Реклама
Реклама
Реклама

Проект угоди по Brexit схвалив Кабмін Великобританії

  1. Орфографічна помилка в тексті:

15 листопада 2018, 11:56 Переглядів: 15 листопада 2018, 11:56 Переглядів:   Фото: mignews

Фото: mignews.com.

Британський кабінет міністрів підтримав в середу проект угоди по Brexit, однак, згідно з повідомленнями ЗМІ, як мінімум два члена кабінету розглядають можливість відставки, і документ в підсумку може не отримати підтримки парламенту.

Курс британського фунта майже не змінюється на торгах в Азії. Учасники ринку очікують фінального результату політичної сутички в Лондоні, яка, в гіршому випадку, може привести до відставки нинішнього британського кабінету.

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей заявила за підсумками п'ятигодинного наради з міністрами, що документ відповідає інтересам Британії і є найкращим з того, що можна було узгодити з Брюсселем. За її словами, дискусія на засіданні була "тривалої" і "пристрасної".

ЗМІ пишуть про глибокий розкол в кабінеті за підсумками засідання. За даними Financial Times, один з міністрів назвав угоду, яке стало результатом складного і заплутаного компромісу, "найгіршим на світі". Журналіст газети Daily Telegraph Крістофер Хоуп повідомив в Twitter, що в ході п'ятигодинного обговорення проекту 11 з 29 членів уряду висловлювали заперечення проти умов угоди.

Велике число депутатів парламенту, як консерваторів, так і членів інших партій, виступають проти угоди, яка буде винесена на голосування протягом найближчих тижнів. Колишній міністр закордонних справ і прихильник Brexit Борис Джонсон вважає, що вона зробить Британію "васальною державою", він закликав євроскептиків-міністрів піти у відставку.

"Попереду нас чекають складні дні", - визнала Мей в середу, розмовляючи з журналістами.

Євросоюз і британський уряд опублікували в ніч на четвер повний проект угоди, що складається з 185 статей, трьох протоколів і декількох додатків, а також проект спільної політичної декларації.

Документи охоплюють права громадян ЄС в Великобританії і підданих Великобританії в ЄС; врегулювання фінансових відносин між сторонами; упорядкований вихід Великобританії з ЄС з урахуванням ситуації в різних секторах.

Перехідний період в рамках Brexit триватиме, згідно з умовами проекту угоди, з березня наступного року до 31 грудня 2020 року.

Як уже повідомлялося, Євросоюз запропонував Великобританії продовжити ще на рік перехідний період після Brexit.

Ми також писали, що через Brexit економіка Великобританії щорічно втрачає 26 млрд фунтів стерлінгів , Що еквівалентно 500 млн фунтів стерлінгів на тиждень.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Британський Кабмін підтримав проект угоди по Brexit". інші Євросоюз дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ