Реклама
Реклама
Реклама

Як і яку вибрати піч камін з водяним контуром, поради щодо підбору моделі

  1. Особливості та принцип дії
  2. Сфера використання
  3. Вибір - як не помилитися у моделі і виробника?
  4. підводимо підсумок

Заміський будинок все частіше використовується не тільки для літнього відпочинку, але і проживання в холодну пору року. А коли на вулиці сиро і холодно дуже хочеться, щоб у приміщенні було тепло і затишно.

За створення комфортного мікроклімату зазвичай відповідає система опалення, але не в кожному населеному пункті є можливість підключення до централізованих сістемам.Для цих умов і були розроблені такі агрегати, як піч-камін з водяним контуром.

У ній прогрів повітря здійснюється за рахунок теплоносія. Головним достоїнством обладнання є велика інтенсивність виділення тепла, що гарантує дуже швидкий підйом температури до комфортного рівня. А так як більшість моделей мають дверку зі склом, то крім обігріву можна милуватися живим вогнем, зачаровує своєю пишністю.

зміст:

  1. Принцип роботи та функціональні особливості
  2. Сфера застосування печей камінів
  3. Як зробити правильний вибір?

Особливості та принцип дії

Перш, ніж купити і встановити опалювальне обладнання, не завадить дізнатися, як воно влаштоване і що потрібно для його монтажу та експлуатації. Піч з каміном і водяним контуром - це сталева камера, товщина стінок у якій залежить від типу:

  • Для закритих вона становить 6 мм
  • Для відкритих - 4 мм

Між ними встановлені трубки теплообмінника, де циркулює близько 40 л теплоносія. Від нього відходять деталі трубопроводу, що відводять нагріту воду в систему. Для контролю температури печі оснащуються спеціальними датчиками.

Доступ повітря в топку, що впливає на потужність каміна, найчастіше має ручне регулювання. Зовнішнє оформлення агрегату може бути виконано з різних матеріалів, що дозволяє вибирати обладнання, відповідне загальному дизайну інтер'єру.

Сфера використання

Печі-каміни з водяним контуром розраховані на застосування в заміських домоволодіннях. Вони прості і зручні в експлуатації, безпечні і володіють сучасним дизайном.

Поєднання всіх перелічених характеристик в одному пристрої дозволило їм зайняти вищий щабель в рейтингу продажів. Пильна увага на них слід звернути жителям тих селищ в яких часті перебої з електрикою і відсутня магістральний газ.

Дивимося відео, пріінціп роботи каміна з водяним контуром:

Володіючи великими можливостями, печі можуть бути підключені до системи опалення як резервне джерело. Влітку таке обладнання використовується для підігріву води на господарські потреби. Більшість моделей камінів мають високу тепловіддачу, тому їх застосування дозволяє знизити витрати на енергоресурси.

Розглядаючи всі можливості печей, можна сказати, що вони мають масу позитивних якостей, це:

  • Порівняно невисокі ціни
  • Можуть поєднуватися з будь-якими системами опалення
  • Працюють на дешевому і екологічному паливі - дровах
  • сСпособни швидко нагріти приміщення
  • автономні
  • Створюють неповторну атмосферу затишку

Однак навіть таким переліком їх гідності не обмежуються. На ринку сьогодні їсть моделі, що поєднують в собі опалювально-варильні функції. Придбання такої печі замінить собою кілька агрегатів, скоротивши витрати і організувавши вільну площу для інших потреб. Та й їжа, приготована на каміні, за смаком перевершує ту, яка проходила обробку на газової або електричної конфорки.

Не можна стверджувати, що даний агрегат має тільки плюси і жодного мінуса.

Звичайно у нього є і недоліки:

  1. Недостатнє рішення автоматизації роботи
  2. Не дуже високий ККД

Вирішити їх можна частково модернізацією печі, а можливість економії до 40% палива з лишком перекриває недостатньо високий ККД.

Вибір - як не помилитися у моделі і виробника?

Які якості повинні бути присутніми у опалювального обладнання, щоб стати надійним джерелом тепла? В першу чергу розглядаємо потужність. Вона змінюється з розмірами камери згоряння і відповідно габаритами печі.

У комплекті поставляється документація, в якій можна знайти відповіді на багато питань за технічними характеристиками обладнання. Але так як стандартно потужність представлена ​​трьома цифрами, то орієнтуємося на номінальну. Її визначають експериментальним шляхом в певний проміжок часу. Якщо брати середні значення, то для приміщення площею в 10 м² потрібно 1кВт потужності.

Дивимося відео про різні моделі з водяним контуром:

Наступним не менш важливим параметром є марка виробника. Так як робота печі-каміна пов'язана з вогнем, то вона повинна відповідати встановленим нормативам. Природним буде відзначити, що точне дотримання всіх вимог можливе тільки на добре налагодженому виробництві, а, отже, у компаній, що мають високий рейтинг.

На вітчизняному ринку представлена ​​продукція багатьох виробників, але найбільшим попитом користуються печі далеко не всіх. Розглянемо вироби декількох найпопулярніших марок і порівняємо їх можливості.

З місцевої продукції можна звернути увагу на продукцію компанії Група Мета. Їх піч з водяним контуром під маркою Аква вже встигла знайти своїх шанувальників. Вона виготовляється за німецькими технологіями і в своїй основі має виключно імпортні матеріали і комплектуючі, що гарантує високу якість і надійність.

Дивимося відео про продукцію марки Жарко:

Ще одним плюсом є повна адаптація до суворих кліматичних умов, а значить, вони будуть успішно справлятися зі своїми завданнями навіть в зимовий період. Корпус агрегату виконаний з листової сталі і покритий шаром спеціальної фарби. Він має особливу будову, властиве агрегатів конвекційного типу.

Простір між внутрішньою і зовнішньою оболонкою корпусу заповнене каналами по яким відбувається циркуляція повітря. Топкова частина викладена шамотною цеглою, що дозволяє вирівнювати перепади температур, добре зберігаючи при цьому тепло.

Є печі каміни з варильною поверхнею, які особливо популярні у дачників, так як дозволяють не тільки швидко зігрівати приміщення, а й приготувати при необхідності їжу.

Імпортна продукція представлена ​​різними марками, серед них складно вибрати лідера, так як всі агрегати мають сучасний дизайн, висока якість і надійність. Як приклад можна взяти печі-каміни марки Edilkamin італійської компанії. Це дров'яне обладнання, здатне функціонувати в комплексі з іншими джерелами тепла.

Найбільш вигідне поєднання досягається з сонячними батареями. Печі даного клас можуть підключатися до будь-якій системі опалення, используясь в якості резервного обладнання. У літній період вони прекрасно впораються з приготуванням гарячої технічної води. Велика топкова камера і наявність функції крутив дозволяє готувати їжу на відкритому вогні.

В якості палива опалювально-варильна піч з каміном використовує деревину, це значно знижує витрати на паливо і сприяє збереженню гарної екологічної обстановки.

Ще одним іноземним виробником, який заслуговує на увагу, є німецька компанія Sky. Її печі-каміни з водяним контуром обладнані великими топками, відповідним найвищим вимогам продуктивності. Облицювання виконана частково з глазурованих кахлів (бічні панелі) і нержавіючої сталі (передня частина).

Додатково всі моделі можуть оснащуватися опціями, які розширюють можливості застосування.

Сербська піч марки Веста може підключатися до радіаторів опалення, що робить її універсальною. Вона проста в установці, має помірну ціну і повне досконалість в деталях.

Оглядове скло на дверцятах топки виконано з вогнетривкого скла - це дозволить насолоджуватися не тільки теплом, але і красивими мовами пламені.Наружние поверхні каміна мають емальоване покриття, яке гарантуватиме хорошу зносостійкість.

Можливість вибору колірного рішення дозволяє легко вписуватися в будь-який інтер'єр, а регулятор тяги вирішує проблему з економією палива.

підводимо підсумок

Як бачите вибрати є з чого, потрібно тільки вирішити які функції для вас найважливіші і купити модель, що повністю задовольняє цим вимогам.

Вибір - як не помилитися у моделі і виробника?
Які якості повинні бути присутніми у опалювального обладнання, щоб стати надійним джерелом тепла?