Реклама
Реклама
Реклама

Рух черги: через десятиліття в Дніпрі здадуть 106 квартир

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

12 липня 2018, 6:31 Переглядів: 12 липня 2018, 6:31 Переглядів:   Міні-містечко

Міні-містечко. Поруч з жілкомплексом будують спортивні зали, а на черзі - льодова арена з катком. Фото: facebook.com/y.golyk.

Через чверть століття у жителів Дніпропетровської області, які десятиліттями стояли у квартирній черзі, є шанс отримати заповітні ключі від власних квартир. Уже восени 106 сімей зможуть в'їхати в нову дев'ятиповерхівку, яку зводять на території Слобожанської об'єднаної територіальної громади.

Будівельники звели каркас і вже приступили до оздоблювальних робіт, готуючи житло до заселення. У Дніпропетровській ОДА рапортують: в 2018-му завдяки децентралізації бюджету вдалося побудувати вже шість будинків, в деякі з яких вже в'їхали новосели.

"У Петропавлівці, Покровському, Царичанці, Вербуватівка, Васильківці і Слобожанському будуються будинки, всі з різних проектів - триповерхові, п'ятиповерхові, дво-, трехпод'ездние, є однопід'їздний. Залежить від того, нове це будівництво або перестроювання існуючого, або добудова", - розповідає "Сегодня" радник губернатора Юрій Голік.

Так, нещодавно в смт Васильківка під житло реконструювали колишню молочну кухню, облаштувавши 10-квартирний будинок. Ключі від житла вже отримали вісім сімейних лікарів.
А ось житло в селищі Слобожанське видадуть молодим фахівцям, що працюють на території громади, а також сім'ям, які стоять на черзі. Загальна площа будівлі склала 10 000 "квадратів".

У двухпод'ездном будинку передбачили 54 однокімнатні, 34 двокімнатні та 18 трикімнатних квартир. Будівництво обійшлася більше 100 млн грн. Територія навколо висотки - ще один привід для радості місцевих жителів. У 2017-му тут відкрили дитсадок на 220 місць і почали будувати спорткомплекс.

У 2017-му тут відкрили дитсадок на 220 місць і почали будувати спорткомплекс


Оздоблення. Будівельники приступили до внутрішніх робіт. Фото: adm.dp.gov.ua

"У минулому році ми почали будувати величезний спортивний комплекс з великими спортивними залами, величезними підсобними приміщеннями, де будуть маленькі спортивні секції. Плюс поруч будується басейн. У цьому році в спорткомплекс вже підуть люди. Басейн закінчимо в наступному", - зазначає Юрій Голік.

В майбутньому поруч з басейном з'явиться ще і льодова арена. "Льодову арену будемо будувати після басейну. Оскільки там на Лівому березі все погано з льодом. Тому ми, швидше за все, зробимо там якусь міні льодову арену", - підкреслив радник губернатора.

У ЧЕРЗІ НА ЖИТЛО

За інформацією Дніпропетровської облдержадміністрації, зараз у Слобожанському ОТГ в черзі на отримання житла стоїть близько 200 молодих сімей. Крім того, по області можливість заселитися в нові комфортабельні квартири чекають ще 29 сімей бійців АТО, серед яких інваліди 1-ї та 2-ї груп, а також сім'ї загиблих хлопців.

Раніше повідомлялося, що іноземці допоможуть забезпечити переселенців з Криму і Донбасу житлом .

Також ми писали, що учасники бойових дій на Донбасі не можуть отримати житло , Належне їм за законом. Незважаючи на рішення судів на користь армії, визнавати землю під забудову житла для бійців власністю Міноборони відмовляються мери.

Нагадаємо, держава пропонує українцям житло в лізинг .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Десятиліття в черзі: в Дніпрі здадуть 106 квартир". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Журавель Максим

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ