Реклама
Реклама
Реклама

Як можна повернути держмито за закордонний паспорт в 2019 році

  1. Підстави для повернення
  2. Порядок дій
  3. Як повернути зайво сплачену держмито: Відео
  4. Заява
  5. терміни перерахування
  6. У разі переплати
  7. Куди звернутися, якщо відмовилися повернути

Величина держмита за ту чи іншу послугу встановлена ​​статтями Податкового кодексу (НК РФ). Право на повернення грошей за державну послугу, якої не скористалися, має кожен заявник. Ця можливість прописана НК РФ. Для отримання грошей достатньо написати заяву і прикласти чек про проведення платежу. Повернення держмита за закордонний паспорт проводиться за звичайною процедурою при неотриманні документа, переплати зайвої суми за послугу або неправильному оформленні квитанції.

Підстави для повернення

Підстави для повернення

Громадяни часто роблять помилки при заповненні документів. Вони не завжди знають необхідні реквізити або неправильно їх записують. Перед тим як заплатити держмито за закордонний паспорт через «держпослуги» , Людина повинна ретельно перевірити інформацію про платника щоб уникнути помилок. Ви можете подивитись деталі одержувача можна через інтернет або в територіальному відділенні ГУВМ МВС.

Перераховані не за призначенням гроші потрібно повернути. Видача закордонного паспорта неможлива, якщо держмито не оплачене. При цьому повернення можна оформити після нового перерахування коштів, якщо додаткового часу на очікування перерахування неправильно перерахованих грошей немає.

Законодавство дозволяє громадянам іноді повернути гроші, сплачені до державного бюджету. Повернути держмито можна за таких обставин:

  • заявник заплатив суму, яка більше необхідної в конкретному випадку;
  • в квитанції і заяві на закордонний паспорт не збігається ПІБ платника і одержувача документа (часто при оформленні закордонного посвідчення на дитину);
  • державна установа відмовилося надати послугу людині, яка заплатила за неї;
  • громадянин відмовився від подальшого оформлення закордонного паспорта, незважаючи на оплачену держмито.

При цьому факт сплати держмита може бути підтверджений квитанцією. Громадяни вправі скористатися нею протягом 3-х років після скоєння платіжної операції. Кошти повертаються повністю без урахування комісії.

Порядок дій

Вартість закордонного паспорта в 2019 році становить від 100 рублів до 3500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з урахуванням виду документа і віку одержувача. Слід враховувати, що біометричний закордонний посвідчення коштує дорожче звичайного. При замовленні закордонний дитині, слід вказувати його ім'я в якості платника держмита за послугу. Інакше документ не буде виданий і доведеться повертати перераховані кошти.

Право на повернення грошей, перерахованих не тому одержувачу, зберігається 3 роки з моменту перерахування грошей. У деяких випадках людина може клопотати про поновлення пропущеного строку. Йому слід звертатися до суду. Суддя розглядає подану прохання і документи, що додаються і відновлює термін подачі заяви на повернення невикористаної або надміру сплаченої суми за закордонний паспорт.

Статистика показує, що громадяни не пропускають термін, встановлений для повернення грошей, перерахованих за неотримані послуги. Вони звертаються протягом перших місяців після проведення оплати. При вірно оформленому запиті отримати кошти можна вже через кілька тижнів. Поводження має на увазі подачу заяви і документів. Якщо платіж проводився через інтернет, потрібно роздрукувати чек про сплату. Перед тим як повернути держмито за закордонний паспорт через «держпослуги», потрібно зайти в особистий кабінет, переглянути перелік власних фінансових операцій і роздрукувати необхідну квитанцію.

Громадянин повинен звертатися з документами і заявою на повернення до співробітників міграційної служби. У їх повноваження входить повернення коштів, перерахованих державній структурі помилково або з переплатою.

Громадянам досить звернутися до міграційної служби з оформленою заявою. Співробітники відомства проводять перевірку запиту і задовольняють його відповідно до встановлених законодавством термінів. При цьому затягування процедури видачі загрожує посадовим особам нарахуванням понад суму відсотків. Такий порядок встановлений Податковим кодексом РФ.

Як повернути зайво сплачену держмито: Відео

Подача документів

Для задоволення прохання про повернення коштів, сплачених для отримання закордонного паспорта, слід звернутися до співробітників міграційної служби з відповідною заявою. Для отримання грошей важливо підготуватися. Громадянин повинен принести співробітнику територіального відділу міграційної служби квитанцію про сплату, виробленої не раніше 3-річного терміну до моменту звернення. Квитанція повинна бути оформлена за всіма правилами. В отриманому в банку чеку про проведений платіж повинен стояти штамп установи.

Разом з квитанцією співробітникам міграційного органу слід представити власний паспорт і його копію. У деяких випадках громадяни не можуть пред'явити паспорт. У цій ситуації потрібно представити будь-яке посвідчення особи, наприклад, водійське посвідчення.

Оплата держмита через банк також дозволяє отримати у відділенні довідку про одержувача коштів. В цьому немає прямої необхідності, однак такий документ спрощує перевірку фінансової операції. Міграційна служба не стане робити самостійний запит одержувачу про факт перерахування коштів.

Заява

Офіційного бланка запиту не існує. Однак при зверненні до співробітників служби слід використовувати зразок заяви на повернення держмита за закордонний паспорт. Запит оформлюється в письмовому вигляді. Він повинен містити основну інформацію, що дозволяє впізнати, кому і за що перераховані кошти і хто платник. Для правильного складання запиту необхідно врахувати наступні пункти:

  • найменування посади, ПІБ начальника територіального міграційного підрозділу ГУВМ МВС;
  • особисті дані і контакти громадянина, який претендує на повернення коштів за держмито для отримання закордонного паспорта;
  • назва документу;
  • відомості про дату і час, сумі і варіанті проведення сплати державного мита за закордонний паспорт із зазначенням його виду (біометричний і старий варіант);
  • опис ситуації, внаслідок якої потрібно повернути кошти (відмова у видачі закордонного паспорта або його отриманні, переплата суми);
  • відомості про реквізити рахунку в банку платника для повернення суми по держмито;
  • перелік доданих документів (квитанція, паспорт);
  • дата складання заяви і підпис.

Заявник повинен подати як банківських реквізитів власний рахунок. Якщо буде вказано номер рахунку родича, в поверненні коштів відмовлять.

терміни перерахування

Розгляд заяви на повернення коштів, витрачених як держмито на закордонний паспорт, проводиться в 10-денний термін. Цей період дається на перевірку документів і факту проведення платежу. Якщо у співробітників міграційного відділу виникнуть питання і сумніви в документах, повернення коштів може затягнутися. В крайньому випадку гроші не повернуть.

Після успішної перевірки запиту громадянин може очікувати повернення коштів протягом 30 днів з моменту реєстрації заяви. Затягування терміну на повернення загрожує посадовим особам фінансовими штрафами. Період розгляду запиту можуть продовжити на кілька днів.

У разі переплати

Громадяни часто оплачують послугу за закордонний паспорт з вищої вартості, ніж потрібно. Це одна з найпоширеніших причин звернення за поверненням суми. Це відбувається, коли розраховується держмито за один вид закордонного паспорта, а громадянин пише заяву на більш дешевий вид. Переплата можлива, коли закордонний паспорт потрібен неповнолітньому громадянину, а держмито оплачена за ціною документа для дорослої людини. Повна вартість закордонного паспорта виплачується після 14 років.

Переплата можлива при замовленні закордонного паспорта через портал «держпослуги». Сервіс пропонує оплату держмита з урахуванням 30% знижки. Деякі платники не враховують різницю і оплачують держмито в повній мірі. Знижка через «держпослуги» діє для осіб до 14 років. Найчастіше цей показник не враховують, що призводить до переплати держмита.

Перед тим як повернути гроші за держмито за закордонний паспорт, важливо підготувати квитанцію і зробити копію свого паспорта. Заяву можна заповнити безпосередньо в міграційному відділенні територіального ГУВМ МВС.

Куди звернутися, якщо відмовилися повернути

Куди звернутися, якщо відмовилися повернути

Громадянам повертають держмито за закордонний паспорт не завжди. Деякі запити викликають сумніви у співробітників міграційного відділу, що призводить до затягування процедури або повної відмови у видачі коштів. На квитанції повинна чітко проглядатися друк банківської установи або платіжної системи. Проблема може з'явитися через невідповідність квитанції дійсності або труднощів з її перевіркою.

Часто міграційний відділ відмовляється повернути кошти. Громадянину неясно, як повернути гроші за закордонний паспорт нового зразка або небіометріческого виду. Спірні моменти призводять часто платників в судову інстанцію. Це відбувається, коли позасудовий порядок розбору ситуації не призводить до бажаного результату. Учасниками судового розгляду стають ГУВМ МВС і платник.

Громадянин повинен оформити позовну заяву до суду і зібрати ряд доказів про проведення платежу.

завантажити зразок заяви в суд (.DOC)

Документи необхідно зареєструвати в територіальному суді. Такий спір розглядає районна інстанція.

Пакет документів для судочинства повинен складатися з наступних документів:

  • позовної заяви;
  • заяви, в якому зазначено вимогу повернути держмито за закордонний паспорт і його копії;
  • копії чека, що підтверджує факт сплати держмита, виробленої не пізніше 3 років до моменту написання заяви на повернення;
  • юридично оформленої відповіді від представника МВС про неможливість проведення повернення коштів з описом причин відмови.

Початок судочинства відбувається через місяць після реєстрації заяви. Період розбору спору в судовому порядку займає не менше 3 місяців. Якщо особа доведе свою правоту, воно не тільки поверне витрати, витрачені на держмито, а й має право вимагати компенсації витрат на судочинство. В позовну суму часто включається вимога відшкодувати моральну шкоду.

Позивач не повинен розраховувати на повернення великої суми. Заявникам компенсують суму, що складається з держмита за послугу з видачі документа і судочинство. Всі суми слід підтвердити фактично.