Реклама
Реклама
Реклама

Однокласники або ВКонтакте. Що краще?

Як ви знаєте, на поточний момент в нашій країні дві основних соціальних мережі: ВКонтакте і   Однокласники

Як ви знаєте, на поточний момент в нашій країні дві основних соціальних мережі: ВКонтакте і Однокласники . Є ще Мой Мир, але цей проект набагато менш популярний. Який же з цих двох ресурсів краще?

Насправді не можна сказати, що один з них краще, а другий - гірше. Ні, це абсолютно не так. Проекти націлені на різну аудиторію і вже виходячи з цього можна вибирати, що вам ближче. Давайте почнемо порівняння.

• Перше. Вікова аудиторія. Давно не секрет, що цими соцмережами користуються люди різних поколінь. Згідно зі статистичними даними, в ВК здебільшого зареєстровані молоді хлопці і дівчата віком від 14 років, в той час як в ОК середній вік користувача набагато вище. Більш того, саме в ОК можна знайти зареєстрованих членів спільноти у віці 60 років і навіть старше! Звичайно, в ВК вікових людей теж чимало, але куди менше.

• Зручність користування. Тут вже, як то кажуть, на смак і колір ... На наш погляд, обидві соцмережі дуже зручні для спілкування, а також для розваг. Причому обидва ресурси мають обмеження. Наприклад, ви не можете додати в день друзів більше певної кількості. Можна сказати, паритет. А ось про те, що проблеми з працездатністю ОК спостерігаються набагато частіше, користувачі нашого сайту знають не з чуток. Головна проблема полягає зовсім навіть не в тому, що частина сторінок просто не завантажується, оскільки проблема може бути на стороні користувача, а в тому, що в годину пік спостерігаються сильні навантаження, через що відкриття сторінок або фотографій відбувається з великою затримкою. З ВК навіть в годину пік подібного не спостерігається. Втім, труднощі ці тимчасові і багато користувачів їх навіть не помічають.

• Пошук по сайту. Якщо говорити про пошук людей, на обох сайтах пошукова система працює зовсім однаково. На ВК є також пошук по відеозаписах і новин, чого в ОК поки що немає. Зате пошук ОК шукає людей значно краще - він допомагає знаходити користувачів, навіть якщо вони колись змінили прізвище.

• Контент. Музики і відеороликів в ВКонтакте у багато разів більше і якби не антипіратський закон, то їх було б ще більше. ОК співпрацює з багатьма аудиозаписують компаніями, так що музику тут можна навіть придбати, причому цілком легально. Прослуховування ж і зовсім безкоштовне. А от подивитися фільм вже не вийде ...

• Що стосується груп і співтовариств, то в цьому плані ВК знаходиться на десяток кроків попереду. Дійсно, спільнота тут така кількість, що не злічити, причому багато хто з них стали настільки популярні, що про них говорять далеко за межами інтернету (взяти той же MDK ). В ОК поки це стезя розвинена не так успішно, але власники проекту рухаються в правильному напрямку. До слова, власники у обох соціальних мереж одні і ті ж за деяким винятком, якщо ви раптом не знали.

• Ігри. Тут повний паритет. В обох мережах представлена ​​простий безліч ігор на будь-який смак і колір.

• Додаткові функції. Тут ВК залишається позаду. Наприклад, якщо ви хочете дізнатися, хто заходив на вашу сторінку , То в даній соціальній мережі зробити це просто неможливо, тому що функція відсутня як така. У той же час в Одноклассниках нею можна скористатися абсолютно безкоштовно. Однак для того, що б користувачі не могли бачити, що ти був у них на сторінці, доведеться заплатити. Як би там не було, функцій в ОК набагато більше, хоча нехай частина з них платна.

• У плані ведення бізнесу рекомендується використовувати ОК через те, що аудиторія тут більш вікова, а значить, платоспроможна, тому продати їй який-небудь товар, будь це одяг або цеглини, куди простіше. У випадку з ВК навіть неплатоспроможна аудиторія може принести прибуток, але не шляхом покупки товару безпосередньо, а за допомогою реклами чого-небудь, наприклад, тих же онлайн ігор.

Вибір свій ви повинні зробити самі. Зверніть увагу на те, де зареєстровані ваші друзі і знайомі - зареєструйтеся в цій же мережі. По-хорошому, краще мати акаунти на обох проектах, оскільки деякі ваші друзі можу віддавати перевагу виключно або ОК, або ВК.

Який же з цих двох ресурсів краще?