Реклама
Реклама
Реклама

Плюс 150 місць: діти Кіровського району отримали ще один садок

19 лютого 2016 17:36 19 лютого 2016 17:36   Заступники голови Адміністрації міста Єкатеринбурга Михайло Матвєєв і Вадим Дударенко в п'ятницю, 19 лютого, взяли участь в урочистому відкритті після капітального ремонту дошкільного навчального закладу № 332, розташованого на вулиці Комсомольській, 10 «в»

Заступники голови Адміністрації міста Єкатеринбурга Михайло Матвєєв і Вадим Дударенко в п'ятницю, 19 лютого, взяли участь в урочистому відкритті після капітального ремонту дошкільного навчального закладу № 332, розташованого на вулиці Комсомольській, 10 «в».

Будівля дитячого садка було побудовано в 1964 році і належало виробничому підприємству «Вектор». З 1992 року воно належало комерційним організаціям, і лише в 2015 році будова повернулося у власність муніципалітету, а вже в червні будівельники приступили до капітального ремонту об'єкта.

«Робочі проводили ремонтні роботи трохи більше півроку. За цей час вони провели капітальний ремонт будівлі, повністю замінили всі інженерні комунікації, встановили пластикові вікна, двері, відремонтували покрівлю. Також вони обладнали в будівлі музично-спортивний та актовий зали, повністю оновили процедурний кабінет і харчоблок, оснастивши його найсучаснішим обладнанням. У кожній групі вони обладнали ігрові та спальні кімнати. Крім того, на території ДНЗ ремонтники відновили прогулянкові зони, веранди, облаштували спортивний майданчик. Все благоустрій виконано в остаточному варіанті, ніяких зауважень до підрядників у нас немає », - сказав Вадим Дударенко.

Оновлене будівля розрахована на шість груп, в які незабаром зможуть піти 150 дітлахів віком від трьох до семи років. Юридично після капремонту будівля увійшла до складу майнового комплексу МБДОУ № 332 (другим будовою). Таким чином, сумарно в дитячому садку № 332 тепер є 225 місць в 9 групах.

«У Єкатеринбурзі більше немає черги в дитячі садки серед дітей від трьох до семи років. Тепер наше завдання - продовжувати додавати нові місця в дитячих садах, щоб забезпечити ними також і дітей з півтора років. Крім того ми будемо займатися і поточним ремонтом наявних будівель дитячих садів. Будинки садків, які були побудовані більше десяти років тому, потребують плановому ремонті або реконструкції, і ми будемо планомірно проводити ці роботи. Це дозволить значно поліпшити матеріально-технічну базу муніципальної мережі дитсадків. Безумовно, будуть будуватися і нові об'єкти. У всіх нових мікрорайонах ще на етапі проектування закладається місце для майбутнього дитсадка. Нарешті, в нинішньому році ми плануємо повернути в мережу муніципальних ДОУ ще чотири будівлі », - розповів Михайло Матвєєв.

Введення в експлуатацію нового будинку дозволив забезпечити місцями всіх дітей старше трьох років в мікрорайоні Втузгородок.

Варто відзначити, що за підсумками 2015 року за рахунок реконструкції і будівництва міська влада збільшили мережу ДНЗ на 11 дитячих садків (22 будинки), в сумі - на 5 тисяч 305 місць. Відповідно до програми «Розвиток мережі дошкільних освітніх установ в муніципальній освіті« місто Єкатеринбург »на 2015-2017 роки, в 2016 році влада планує ввести ще одну тисячу місць в дитячих садах.

Роботу з розвитку мережі ДНЗ муніципалітет почав ще в 2004 році. На той момент в місті працювали 225 дошкільних установ на 30 тисяч 160 місць. У 2005 році міська влада ввела муніципальну надбавку вихователям, рік по тому Єкатеринбург одним з перших запровадив електронну систему обліку дітей для надання місць в дитячих садах.

На сьогоднішній день в столиці Уралу працюють 411 садків (426 будівель). Їх відвідує близько 72 тисяч вихованців віком від 1,5 до 7 років. Подібної динаміки не мають не тільки сусідні міста, а й жоден мільйонник країни.

Текст підготував Тимур Насібуллін (телефон +7 (343) 371-72-97)

Текст підготував Тимур Насібуллін (телефон +7 (343) 371-72-97)


Фото: Катерина Пермякова


Ключові слова: вадим Дударенко , дитсадки , Кіровський район , михайло Матвєєв

Матеріали по темі