Реклама
Реклама
Реклама

В Алмати затвердили Правила утримання собак

В Алмати затвердили Правила утримання собак

В Алмати рішенням ХІХ сесії масліхатів міста Алмати V скликання від 28 серпня 2013 року № 158 затверджені   Правила   утримання собак, повідомляє ІА Zakon В Алмати рішенням ХІХ сесії масліхатів міста Алмати V скликання від 28 серпня 2013 року № 158 затверджені Правила утримання собак, повідомляє ІА Zakon.kz.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії з питань містобудування, благоустрою та комунальної власності масліхатів міста Алмати Б. Шин і заступника акима міста Алмати Е. Шорманова.

Правила розроблені відповідно до статтями 3 і 311 Кодексу Республіки Казахстан від 30 січня 2001 року «Про адміністративні правопорушення», законом Республіки Казахстан від 23 січня 2001 року «Про місцеве державному управлінні і самоврядування в Республіці Казахстан» і законом Республіки Казахстан від 10 липня 2002 року «Про ветеринарії».

Як зазначається, власникам собак необхідно дотримуватися ветеринарно-санітарні правила і норми. При утриманні собак в житлових приміщеннях і багатоквартирних житлових будинках власниками вживаються заходи щодо забезпечення тиші. Власники приватних житлових приміщень повинні містити собак в межах особистого подвір'я, що виключають їх втечу, мати попереджувальну табличку про наявність собак при вході в подвір'я. Не допускається вміст собак в місцях скупчення людей, в громадському транспорті і в інших громадських місцях собак тримають на короткому повідку і в наморднику. Собак декоративних порід допускається перевозити в сумках, в спеціально призначених клітинах (контейнерах для перенесення). Собаки, що знаходяться в громадських місцях без супроводжуючих осіб, крім залишених власниками на прив'язі у підприємств і установ, вважаються бродячими і підлягають вилову. Вилов і знищення бродячих собак організовується і проводиться відповідно до чинного законодавства РК. Не допускається організація і проведення собачих боїв, що допускають жорстокість по відношенню до тварин. При неможливості подальшого утримання, собак передають іншому власнику або в організацію, що проводить вилов. Труп полеглої собаки здається в організацію, що проводить вилов.

Власники собак: забезпечують належне утримання собак відповідно до вимог цих Правил; вживають необхідних заходів до забезпечення безпеки оточуючих; повідомляють в ветеринарне і відповідної установи охорони здоров'я про всі випадки укусу, ослюненія, оцарапиванія людей собаками, які слід розглядати як підозра на захворювання; при підозрі на захворювання, собаку ізолюють до прибуття фахівців ветеринарної служби або доставляють тварина у ветеринарну клініку.

Вигул собак здійснюється: в спеціально відведених місцях; в супроводі власника собаки на повідку (1,5 м) і в наморднику. Власники собак під час вигулу, забезпечують прибирання екскрементів своєї собакі.Владельцам собак не допускається: вигулювати собак у дворах, на дитячих майданчиках, ділянках дитячих дошкільних установ, шкільних подвір'ях, територіях лікувально-профілактичних і медичних установах охорони здоров'я, стадіонах; вигулювати собак на пляжах, купати і мити тварину в громадських місцях купання, ставках, фонтанах, водоймах і водозаборах.

Зареєстровані собаки є власністю власника і як будь-яка власність охороняються законом.

За порушення цих Правил, власники собак несуть відповідальність відповідно до законодавства Республіки До

Рішення вступає в силу з дня державної реєстрації в органах юстиції і вводиться в дію після закінчення десяти календарних днів після дня його першого офіційного опублікування.

Крім того затверджені Правила утримання кішок до місті Алмати.