Реклама
Реклама
Реклама

Додому через подвійну суцільну

Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита

У серпні керуюча компанія «Регіон №2» подбала про мешканців будинку №8 по вулиці Червоної Зірки і відгородила його з одного боку металевими конструкціями, закривши таким чином проїзд автомобілів.

Виконавчий директор компанії «Регіон №2» Володимир Сєрков розповів, що рішення про встановлення огорожі мешканці взяли на загальних зборах: «До цього там був проїзд. Автомобілі від'їжджали від магазину, банку, закусочної і через двір вирулювали на дорогу. Якби такого жвавого руху не було, то нічого б і не ставили. Але нікому не хочеться виходити з під'їзду на подвір'я, який перетворили на проїжджу частину ».

Позиція мешканців і Сєркова зрозуміла і правильна. Однак огорожі, крім своєї очевидної користі, принесли і ряд незручностей жителям найближчих будинків.

Яка звернулася до редакції «Чіта.Ру» Юлія, яка проживає в будинку №14 по вулиці Червоної Зірки, розповіла що через перекритого двору під'їхати до її під'їзду і від'їхати від нього стало значно важче.

За її словами, раніше автомобілі, що їдуть з боку Північного, повертали до майданчика перед «Садко», проїжджали по двору будинку №8 і потрапляли до своїх під'їздах. Після того, як двір перегородили, мешканці обрали інший, менш зручний шлях - уздовж будинку №4, в якому знаходиться відділення Ощадбанку і магазин будматеріалів. Однак через якийсь час власник магазину насипав на місце проїзду купу піску.

«Пару раз ми прибрали цей пісок, але тепер там лежить і бетонний блок. Зараз ми заїжджаємо в свій двір манівцями. Інші ще й їздять по Червоної Зірки через подвійну суцільну », - уточнила Юлія.

Директор магазину, який попросив називати його Віктором Анатолійовичем, у відповідь на прохання прокоментувати свої дії перерахував причини, за якими він перекрив дорогу. Найважливіша з них, за його словами, це відсутність проїжджої частини. Бруд, шум і можливість не вписатися в поворот - менш істотні.

«Не знаю, хто зробив там проїзд, може, хтось самостійно. Але бетонний блок з'явився там без моєї участі - швидше за все, їзда набридла мешканцям будинку. І це правильно . Люди звикли їздити так, як їм захочеться. Проїжджу частину на Червоної Зірки розширили, реально збільшили пропускну здатність, і якщо там є лінія, то перетинати її не можна. Я недавно бачив, як з цих дворів виїжджає таксист і перетинає подвійну суцільну. Я уявляю, якщо один автомобіль з дороги буде повертати наліво - у двори, а назустріч йому буде виїжджати другий, то перший зупинить весь рух. І який тоді толк від розширення. Якщо хочеш - доїжджає до того місця де належить розвернутися, і з правого боку заїжджаєш в свою огорожу - так належить. А все інше - примха людей, які не хочуть виконувати закон », - розповів Віктор Анатолійович.

Також підприємець вказав на гаражі, які встановлені між будинками №6 та №8, швидше за все, незаконно і закривають проїзд.
Так чи інакше, Юлія з чоловіком, як і інші їхні сусіди-автомобілісти, залишилися з двома варіантами - вузькі сусідні двори з розбитим асфальтом і подвійна суцільна.

«Ми розуміємо мешканців 8-го будинку. Вдень вони були змушені побоюватися проносяться машин, а вночі слухати рев їх двигунів і вереск шин. Розуміємо господаря магазину, перед ганком якого з'являється грязьове місиво через проїжджаючих машин. Але нас зрозуміти ніхто не хоче. Саме, на наш погляд правильне, це прибрати невеликий відрізок подвійної суцільної лінії, щоб ми могли повертати, не перетинаючи її. Ми звернулися в ГИБДД, щоб якось вирішити цю проблему, але там порадили дзвонити в мерію. У мерії теж не змогли допомогти ».

Виконуючий начальника крайового ГИБДД Едуард Білобровий дійсно порадив кореспондентові «Чіта.Ру» звернутися до мерії. А в міському комітеті ЖКГ дали вичерпну відповідь - розмітку змінювати, принаймні, найближчим часом ніхто не буде.

«Дорожня розмітка на вулицях Червоної Зірки і Новобульварной нанесена відповідно до проекту їх реконструкції. А проект був розроблений на основі аналізу організації дорожнього руху. Тому, якщо виконати прохання мешканців - прибирати частину подвійної суцільної лінії - то доведеться вносити зміни в організацію руху не тільки на вулиці Червоної Зірки, а й взагалі в цій частині Центрального району. Це не так просто . Вулиця зав'язана в русі і зав'язана саме так. Якщо зміни все-таки будуть вноситися, то тільки за погодженням з органами ГИБДД », - пояснили в комітеті.

Неясно тільки те, як бути мешканцям кількох п'ятиповерхівок, які хочуть комфортно під'їжджати до своїх будинків і не порушувати при цьому ні правил дорожнього руху, ні прав своїх сусідів на відпочинок і безпеку.

1

Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита   2   Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита   3   Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита   4   Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита   5   Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита   6   Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита 2 Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита 3 Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита 4 Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита 5 Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита 6 Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита

Фото: Аркадій Миртов

Єгор Захаров

19:23, 05 вересня 2011