Реклама
Реклама
Реклама

Комп'ютер не включається з першого разу

  1. причини
  2. Що ще можна зробити, щоб вирішити проблему

У сьогоднішній статті ми поговоримо про те, чому комп'ютер включається не з першого разу. Причини можуть бути найрізноманітнішими! З більшою ймовірністю, Ви не зможете усунути проблему самостійно, оскільки - для вирішення несправності необхідні спеціальні навички, досвід і обладнання - ми готові надати Вам швидку комп'ютерну допомогу !

причини

Причин може бути декілька. Розглянемо основні з них.

1. Проблема може полягати в блоці живлення.

Даний блок є вкрай важливою складовою всього пристрою Даний блок є вкрай важливою складовою всього пристрою. У більшості випадків саме його повільна «смерть» призводить до того, що комп включається не з першого разу. Виявити проблему можна таким чином: тиснемо на включення, пристрій запускається, але через пару секунд знову відключається. Якщо натиснути кнопку заново, відбудеться звичайне включення. Але іноді трапляється і таке: юзер тиркає свій зламаний комп'ютер раз 5 і лише після такого він переставав вирубувати (тобто, починав нормально працювати).

Блок живлення забезпечує харчуванням кожну складову апарату. Тому ризикувати їм зайвий раз не варто. Якщо він знаходиться в стані повільної смерті, за ним можуть вийти і ладу і всі інші складові компа. В кінцевому рахунку, це призведе до заміни не тільки одного блоку, а до покупки нового ПК. Само собою, будь-який блок живлення має вбудований запобіжником, який виконає свої функції в момент збільшення напруги. Але станеться це лише при справному робочому стані самого блоку. Якщо ж він знаходиться в зламаному вигляді, навряд чи він видасть якийсь захист. Як Ви вже зрозуміли, доведеться міняти блок живлення, але викидати старий поки не поспішайте.

звертайтеся - комп'ютерний майстер нашого сервіс-центру подивиться, чи можна ще щось в ньому виправити (і чи буде це доцільним)!

2. Комп'ютер потрібно очистити від пилу і інших забруднень.

Друга причина виникнення даної проблеми - запорошився системний блок Друга причина виникнення даної проблеми - запорошився системний блок. І цьому не варто дивуватися. Комп'ютер завантажується не з першого разу дуже часто саме з цієї причини. Як впізнати, що у Вас перегрівся процесор? Дуже просто: Ви перебуваєте за вже підключеним компом, і раптово бачите його відключення (ніби в квартирі або будинку вирубали електрику). Буває ще один поширений випадок: Ви запустили свій ПК, все було нормально. Через 10 хвилин активної роботи він раптово вирубиться. Це говорить про перегрів процесора до своїх максимальних температурних показників, а також про те, що система охолодження не справляється зі своїми завданнями. В результаті процесор подає сигнал, що потрібно негайно все вирубати.

Яким чином вирішується така проблема? Просто забираєте з компа весь пил і бруд. Якщо потрібно - міняєте термопасту. Обов'язково змастіть відповідають за охолодження вентилятори.

Почистили пристрій, і все запрацювало, як годиться? Значить, проблему вдалося вирішити найпростішим способом. Якщо ж ні - йдемо далі.

3. Поява подвійного старту.

Відповідаючи на питання про те, чому комп'ютер не включається з першого разу, не можна не згадати про подвійне старті Відповідаючи на питання про те, чому комп'ютер не включається з першого разу, не можна не згадати про подвійне старті.

Що це таке? Подвійним стартом називають оригінальну особливість частини материнок. Іншими словами, комп не запускається при підключенні, він просто миттєво вирубується, а через пару секунд відбувається його автоматичне підключення.

Після цього він завантажується в своєму звичайному темпі. Чому це відбувається, пояснити складно. Деяким користувачам цей момент не доставляє особливих незручностей, в усьому іншому комп'ютер працює на відмінно.

Але нормальним такий стан справ можна вважати лише в тому випадку, якщо так було завжди: то є, з моменту покупки комп'ютера в магазині.

Важливий момент: якщо ж при покупці Ваше пристрій включалося звичайним способом, а через якийсь час раптом проявився так званий «подвійний старт», значить, у Вас проблема. І щоб її вирішити, краще звернутися до грамотного комп'ютерникові - професіоналу .

Відео-демонстрація: чому комп'ютер не включається з першого разу

Що ще можна зробити, щоб вирішити проблему

Вище нами були перераховані основні проблеми, з-за яких комп не підключається з першого разу. Дамо наостанок ще кілька порад, що можна зробити при таких неполадки:

  • видаліть з комп'ютера всю пил;
  • витягніть всі складові з наявних слотів. Їх також необхідно продути;
  • якщо маєте спеціальні навички і досвід, розкрийте блок живлення, очистіть його від пилу, вивчіть, в якому стані він знаходиться;
  • якщо побачите, що на материнській платі є роздуті конденсатори - потрібно терміново міняти плату;
  • ще один варіант вирішення питання - скиньте всі налаштування БІОС.

Якщо нічого не допомогло, проблема все також залишається актуальною, потрібно буде проводити спеціальне діагностичне дослідження. Зробити це можна буде тільки за допомогою спеціального обладнання, тому відразу ж телефонуйте фахівця. Він проведе різні тести, виявить всі неполадки. Також наш майстер поміняє деталі на точно робітники і подивиться, в чому полягала проблема. Само собою, звичайний користувач навряд чи має вдома всі запасні деталі, так що без допомоги фахівця тут не обійтися.

Звертайтеся в наш сервіс - ми швидко виконаємо ремонт Вашого комп'ютера на дому !

Як впізнати, що у Вас перегрівся процесор?
Яким чином вирішується така проблема?
Почистили пристрій, і все запрацювало, як годиться?
Що це таке?