Реклама
Реклама
Реклама

Чи варто робити тепла підлога в гаражі? Всі за і проти.

  1. Укладання водяної теплої підлоги в гаражі
  2. Електрична тепла підлога в гаражі
  3. Відгуки автовласників

Багато, прочитавши заголовок цієї статті, скажуть, та, навіщо він потрібен в гаражі і взагалі краще на ці гроші, купити інструмент або обробити фасад Багато, прочитавши заголовок цієї статті, скажуть, та, навіщо він потрібен в гаражі і взагалі краще на ці гроші, купити інструмент або обробити фасад. Н кожному своє і якщо, наприклад гараж побудований разом з будинком, тобто вони мають одну спільну стіну, та до того ж ви плануєте часто там працювати, то сенс укладання такого покриття набуває іншого значення.

В першу чергу тепла підлога - це як додаткове джерело тепла, який дозволить підтримувати температуру в приміщенні на потрібному рівні. По-друге, він створить найбільш комфортні умови для зберігання автомобіля. Це мінімізує появу іржі та інших ефектів від впливу металу кузова з навколишнім середовищем.

Зміст статті

Для утеплення гаража в основному використовують два види системи:

1.) Водяна підлога. Він являє собою розведення з труб, заповнених водою. Джерелом нагріву води зазвичай служить котел, він може бути або на твердому паливі, або на газу або електриці.

2.) Електрична тепла підлога. Тут підхід до побудови системи трохи інший. Замість труб використовуються електричний кабель і спеціальне полотно, які після підключення до розетки нагріваються і створюють налаштований на датчику рівень температури.

Давайте розглянемо процес монтажу кожного з цих типів теплих підлог.

Укладання водяної теплої підлоги в гаражі

Давайте спочатку обговоримо всі плюси і мінуси даного рішення Давайте спочатку обговоримо всі плюси і мінуси даного рішення. З плюсів можна виділити наступне:

+ Проста система укладання. З нею розбереться навіть новачок. Принцип роботи побудований на прикладі квартирних радіаторів.

+ Можна економити на електриці. Якщо використовувати котел, наприклад, на твердому паливі.

+ Даний вид покриття забезпечує однорідний прогрів всій поверхні підлоги в гаражі.

З мінусів:

- У сильні морози, якщо ви не прогріється котел, вода в трубах може замерзнути і при цьому може лопнути труба. У такому випадку потрібно буде проводити демонтаж конструкції, оскільки знайти поломку буде дуже важко.

- В додаткові розтрати можна внести покупку водяного насоса для прокачування води в системі.

технологія установки

1.) Знімаємо старе покриття, якщо воно є і вирівнюємо всю поверхню за допомогою подушки з щебеню і піску, і зверху заливаємо тонку стяжку.

2.) На другому кроці потрібно покрасть утеплювач. Для цього використовуються в основному два типи матеріалу: полістирол або Піноплекс. Товщина листів повинна бути не менше 3-х см. Також ви можете придбати спеціальний тип покрівельних матів (утеплювачів), які спеціально розроблені для укладання теплих підлог.

3.) По краях статі встановлюємо демпферну стрічку, яка використовується для того, щоб здійснювати компенсацію розширення стяжки під впливом температури.

4.) Укладаємо захисну поліетиленову плівку, після чого по всій поверхні розкладаємо армуючої сітки, саме до неї будуть кріпитися труби за допомогою пластикових хомутів. Для захисту сполучних швів використовують пластикову гофру.

5.) По суті «подушка» теплого водяного статі в гаражі готова. Пора приступати до випробувань. Запускаємо насос і воду. Потрібно підняти тиск в трубах до 3 - 4-х бар. Ми залишаємо на добу. Якщо на наступний день переконалися, що нічого не тече, значить можна приступати до заливання.

6.) Стяжку потрібно робити товсту, так як на поверхню буде здійснюватися тиск від ваги машини. Мінімальне значення - це 5 см. Але бажано заливати від 10 і вище.

7.) Ми залишаємо залиту поверхню висохнути. Експерти радять дати близько 2 3-х тижнів. Після того як все засохне, підключаємо тепла підлога. Підвищення температури потрібно робити поступально в бік збільшення.

Тестуємо і насолоджуємося теплом.

Електрична тепла підлога в гаражі

Другий найбільш часто використовуваний варіант Другий найбільш часто використовуваний варіант. Давайте також виділимо основні плюси і мінуси цієї технології. До плюсів можна віднести:

+ Високий ступінь захищеності. Зазвичай в такі системи підключають різні датчики, які контролюють температуру. В крайньому випадку, система відключається.

+ Не потрібно купувати котлів, запускати воду та інше. Простіше кажучи - легкість використання.

+ Досить тривалий ресурс роботи системи> 50 років.

мінуси:

- Основний мінус - це, звичайно ж - велике споживання електроенергії. З зростаючими цінами на комуналку це зовсім не перспективний напрямок.

- Необхідність повного утеплення гаража. Це дозволить хоч якось мінімізувати витрати на електроенергію.

- При високій вологості в гаражі цей метод зовсім не підходить.

Монтаж такої підлоги

Сама технологія ніж те схожа з попередньою, але тут є свої моменти, які ми і розглянемо.

1.) Зачищаємо старе підлогове покриття, і робимо бетонну стяжку. Вона повинні бути не надто тонка, щоб грунтові води не могли туди потрапити.

2.) Укладаємо тепловідбивне покриття. Купіть спеціально підготовлене для цього завдання покриття, не використовуйте «народні методи» застосовуючи фольгу, її туди стелити не бажано.

3.) Встановлюємо дроти і інфрачервоне покриття, після чого на нього застилає поліетилен. Всі з'єднання поміщаємо в гофру.

4.) Тестуємо систему на працездатність. Заливаємо стяжку до 10см. На цьому все.

Нижче приведу відео Наприклад кладки теплої підлоги в гаражі.

Відгуки автовласників

Андрій

Будував гараж 5х4м. і, незважаючи на те, що мене відмовляли, все-таки постелив кабельний тепла підлога. Електрики, звичайно, споживає нормально, але ось ті плюси, які я отримую: економія місця, безпеку, до того ж він не випалює кисень, мене влаштовують на 100%.

Іван

Я не парився з теплими підлогами і просто залив бетонну стяжку. Вважаю, що якщо там просто зберігати авто і іноді щось ремонтувати електричного радіатора буде цілком достатньо. Ну якщо у вас буде ціла майстерня, то, можливо, і є в цьому сенс.

Дмитро

Траплялося бувати в гаражі, в якому постелений підлогу за цією технологією. Мені сподобалося. Плитка там трохи тепла, а в самій будівлі досить комфортно. Наскільки я зрозумів, забезпечення потрібної температури досягається великою площею статі.