Реклама
Реклама
Реклама

Повернути в магазин справний телефон

Знайомий випадок - Ви, врешті-решт, придбали стільниковий телефонний апарат, кой довго бажали, ретельно обирали Знайомий випадок - Ви, врешті-решт, придбали стільниковий телефонний апарат, кой довго бажали, ретельно обирали. І ось - нині він Ваш, і він Вам ... ніяк не подобається. Як бути - змиритися з обстановкою або спробувати його повернути або поміняти на іншу модель?

Дійсно, таке буває. Чому? З багатьох причин - може бути, що не сподобалася операційна система, або пристосування виявляється дуже функціонально важким, а ступінь звуку - дуже тихим, або телефонний апарат ніяк не влаштовує за габаритами і не комфортно лежить в руці.

Буває, наприклад, і так, ніби дитині презентували на день народження такий же телефонний апарат, кой у нього вже є. І таких «або» може існувати дуже багато, але прецедент є прецедент: даний телефонний апарат вам більше не потрібен, і ви хотіли б його повертати назад в торговий центр. Однак чи дозволено повертати справний телефонний апарат, і якщо правда, то як? Давайте розберемося.

Що говорить закон

Якщо ми звернемося до ГК РФ, то п. 1 ст. 502 даного законодавчого акту встановлює, що клієнт має можливість в 14-ті-денний строк з дня покупки непродовольчого товару (якщо, природно, ніяк не був обумовлений більш тривалий термін) поміняти його на подібний, однак іншого об'єму, форми, комплектації, розмальовки та т. д. Якщо в ціни віддається продукту і такого, кой береться в розмін на нього, є різниця, продавець виробляє перерахунок.

Тепер дізнаємося, що говорить нам п. 1 ст. 25 ЗоЗПП: покупець в термін, що становить 14 днів, має право провести обмін непродовольчого товару належної якості на продукт, подібний до того, який не підійшов за комплектації, формою, габаритами, забарвленням і т. Д.

Але наведені положення не поширюються на товари, які перераховані в Списку, встановленому постановою Уряду РФ від 19.01.98 N 55 (він стосується непродовольчих товарів належної якості, які повернути не можна). В даному документі наведені наступні обмеження: непродовольчі товари дозволено повертати в рух 2-х тижнів лише в тому випадку, якщо вони ніяк не відносяться до технічно складним. Технічно складні продукти, якщо вони справні, повернути нереально. У взаємозв'язку з цим з'являється логічний питання: стільниковий телефонний апарат - технічно складний продукт чи ні? Від відповіді на нього і залежить, чи можна буде його повернути.

Перше, що спадає на думку, мобільний телефон - звичайно, складний пристрій, адже в ньому стільки всього «напхане»! Але це з нашої, обивательської точки зору, якої не можна оперувати в правових спорах (але якою відмінно оперують продавці магазинів електроніки, коли відмовляють у поверненні таких телефонів).

Звернемося до вищезазначеного Переліку № 55. У нього (дивимося п.11), з усього, що більш-менш підходить під стільникові телефони, включені телефонні апарати і радіоелектронна побутова апаратура. Однак, згідно з, а також сертифікату відповідності, стільникові телефони - це продукція, що має офіційну назву «радіостанція приймально-передавальна носимая», якій присвоєно код ОКП 65 7140 (назва «стільниковий телефон» - побутове, повсякденне). Це означає, що стільниковий телефон належить до класу товарів, званому «засоби радіозв'язку, радіомовлення і телебачення загального застосування», а не відноситься до радіоелектронної побутової апаратури (коди якої зовсім інші - ОКП 65 8000 - ОКП 65 8900). Крім того, мобільний телефон - це і не телефонний апарат, який має код ОКП 66 7310. Таким чином, стільникові телефони не названі в п.11 наведеного Переліку.

Механізм повернення робочого стільникового телефону

Тепер перейдемо безпосередньо до того, якими методами дозволено повертати Ніяк не сподобався телефон:

1. Знаходимо «нібито компроміс». Чому «нібито»? Тому ніби ви в кінцевому рахунку отримуєте те, що хочете, але як би робите поступку і своєму «конкуренту», т. Е. Мобільний телефон магазину (в даному випадку компроміс - напевно то, ніби ви хочете змінити телефонний апарат, а ніяк не повертати кошти ). Компроміс - це, мабуть, найбільш краще і менш витратне рішення будь-якої проблеми.

Спробуйте окреслити вашу ситуацію представнику торгового центру, в якому ви отримували телефонний апарат, і попросити поміняти телефонний апарат на іншу, найбільш придатну модель. Розмовляти краще неможливо з рядовими торговцями (вони нічого не вирішують і володіють тільки завченими фразами «дозволено - неможливо»), а з вищестоящими співробітниками.

Варто пам'ятати, що даний варіант підійде, скоріше, для великих торгових мереж, в яких клієнтам часто йдуть на назустріч. У маловідомому веб - магазині вам, швидше за все, в обміні телефонного апарату відмовлять. Обходитися до торговця краще з проханням конкретно про обміні телефонного апарату, а ніяк не про його повернення - все-таки кошти віддавати нікому ніяк не хочеться, а ось обмін - найбільш «безболісна» для торгового центру операція.

Намагаючись «знайти» з торговцем компроміс, висловіть все ж власну вірність і професіоналізм. Спілкуйтеся з ним ніяк НЕ просяще, однак і ніяк не без належної поваги -визивающе. Продовжуйте розмову в цьому руслі: «На жаль, телефонний апарат ніяк не підійшов (при цьому назвати фактор). Я постійний клієнт, дуже подобається ваш магазин, планую і надалі брати у вас техніку, мені ніяк не хочеться доставляти вам проблем, однак і скористатися цим телефонним апаратом мені зовсім ніяк не комфортно. Крім такого, ви ж розумієте, питання - чи вважається стільниковий телефонний апарат складним пристроєм або немає - зовсім неоднозначний. Свого часу в тому числі і Росспоживнагляд висловлювався, ніби його дозволено повертати в 14-ти денний термін. Давайте не будемо віднімати один у одного час на суперечки і знайдемо з вами компроміс - приміром, не будемо повертати кошти, а проведемо обмін на іншу модель ».

Якщо продавець все ж наполягає на тому, що стільниковий телефон - технічно складний товар, напишіть на ім'я керівника магазину Заява на обмін або повернення телефону, виклавши в ньому наведену вище позицію. Зверніть увагу, що цей варіант підійде тільки в тому випадку, якщо телефоном ви не користувалися і зберегли його в «первозданному» вигляді (згідно п. 1 ст. 25 ЗоЗПП, повернути «трохи б / у» товар можна).

Орієнтовна форма такої заяви (завантажити)

Якщо продавець все ж ніяк не дасть згоду задовольнити ваші запити, і ви вирішите справді йти в суд, пам'ятайте, що на сьогоднішній день єдиної судової лінії з питання «Чи вважається стільниковий телефонний апарат технічно важким продуктом?» Не існує. Тому справа має можливість повернутися як в вашу вигоду, так і навпаки. Щоб підвищити власні шанси в суді, пошукайте в Інтернеті позитивні судові рішення по даного питання і перерахуйте їх в власній позовній заяві в якості зразка для судді.

До речі, бракує єдності в цьому плані і у продавців. Хтось не приймає назад всі мобільні телефонні апарати, хтось лише сенсорні. Це також говорить про те, ніби питання зовсім спірне, і за власні права варто поборотися. Тим більше, що держмито за розгляд справ про охорону прав споживачів громадянину виплачувати не потрібно, тому якщо ви що-то і втратите при вирішенні вопросца не на вашу користь, то лише час.

3. Справний стільниковий телефонний апарат дозволено також повертати через те, що при його продажу вам не дали повну або достовірну інформацію про даний товар (за допомогою цього методу, до речі, дозволено повертати телефонний апарат і в тому випадку, якщо ви вже встигли їм незначно покористуватися).

На якій підставі? Згідно п.2 ст.10 ЗоЗПП, продавець зобов'язаний дати достовірну інформацію про товар, в т. Ч. Про його споживчі властивості. Якщо така інформація вам не була надана, або вона була невірною, покупець, згідно п.1 ст.12 ЗоЗПП, має можливість вимагати повернення сплаченої за товар суми. Тому, якщо ви можете довести, що при виборі телефонного апарату ви керувалися наявністю (відсутністю) конкретної його характеристики, а при покупці вам була надана про неї недостовірна інформація, на підставі зазначених положень закону ви можете телефонний апарат повертати.

Даний метод повернення спрацює і в тому випадку, якщо телефон був укомплектований анотацією іноземною мовою (без перекладу), а ще коротким, а не докладним описом. Для сучасних телефонних апаратів, до речі, напевно зовсім актуально - до багатьох з них в наборі йде маленький папірець, а ніяк не книжечка з докладним описом всіх функцій і здібностей. А якщо немає докладної інформації, то і обмеження закону ніяк не виконано. Вдаючись до такого способу, майте на увазі, що вам необхідно буде заручитися допомогою очевидців. І, краще, щоб це були не родичі.

Орієнтовна форма заяви в даному випадку стане такою:

схоже

Як бути - змиритися з обстановкою або спробувати його повернути або поміняти на іншу модель?
Чому?
Однак чи дозволено повертати справний телефонний апарат, і якщо правда, то як?
У взаємозв'язку з цим з'являється логічний питання: стільниковий телефонний апарат - технічно складний продукт чи ні?
Чому «нібито»?
На якій підставі?