Реклама
Реклама
Реклама

Вихід Великобританії з ЄС: наслідки для учасників інвестиційних програм → Іммігрант Інвест

  1. «Ми - це щось одне, а ви - щось інше»
  2. Чого чекати від Brexit майбутнім інвесторам?
  3. А якщо ви вже в програмі ВНЖ Великобританії?
  4. Чи залишиться Великобританія безвізової для учасників інших програм?
  5. За яким сценарієм рухається Британія?

Brexit наробив багато шуму не тільки в самій Британії та Євросоюзі. Наші співвітчизники, які вже взяли участь в програмі оформлення ВНЖ Великобританії за інвестиції або планували це зробити, знаходяться в деякій розгубленості.

Інвестори, які вже отримали посвідку на проживання, побоюються, як би уряд не дав «зворотний хід». А заможні люди, охочі здійснити інвестиції в британську економіку, зупинилися в роздумах. У нашій сьогоднішній статті ми постараємося заспокоїти перших і запропонувати кілька альтернативних варіантів другим.

«Ми - це щось одне, а ви - щось інше»

«Ми - це щось одне, а ви - щось інше»

Історія з референдумами про вихід Британії з європейських економіко-політичних організацій почалася далеко не 23 червня 2016 року, коли пройшов Brexit. Відносини британців і жителів країн континентальної Європи завжди були неоднозначними. Швидше за все, виною тому амбіції і самовпевненість, які британці зберегли до сих пір. Тому в Лондоні завжди були впевнені, що роблять решті Європи послугу, відкриваючи британські кордону.

На континенті ж часом натякали Великобританії на економічну несумісність. Знаменитий президент Франції Шарль де Голль ще в 60-ті роки неодноразово накладав вето на заявку Сполученого Королівства про вступ до Європейського економічного співтовариства, аргументуючи рішення тим, що «ряд аспектів британської економіки, починаючи з практики роботи в сільському господарстві, робить Британію несумісною з Європою ».

Після відставки де Голля, Великобританію в 1973 році успішно прийняли в ЄЕС. Правда, вже через 2 роки в королівстві пройшов референдум про ... виході з організації. У 1984 році невдоволення перерозподілом загальноєвропейських грошей висловила Маргарет Тетчер. «Залізної леді» взагалі завжди не подобалося, що Євросоюзом керують з Брюсселя, а не з Лондона. А в 2003 році британський уряд відмовився прийняти євро як єдину валюту.

Євроскептики в країні не охололи до сих пір і, як бачимо, домоглися свого.

Чого чекати від Brexit майбутнім інвесторам?

Чого чекати від Brexit майбутнім інвесторам

Однозначно нинішня міграційна програма Великобританії, що дозволяє отримати ВНЖ за інвестиції, буде переглянута. Тим більше що саме незадовільна (з точки зору британців) міграційна політика стала однією з причин проведення Brexit. Адже цілі, які ставило перед собою уряд, намагаючись залучити інвестиції в економіку, досягнуті не були.

Планувалося, що заможні інвестори створять безліч робочих місць, відкривши нові великі підприємства. Однак на ділі все виявилося інакше.

  • Велика частина інвесторів ніяк не пов'язала свій бізнес з країною проживання
  • Прихід інвесторів сприяв підвищенню цін в країні
  • Доходи громадян залишилися на колишньому рівні

Тому навряд чи можна припустити, що зміни відбудуться в сторону послаблення умов. Швидше, навпаки ... Ми прогнозуємо наступні зміни:

  • привабливість Британії для іноземців знизиться
  • отримати тут візу стане складніше
  • можливо, буде введений податок на багатство

Після того як британський уряд проведе необхідні зміни в законодавстві, стане ясно, наскільки вигідно оформляти ВНЖ в Великобританії в 2017-2018 роках.

А якщо ви вже в програмі ВНЖ Великобританії?

А якщо ви вже в програмі ВНЖ Великобританії

Якщо заможна людина вже інвестував свої кошти і оформив дозвіл на проживання у Великобританії, зміни його ніяк не торкнуться. Закон не має зворотної сили. Тому якщо інвестор виконав свої зобов'язання перед британським урядом, він отримає належний за законом статус і права.

Інше питання, наскільки серйозними будуть зміни правил ведення бізнесу у Великобританії після виходу з ЄС. Зокрема, чи залишаться колишніми правила сплати ПДВ, митні та логістичні порядки. Багато експертів висловлюються про збільшення податкового тягаря. Одна втіха: можливі зміни торкнуться не тільки іноземних інвесторів, а в цілому всіх бізнесменів, які є власниками компаній в Британії.

Чи залишиться Великобританія безвізової для учасників інших програм?

Чи щось зміниться в даній сфері. Вихід Великобританії з ЄС відбудеться не раніше ніж в 2018 році. Процес складний, наповнений різними бюрократичними процедурами. Швидше за все, за цей час будуть відновлені всі угоди, які раніше були підписані Британією з кожної з країн Євросоюзу. А вони в свій час давали жителям ЄС точно такі ж права.

Однозначно не передбачається обмежень щодо безвізового в'їзду до Великобританії громадян країн Карибського басейну: Антигуа і Барбуда, Сент-Кітс і Невіс, а також Гренади. Тому ми прогнозуємо збільшення попиту на отримання паспортів цих країн.

Їх міграційні програми надають інвесторам та їхнім родинам за відносно невеликі інвестиції (від 250 тис. Дол. США) можливість отримати громадянство протягом 2-3 місяців. У карибських держав підписані угоди про безвізовий в'їзд більш ніж з 120 країнами світу. Особливе місце в цьому списку займає Великобританія, так як всі перераховані вище країни входять до складу Британської Співдружності.

Тому проблему безвізового в'їзду в Сполучене Королівство можна вирішити шляхом оформлення другого паспорта в Гренаді , Антигуа , Сент-Кітса .

Також можливе збільшення попиту на паспорти Кіпру і Мальти, які, як і Великобританія, зараз відкривають широкі можливості для ведення міжнародного бізнесу.

Ймовірно, частина інвесторів, що розглядали оформлення ВНЖ в Британії, тепер будуть з інтересом розглядати пропозиції по отриманню громадянства Кіпру і паспорта Мальти . Ці країни не тільки члени ЄС, але також є і членами Британської Співдружності Націй.

За яким сценарієм рухається Британія?

За яким сценарієм рухається Британія

Потрібно розуміти, що в даний час 3 мільйони громадян ЄС живуть і працюють у Великобританії, а 1,3 мільйона громадян Великобританії проживають і працюють в інших країнах ЄС. Іншими словами, близько 0,6% населення інших країн ЄС живе у Великобританії, в той час як близько 2,0% британців живуть в ЄС. І ні в кого немає прагнення обмежувати їх свободу або ставити їх статус під сумнів.

При існуючій практиці, не повинно бути ніяких обмежень для громадян ЄС, які подорожують до Великобританії і перебувають там протягом 90 днів. Однак тривале проживання та робота вимагатиме відповідних дозволів. Ті ж правила будуть застосовуватися до британців, які збираються жити і / або працювати в ЄС.

Можна нескінченно наводити цитати авторитетних політологів, економістів, які намагаються передбачити найближче майбутнє Великобританії. Багато хто розглядає турецька, швейцарський, норвезький варіанти ... Хтось міркує про розвал самої Великобританії і входження в Євросоюз Шотландії, Північної Ірландії ...

Однак безсумнівним залишається одне: який би з варіантів не був обраний, він визначить нові правила роботи з британським урядом. Зараз британцям необхідно вирішити їх внутрішні проблеми і знайти оптимальний вихід. Ми можемо лише прийняти їх рішення таким, як є, і відповідати новим вимогам і правилам.

А якщо ви вже в програмі ВНЖ Великобританії?
Чи залишиться Великобританія безвізової для учасників інших програм?
За яким сценарієм рухається Британія?
Чого чекати від Brexit майбутнім інвесторам?
А якщо ви вже в програмі ВНЖ Великобританії?
Чи залишиться Великобританія безвізової для учасників інших програм?
За яким сценарієм рухається Британія?