Реклама
Реклама
Реклама

Як смачно посмажити картоплю

Навіть якщо ви не вмієте готувати, то знання кількох способів , Як смачно посмажити картоплю на сковороді, вже виручить в ситуації «гості на порозі». На жаль, смажену картоплю не завжди виходить вдалим: то розвалюється, то пригорає, то прилипає до сковорідки. Якщо ви хочете, щоб очікування збіглися з реальністю, то скористайтеся кількома хитрощами.

смажену картоплю

  1. Чавунний посуд і картопля - ніби створені одне для одного. Якщо такої немає, готуйте на сковороді з дном не менше 6 мм. Вона рівномірно прогрівається і довго зберігає температуру. До речі, в чавунній сковороді можна і запікати картоплю.
  2. У кожного сорту картоплі різний час приготування, тому для однієї страви беріть бульби одного сорту. Для смаження ідеально підходять сорти з жовтої і рожевою шкіркою і твердою м'якоттю.
  3. Щоб гарантовано отримати хрустку картоплю, наріжте його, промийте в холодній воді і витріть насухо серветкою або паперовим рушником.
  4. Смажена картопля добре підрум'яниться, якщо її попередньо злегка посипати борошном.
  5. Щоб визначити ступінь нагріву масла для смаження, покладіть в нього шматочок цибулі або часнику - якщо зашипить, можна смажити. Помістіть картопля в сковороду і через 7 хвилин переверніть. Далі перевертайте страву кожні 5 хвилин. Для зручності наведіть таймер або будильник на телефоні.
  6. Спеції, зелень і сіль додавайте тільки в кінці приготування. Якщо посолити картоплю раніше, то він почне розвалюватися, так як натрій швидко забирає вологу. До речі, найкраща приправа для смаженої картоплі - НЕ зелена цибуля і кріп, як багато хто думає, а розмарин. Саме він додасть страві пікантний смак і дивовижний аромат.
  7. Щоб пересушене картопля стала м'якше, за 5 хвилин до кінця смаження накрийте сковороду кришкою.
  8. Якщо картопля покрився рум'яною скоринкою, але всередині залишився сирим, доведіть його до готовності в духовці, помістивши на застелений пекарської папером деко.
  9. Щоб прибрати зайвий жир з картоплі, помістіть його на щільний шар з серветок.

Тепер ви знаєте, як смачно посмажити картоплю зі скоринкою. Не забудьте заправити її пісним домашнім майонезом . Ми сподіваємося, ви неодмінно скористаєтеся нашими підказками і напоготові собі цілу гору апетитної запашної картопельки. Якщо ці поради виявилися для вас корисними, поділіться ними з друзями!