Реклама
Реклама
Реклама

Посольство ОАЕ захоплено в Ємені

Зовнішньополітичне відомство зажадало від окупантів негайно звільнити захоплене будівлю дипмісії і повернути його співробітникам. Зовнішньополітичне відомство зажадало від окупантів негайно звільнити захоплене будівлю дипмісії і повернути його співробітникам

Фото з сайту thenavy.ru

Бойовики захопили будівлю посольства Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) в столиці Ємену, Сані, повідомляє Kazpravda.kz з посиланням на telegraf.com.ua .
"Це діяння - ще один доказ того, що бойовики не беруть до уваги і не поважають міжнародні конвенції та дипломатичні норми, а дотримуються законів джунглів", - йдеться в поширеній інформації інформаційного агентства ОАЕ.
Зовнішньополітичне відомство зажадало від окупантів негайно звільнити захоплене будівлю дипмісії і повернути його співробітникам.
"Це злочинне діяння є грубим порушенням норм міжнародного права і Віденської конвенції про дипломатичні зносини, згідно з якою дипмісії володіють повним імунітетом", - підкреслюється в повідомленні.
Нагадаємо, з 2014 року в країні йде збройне протистояння між шиїтським угрупуванням "Ансар Аллах" і урядовими силами.
Нестабільна обстановка в Ємені зберігається вже кілька місяців. В кінці січня повстанці з шиїтського руху Хуті захопили президентський палац в столиці країни Сані, домоглися розпуску парламенту, а також помістили президента Абда Раббо Мансура Хаді під домашній арешт, змусивши його подати у відставку. Хаді вдалося втекти в місто Аден на півдні Ємену, звідки він відкликав свою заяву про відставку і оголосив місто новою столицею країни.