водійського посвідчення через портал держпослуги

  1. Реєстрація на порталі
  2. Які документи потрібні для заміни прав через держпослуги
  3. Покрокова інструкція для заміни водійського посвідчення

портал gosuslugi.ru - зручний майданчик для отримання електронних державних послуг Російської Федерації, в тому числі і заміни водійських прав через держпослуги. Вона надає громадянам можливість використовувати держпослуги за допомогою інтернету, що істотно заощаджує час і позбавляє від стояння в нескінченних чергах. На сайті є інформація про відомствах, державних і муніципальних послуг, а також їх функції, що надаються в електронному вигляді.

Після реєстрації на порталі держпослуг громадянин отримує можливість для:

  1. оформлення закордонного паспорта;
  2. оплати податків і штрафів ДАІ;
  3. постановки в електронну чергу дитячого садка і перевірки номера черги;
  4. подачі заяви в ЗАГС онлайн;
  5. заміни водійського посвідчення через держпослуги.

Реєстраційна процедура на сайті досить проста і займає мінімум часу.
Реєстраційна процедура на сайті досить проста і займає мінімум часу

Реєстрація на порталі

Для реєстрації на порталі буде потрібно загальногромадянський паспорт, страховий номер індивідуального особового рахунку та номер мобільного телефону, на який буде налаштоване надходження повідомлень. При раптовій втраті пароля, громадянин зможе легко відновити доступ до сайту. Процес подачі заяви на заміну посвідчення водія значно прискорюється через портал держпослуги, заміна водійського посвідчення можлива після нескладних дій:

Запис на прийом в режимі он-лайн

Як записатися на прийом в ГИБДД через інтернет, докладно написано в цій статті .

  • Для реєстрації необхідно зайти на головну сторінку порталу gosuslugi.ru і в правому верхньому куті підтвердити свою дію. На сторінці, слід в вести особисті дані: прізвище, ім'я, адреса електронної пошти або номер мобільного телефону. На вказаний номер для підтвердження приходить повідомлення з кодом, який вводиться в поле код не пізніше 300 секунд. Якщо часу не вистачило, доведеться відправити повторний запит. Після закінчення процедури система потребуватиме створення пароля, який бажано скласти з комбінації цифр і букв різного регістра. Ступінь надійності визначається системою, після чого натисканням на слово «готове» громадянин завершує реєстрацію.

    створення пароля,

  • Другий етап полягає у внесенні особистих даних до відповідних рядків. Відомості про громадянина система перевіряє автоматично: номер СНІЛС - в базі Пенсійного фонду, паспортні дані - у Федеральній службі РФ. Процес зазвичай займає близько п'яти хвилин, хоча при непередбачених обставинах доходить до п'яти діб. Сторінку тримати відкритими не обов'язково, навіть при її закритті процес буде продовжуватися. Завершення перевірки буде підтверджено за допомогою електронної пошти або смс-повідомленням. З результатами перевірки громадянин отримає можливість ознайомитися в свого облікового запису. Якщо введення даних проведений некоректно, процес реєстрації не буде завершено. Подробиці вказуються в особистому кабінеті порталу держпослуг.
  • Для отримання можливості використовувати повний комплекс електронних послуг після реєстрації потрібно підтвердити свою особистість одним із способів: особисто - відвідування відділення пошти або офісу компанії «Ростелеком» з общегражданским паспортом для отримання паролів; з посередництвом пошти - в відділення відправляється рекомендований лист в вигляді повідомлення, що містить код підтвердження; за допомогою електронного підпису або УЕК, що дозволяє моментально підтвердити особистість при наявності засобу кваліфікованої електронного підпису.

Введення і перевірка коду підтвердження дозволяє користуватися всіма електронними послугами порталу. Повідомлення про успішну верифікації приходить у вигляді смс-повідомлення або повідомлення на електронну пошту.

Які документи потрібні для заміни прав через держпослуги

Існує комплект обов'язкових документів, необхідних для обміну посвідчення водія через держпослуги:

  1. загальногромадянський паспорт громадянина РФ;
  2. відомості з попереднього водійського посвідчення: його серія та номер , дата і місце видачі , Дозволені категорії;
  3. медична довідка зразка 083 / У-89, що видається після проходження водієм медкомісії, і копія документа;
  4. квитанція, що підтверджує оплату держмита за послугу по заміні прав.

Заповнення заяву на надання послуги обов'язково на новій версії порталу gosuslugi.ru , Відмінність якої від раніше створеної полягає в простоті і зручності. Проведення процедури вимагає наявності на єдиному порталі підтвердження облікового запису.

Покрокова інструкція для заміни водійського посвідчення

Перш, ніж почати роботу з порталом, слід провести авторизацію: при вході використовується логін і пароль, отримані при реєстрації. Якщо зареєстрованої облікового запису немає, необхідно провести її. Для того, щоб поміняти водійське посвідчення через держпослуги на головній сторінці порталу в категорії послуг слід вибрати послугу «Посвідчення водія».
Перш, ніж почати роботу з порталом, слід провести авторизацію: при вході використовується логін і пароль, отримані при реєстрації

Основними причинами для заміни прав є наступні обставини:

  1. зміна персональних даних, в тому числі, зміна прізвища після укладення шлюбу;
  2. закінчення терміну дії;
  3. втрата, розкрадання або непридатний стан діючих водійських прав;
  4. проходження перепідготовки;
  5. отримання міжнародних прав;
  6. отримання російського національного посвідчення.

Незважаючи на те, що оформлення заявки на заміну прав через держпослуги для конкретного випадку індивідуальна, алгоритм дій подібний для кожного з них:

  1. Заміна водійського посвідчення в зв'язку з закінченням терміну дії відбувається після закінчення десятирічного періоду після отримання попереднього. Для продовження оформлення заяви вибирається тип - «Електронна послуга».
  2. Паспортні і персональні дані завантажуються автоматично з налаштувань особистого кабінету.
  3. Відсутні дані в графі «Адреса проживання» вводяться вручну.
  4. Причина заміни прав вибирається автоматично, а відомості про медичній довідці вносяться власноруч (номер, дата видачі, найменування медичного закладу і номер його ліцензії). Тут же вказується дозволена категорія керування транспортним засобом.
  5. У відповідні поля вводяться дані водійських прав з вичерпаним терміном придатності, а саме: серія, дата видачі, орган видачі, країна і дозволена категорія.
  6. Громадянин має право вибрати відділення ГИБДД, де йому зручно пред'явити документи і отримати нові водійські права. Для цього вводиться адреса Державтоінспекції або вибирається на карті із запропонованих із зазначенням запланованої дати відвідування і часу.
  7. Заповнена заявка відправляється на обробку, після чого стає доступним електронний квиток на надання даної послуги, який роздруковується. Хід розгляду заяви та підтвердження часу відвідування відділення ГИБДД висвітлюється в особистому кабінеті порталу держпослуг.

Детальніше про запис на отримання водійського посвідчення через портал держпослуг дивіться у відео:

Якщо у вас залишилися питання по темі, можете задати їх у коментарях