Реклама
Реклама
Реклама

Маргарет Тетчер: Жінка, яка підкорила світ

  1. Орфографічна помилка в тексті:

8 квітня 2013, 15:16 Переглядів: 8 квітня 2013, 15:16 Переглядів:   Маргарет Тетчер

Маргарет Тетчер. Фото з сайту mn.ru.

Маргарет Тетчер народилася 13 жовтня 1925 року в Грантхеме (графство Лінкольншир, Великобританія ) В сім'ї бакалійника.

Освіту здобула в Оксфорді, де вивчала хімію і стала головою університетської консервативної асоціації.

Після закінчення університету працювала хіміком спочатку в Меннінгтоне, графство Ессекс, потім в Лондоні.

У 1953 році отримала диплом адвоката, спеціалізувалася на податковому праві.

У 1959 році, коли вона виступала як "страховик" кандидата від консерваторів Фінчлі в північному Лондоні, Тетчер потрапила до Палати громад. Вона зайняла пост голови парламентського Пенсійного комітету, суміщаючи цю посаду з головою комітету з питань національної безпеки.

У 1967 році Тетчер була введена в тіньовий кабінет (кабінет міністрів, що формується партією, що знаходиться в опозиції до партії влади в Британії). При Едварде Хіті, прем'єр-міністра в 1970-1974 роках, Маргарет Тетчер очолювала міністерство освіти, будучи єдиною жінкою в уряді.

У лютому 1975 р Тетчер очолила Консервативну партію.

За роки перебування на посту глави уряду Маргарет Тетчер завоювала репутацію "залізної леді".

У період свого прем'єрства Тетчер проводила активну боротьбу з впливом профспілок, які, на її думку, негативно впливали на парламентську демократію і економічні результати огляду регулярних страйків]. Перший прем'єрський термін Маргарет був відзначений низкою страйків, організованих частиною профспілок у відповідь на нове законодавство, яким обмежено їх повноваження.

У 1981 році в Брикстоні відбулися серйозні заворушення, які зв'язувалися зі зростанням безробіття, проте уряд Тетчер Герасимчука пом'якшувати свою економічну політику, що була причиною зростання безробіття. В кінцевому підсумку протистояння профспілок з урядом закінчилося безрезультатно. Тільки 39% членів профспілок проголосувало за Лейбористську партію на парламентських виборах 1983 року. На думку BBC, Тетчер "вдалося позбавити профспілки влади майже на одне покоління".

Третій термін прем'єрства був для Маргарет Тетчер найважчим.

На період прем'єрства Тетчер довелося виникнення епідемії СНІДу, проте спочатку Уряд країни залишалося байдужим в цьому питанні. Тема ВІЛ була піднята лише в 1984 році, коли постало питання про необхідність забезпечення безпеки донорської крові. В результаті в період з 1984 по 1985 роки проблема СНІДу розвивалася, в першу чергу, в контексті гемотрансфузії і боротьби з наркоманією.

У листопаді 1990 року Маргарет Тетчер Тетчер оголосила про свою добровільну відставку "в ім'я єдності партії і перспективи перемоги на загальних виборах"; її місце зайняв міністр фінансів Джон Мейджор.

Чоловік Маргарет Тетчер, сер Денніс Тетчер, помер в червні 2003 року в віці 88 років. Подружжя виховало двох дітей, Марка і Керол (1953).

Маргарет Тетчер пішла з життя 8 квітня 2013 року.

За матеріалами: вікіпедія

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Маргарет Тетчер: Жінка, яка підкорила світ". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.