Реклама
Реклама
Реклама

«Рубіж Півночі» запропонував протестанту Ряховському братися за «коріння» «БНК

Про міжконфесійної ворожнечі і про те, до чого це може привести, говорили в понеділок в Сиктивкарі учасники круглого столу, організованого Громадською палатою Комі. Приводом для зустрічі став приїзд в республіку члена Ради із взаємодії з релігійними об'єднаннями при президенті, члена Громадської палати Росії Сергія Ряховського. Голова Російського об'єднаного Союзу християн віри євангельської (п'ятидесятників) відвідав республіку з нагоди 7-ї річниці республіканського некомерційного благодійного фонду «Відродження».

Лідер російських п'ятидесятників поспілкувався з патріотами, мусульманами та іншими громадськими діячами. Фото Кирила Затрутін

У республіці Ряховский пробув два дні, в перший з яких знайомився з роботою фонду в частині реабілітації наркозалежних. Для цього він виїхав в Княжпогостскій район, де розташовуються центри реабілітації фонду, - неподалік від селищ Іоссер і Месью.

Відкриваючи «круглий стіл», Ряховский вивів загальні цифри по країні. Зараз це близько шести мільйонів наркозалежних. У разі збереження такої тенденції, зазначив він, до 2050 року «ми отримаємо зовсім іншу Росію».

- Міжконфесійний мир - це важлива умова, щоб разом подолати то соціальне зло, яке є в нашій країні, - уклав Ряховский.

Про те, що проблем в частині міжконфесійної взаємодії немає, заявив представник громадської організації «Рубіж Півночі» Євген Чеглаков, і, отже, обговорювати з цього питання нічого. Націонал-патріот віддав перевагу перейти до розмови про причини наркотизації і алкоголізації. У зв'язку з цим він згадав про «План Аллена Даллеса», ознайомлення з яким, за його словами, прояснює ситуацію.

- І тоді не буде у вас питань, чому у нас пияцтво, чому у нас наркоманія, - пояснив Чеглаков. - Демократія - це хороший інструмент, але демократія і безкарність, вседозволеність - у нас, на жаль, в Росії це все встало в єдине русло, вона ось і призводить до пияцтва, наркоманії.

Імам Хатиб Ібрагімов Фарід Хайруловіч, керівник мусульманської релігійної організації «Махалля Нур», кажучи про міжконфесійний взаємодії, зазначив, що «ми повинні боротися не проти іншої релігії, а зі своїми недоліками». У цьому ж списку, крім алкоголізму і наркоманії, також «азартні ігри і блуд».

У цьому ж списку, крім алкоголізму і наркоманії, також «азартні ігри і блуд»

Тільки боротьби з цим, вважає Євген Чеглаков, недостатньо. Та й навряд чи взагалі можна сподівається на істотний результат, якщо «перемогти ящик неможливо».

- Це занадто велика сила, - запевняв Чеглаков. - Ви все знаєте, звідки корені йдуть, і хто його фінансує, і хто замовляє музику.

Ряховский в контексті сказаного Чеглакова повідомив, що в рамках діяльності конфесії, яку він представляє, було зроблено експертний висновок щодо функціонування телеканалу «2х2», аудиторія якого - «це молодь, це білі комірці» - в Москві приблизно мільйон глядачів, в Санкт-Петербурзі стільки ж.

Ряховский в контексті сказаного Чеглакова повідомив, що в рамках діяльності конфесії, яку він представляє, було зроблено експертний висновок щодо функціонування телеканалу «2х2», аудиторія якого - «це молодь, це білі комірці» - в Москві приблизно мільйон глядачів, в Санкт-Петербурзі стільки ж

- Це абсолютно розпусний, абсолютно принизливо-розпущений канал, який розбещує людей, - сказав Ряховский. - Коли ми почали боротися з цим каналом, це було не просто, нас звинуватили у всіх смертних гріхах, що ми хочемо взяти частоту, що ми займаємося рейдерством. І, на щастя, нас підтримала Російська православна церква, мусульмани, іудеї. Тоді ці голоси затихли.

Керівник фонду «Відродження» Віктор Дудін висловив жаль, що діяльність очолюваної ним громадської структури піддається періодично нападкам з боку Сиктивкарський і Воркутинської єпархії.

- Напевно, просто є непорозуміння між конфесіями, - відповів Сергій Ряховский. - Але я абсолютно впевнений, на тисячу відсотків, що єпархія місцева, вона точно також бореться з цим соціальним злом, як і будь-яка нормальна релігія, конфесія.

Одна з виступаючих - Олена Міхєєва, заввідділом профілактики Республіканського центру по профілактиці і боротьбі зі СНІДом та інфекційними захворюваннями - повідомила, що в плані профілактики «ми згодні на співпрацю з будь-церквою». В.о. начальника відділу міжвідомчої взаємодії УФСКН РФ по РК Марина Балашова відзначила, що «пощастило нашій республіці, що у нас є такий центр« Відродження ».

Керівник громадської організації «Рубіж Півночі» Олексій колег поцікавився в одного з активістів-протестантів за рахунок яких джерел фінансується фонд «Відродження», на що отримав відповідь, що «все на власному ентузіазмі». Ряховский доповнив: «Ми не отримуємо дотацій ні з заходу, ні зі сходу».

- Коли я очолив союз, я заборонив всі ці речі, - сказав Сергій Ряховский. - 40 відсотків нашого церковного бюджету йде на підтримку цих центрів. У нас дуже жертовні люди.

Колеги впорався у Рахівського щодо того, навіщо тоді протестантам потрібна держпідтримка, про що було сказано раніше в ході «круглого столу». Ряховский відповів, що зараз в Росії ведуть свою діяльність близько 400 реабілітаційних центрів, і в кращому випадку пройти курс реабілітації можуть до 10 000 чоловік. За його словами, потребують ж набагато більше.

- Ми можемо відкрити тисячу таких центрів, - сказав він.

Представник регіонального відділення організації «ОПОРА Росії» Сергій Із'юров висловив думку, що підтримка держави в даному випадку можлива. Це якщо розглядати реабілітаційні центри як звичайні сільгосппідприємства. Де, крім іншого, відбувається реабілітація наркозалежних.