Реклама
Реклама
Реклама

Повернення авто в салон. Як повернути автомобіль в автосалон

  1. Мешканка Чечні відсудила у автосалону 30 мільйонів рублів
  2. Як повернути автомобіль в автосалон
  3. Як повернути автомобіль в автосалон по гарантії через місяць після покупки
  4. Які дії допоможуть повернути гроші

Вітаю, Вас, дорогий читачу

Вітаю, Вас, дорогий читачу! Сьогодні нарешті добрався до написання нової статті, по дуже актуальній темі. Задумка написати була давно, але як завжди не вистачає вільного часу.

А тема цікава і я б навіть сказав нагальна. У Росії навіть в умовах кризи щорічно продається кілька сотень тисяч автомобілів. Але мало хто знає з покупців, що після виявлення у придбаного в салоні автомобіля навіть невеликих дефектів, його можна обміняти по гарантії, а у випадках, якщо салон динаміт або відмовляється обміняти машину, його (салон) можна через суд ще й зобов'язати виплатити всю вартість авто + компенсацію + неустойку + штраф.

У ряді випадків автосалони виплачують суми в кілька разів більше вартості автомобіля. Цікаво? Тоді читайте далі в статті, як це все відбувається.

Зміст статті

Мешканка Чечні відсудила у автосалону 30 мільйонів рублів

Цю новину в наприкінці 2015 року опублікувала Комсомольская правда і ряд інших ЗМІ. У тому, що це не «качка», можна переконатися ознайомившись з рішенням на сайті Ленінського районного суду м Грозний.

У тому, що це не «качка», можна переконатися ознайомившись з   рішенням   на сайті Ленінського районного суду м Грозний

Поки з усіх відомих суперечок з автосалонами сума це рекордна сума до стягнення. Сума, погодьтеся немаленька. 30 000 000 і це за автомобіль BMW 5 sedan 523l, який при покупці коштував 2 270 000 рублей.

При цьому варто відзначити, що основну частину позовних вимог, як видно з рішення, склала пеня за прострочення заміни товару на новий в розмірі 26831400 рублів. Автосалон повівся необачно і в перебігу декількох місяців відмовлявся замінити автомобіль. З урахуванням щоденного нарахування% за «Закону про захист прав споживачів», набігла значна пеня. Ось до чого привело в підсумку дурне ігнорування законних вимог.

А скільки таких «неляканих» автосалонів по Росії, які тільки і чекають, щоб з них стягнули гроші ?! Саме цим ми і займаємося)). Суми стягує не такі рекордні, але все одно істотні. Ось наприклад, в Пітері Калінінський суд стягнув з автосалону у справі нашого клієнта майже 3 200 000 рублів. Теж, погодьтеся гроші хороші.

Хоча, зустрічаються розумні автосалони, з якими можна домовитися про повернення авто в салон без судових тяжб. Як це зробити - читайте далі.

Напишіть нам, якщо у Вас виникли схожі проблеми, наприклад: автосалон продав Вам неякісний автомобіль і не хоче його міняти по гарантії. Ми безкоштовно проконсультуємо Вас + розповімо скільки грошей можна буде Вам стягнути.

Натискаючи кнопку «відправити» Ви погоджуєтеся з політикою конфіденційності

Як повернути автомобіль в автосалон

У великих містах з їх божевільним ритмом неможливо обійтися без автомобіля. Якщо Ви хочете все встигнути без зайвих стресів, то покупка авто - це не розкіш, а необхідність. Звичайно, подібне придбання не відноситься до розряду щоденних зважаючи на свою дорожнечу, але варто враховувати, що авто прослужить вам довгий час.

Приймаючи рішення про подібну покупку, Ви починаєте вивчати моделі і їх характеристики, порівнювати ціни, радитесь з друзями і фахівцями, читаєте статті в інтернеті. Витративши багато часу на пошуки особливо неприємно отримати за свої гроші неякісний автомобіль.

Часом усунення виявлених недоліків неможливо або дуже складно. Як же бути в цій ситуації? Варто мати на увазі, що в певних умовах Ви можете повернути куплений автомобіль в автосалон і вимагати грошового відшкодування всіх понесених витрат або ж обміняти несправним інструментом на нову. Про це ви можете дізнатися з закону «Про захист прав споживачів».

Покупку автомобіля неналежної якості можна пояснити рядом факторів, таких як: недобросовісність Продавця, Вашої неуважністю, заводським шлюбом. Ніхто не застрахований від помилок. Не варто впадати у відчай, бракований авто - це не вирок. Вивчіть всі тонкощі і нюанси процесу повернення машини в салон і Ви обов'язково отримаєте свої гроші назад.

Слід враховувати, що термін, протягом якого Ви можете повернути автомобіль, в якому виявлені дефекти, не обумовлені договором, обмежений. Повернення можливо здійснити протягом двох тижнів з моменту отримання транспортного засобу починаючи відлік з того дня, який слідує за днем ​​передачі автомобіля.

Ви маєте повне право повернути нове авто і вимагати повернення своїх коштів в повному обсязі. Існують і інші варіанти. Ви можете:

  • Провести обмін на аналогічний, але без дефектів автомобіль;
  • Обміняти браковане авто на іншу модель з доплатою або частковим поверненням коштів.

При цьому масштаб дефекту не має значення-навіть несправний омивач може послужити причиною для повернення.

Як повернути автомобіль в автосалон по гарантії через місяць після покупки

Якщо двотижневий термін закінчився - це не привід для розладу. Ви можете зробити обмін протягом гарантійного терміну, якщо:

  • Виявлений недолік великий;
  • Відмова в гарантійному ремонті;
  • Якщо гарантійний ремонт прострочений і перевищив встановлені законом 45 днів;
  • Якщо потрібно неодноразове усунення недоліків і внаслідок цього Ви не могли використовувати авто більше місяця.

Відразу виникає питання, що саме відноситься до істотних недоліків? Варто звернутися до закону «Про захист прав споживачів». У ньому йдеться про те, що істотні недоліки - це недоліки, які не можуть бути усунені або ж їх усунення спричинить значні фінансові або тимчасові витрати. Виявляються неодноразово або ж з'являються знову після ремонту дефекти також відносяться до істотних. Якщо постійно ламаються різні вузли і деталі машини, Ви теж можете повернути її в салон.

Тривалий гарантійний ремонт вашого залізного коня теж може стати причиною його повернення продавцю.

Серйозні несправності двигуна або коробки передач дають Вам повне право на повернення вкладених у придбання засобів.

Постійно зростаючі продажі автомобілів і збільшення кількості станцій техобслуговування, на жаль не приводить до поліпшення сервісу, що надається. Все частіше звернулися автовласники отримують відмови в гарантійному ремонті або ж термін ремонту затягується. Що робити в такій неприємній ситуації? Варто зрозуміти, що це зовсім не ваша проблема і довести це своєму Продавцю.

Які дії допоможуть повернути гроші

Пропонуємо Вам ознайомитися з можливою послідовністю дій, яка допоможе Вам повернути вкладені кошти:

  • Висування вимог про розірвання договору купівлі - продажу авто дилеру. Рекомендуємо звернутися за допомогою до грамотним юристам, які зможуть вимагати повернення повної суми, витраченої Вами на покупку авто, а також фінансової компенсації вам простою авто під час його ремонту. Тільки що спеціалізуються на подібних процесах юристи зможуть добитися відшкодування різниці цін тільки купленої машини і автомобіля на момент здійснення його повернення. Не варто забувати і про те, що купуючи авто в кредит, Ви переплачували значний відсоток. Хто поверне його? Звичайно продавець, якщо Вам допоможуть фахівці. Юристи зможуть домогтися компенсації Вам моральної шкоди та витрат на їх послуги.
  • Після того, як салон отримає Ваше вимога, складене професіоналами, йому дається 10 днів на добровільне їх виконання.
  • Якщо салон відмовляється виконати Ваші вимоги добровільно, Ви можете направити документи в суд. При цьому салон зобов'язаний виплатити компенсацію за кожен день прострочення. Розмір її становить 1% від вартості авто і вона не залежить від прийняття рішення в досудовому порядку або в суді.
  • Якщо Продавець не зможе довести, що несправність виникла з вашої вини, то Ваше вимога буде задоволена і автомобіль повернеться в салон, а Ви отримаєте встановлену суму, якої вистачить на придбання нового авто.
  • Якщо повернути бракований авто в досудовому порядку не вдалося, юристи складуть і подадуть позов до суду.
  • Ви отримаєте всю суму Вашої вимоги, яке буде заявлено в позові і належні Вам відсотки за прострочення, про які ми вже говорили вище, у разі рішення суду на вашу користь. Також Вам відшкодують витрати на юристів і штраф в розмірі 50%. Не забувайте про відсотки, переплачуваних Вами за автокредит і комісію за його оформлення, дилер зобов'язаний компенсувати Вам ці витрати. Обов'язково порахуйте свої витрати на додаткове обладнання та його установку, покупку страхового поліса та інші можливо понесені витрати.
  • Юристи допоможуть Вам оформити всі дії, які відбуваються під час Ваших переговорів і суперечок з автосалоном. Вони обов'язково повинні бути оформлені письмово та завірено печаткою та підписами.

У разі, якщо Ви звернулися в ремонт, обов'язково вимагайте квитанцію, замовлення - наряд або інше письмове підтвердження як самого факту звернення, так і термінів виконання і видів виконаних робіт із зазначенням замінених вузлів і деталей. Якщо ж Вам відмовили, вимагайте, щоб його оформили документально.

Врахуйте, що автосалони завжди мають в штаті юристів вищої кваліфікації, що спеціалізуються саме на подібних процесах і завжди зможуть зробити Вас винним. Рішення про самостійне проведення процедури повернення може привести до сумних наслідків. Скористайтеся послугами професіоналів і Ви обов'язково отримаєте свої кошти назад при цьому не витративши багато часу.

Цікаво?
А скільки таких «неляканих» автосалонів по Росії, які тільки і чекають, щоб з них стягнули гроші ?
Як же бути в цій ситуації?
Відразу виникає питання, що саме відноситься до істотних недоліків?
Що робити в такій неприємній ситуації?
Хто поверне його?