Реклама
Реклама
Реклама

ГПУ затримала екс-снайпера за підозрою у вбивстві

цею материал Доступний по-русски

Екс-снайпер був затриманий тільки зараз, оскільки збиралися докази, які дозволяють оголосити йому обгрунтовану підозру.

Екс-снайпер був затриманий тільки зараз, оскільки збиралися докази, які дозволяють оголосити йому обгрунтовану підозру

Суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою \ Фото УНІАН

Генеральна прокуратура затримала колишнього снайпера і співробітника внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України за підозрою у вбивстві одного з активістів євромайдан 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській в Києві.

Читайте також Слідчий експеримент на Інститутській спростує твердження, що активістів вбивали з готелю "Україна"

Про це в коментарі УНІАН повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк. «(Затримували - УНІАН) наші слідчі», - заявив він, уточнивши, що затримання відбулося в кінці жовтня.

За словами Горбатюка, затриманому оголосили підозру в скоєнні злочину за ч. 2. ст. 115 і ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу ( "умисне вбивство"; "перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу"), а 3 листопада суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також Горбатюк повідомив, що після служби у внутрішніх військах затриманий перейшов у новостворену Національну гвардію України, але за станом на день затримання вже не служив в Нацгвардії.

«Раніше він служив. У той час (20 лютого 2014 року - УНІАН) він був у внутрішніх військах, потім - в Нацгвардії. А тепер - років зо два як звільнений », - сказав він.

«(Зараз - УНІАН) він в якомусь приватному підприємстві працював», - додав Горбатюк.

Разом з тим він пояснив, що екс-снайпер був затриманий тільки зараз, оскільки збиралися докази, що дозволяють оголосити йому обгрунтовані підозри. «Коли їх стає досить для того, щоб прокурор повідомив про підозру, - тоді і приймається рішення », - сказав Горбатюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter