Реклама
Реклама
Реклама

Довіреність від ТОВ на представлення інтересів

  1. Загальна довіреність від ТОВ, в тому числі від засновника: завантажити бланк
  2. Зразки довіреностей на одержання товарів, генеральної на все повноваження, в податкову
  3. Довіреність на фізособа, представника в суді

Довіреність від ТОВ на представлення інтересів - це документ, відповідно до якого ТОВ передає право на вчинення від свого імені певних дій. Про те, які довіреності може видавати ТОВ і які відомості в них повинні бути відображені, розповімо далі. Довіреність від ТОВ на представлення інтересів - це документ, відповідно до якого ТОВ передає право на вчинення від свого імені певних дій

фото:

Загальна довіреність від ТОВ, в тому числі від засновника: завантажити бланк

Зразки довіреностей на одержання товарів, генеральної на все повноваження, в податкову

Довіреність на фізособа, представника в суді

Загальна довіреність від ТОВ, в тому числі від засновника: завантажити бланк

Загальні положення, що регламентують порядок оформлення довіреності, прописані в ст. 185-186 ГК РФ.

Довіреність уповноважує одне або кілька осіб на виконання певних доручень компанії або подання її інтересів. В даному випадку ми розглядаємо довіреність на представлення інтересів, тобто вчинення всіх необхідних дій від імені товариства в одній або декількох організаціях і / або органах, у відносинах з контрагентами або в будь-яких ситуаціях.

Основні критерії складання довіреності від ТОВ:

  1. Бажано зазначення терміну. Детальніше про це можна дізнатися зі статті «Термін дії довіреності не може перевищувати ...» .
  2. Обов'язково позначення дати видачі (п. 1 ст. 186 ЦК України).
  3. Довіреність від імені ТОВ видається за підписом уповноваженої особи (п. 1 ст. 185.1 ГК РФ, п. 3 ст. 53 ЦПК РФ).
  4. Довіреність, видана в порядку передоручення, повинна нотаріально посвідчуватися (п. 3 ст. 187 ЦК України).

Довіреність від ТОВ оформляється на фірмовому бланку на аркуші формату А4.

У ряді випадків допустимо складання цього документа у вільній формі з дотриманням основних вимог, що пред'являються до довіреності, а також додаткових, необхідних за місцем її пред'явлення.

Підписує довіреність перша особа суспільства або інша особа, яка уповноважена видавати доручення за посадою і вказівка ​​на яке міститься в ЕГРЮЛ.

На вчинення певних дій щодо ТОВ (наприклад, участь в загальних зборах, укладення угоди з часткою в статутному капіталі) необхідно оформлення довіреності від засновника. Про це йдеться в статті «Доручення єдиного учасника товариства - зразок».

Завантажити зразок довіреності можна, пройшовши за посиланням: Зразок довіреності від ТОВ на представлення інтересів.

Зразки довіреностей на одержання товарів, генеральної на все повноваження, в податкову

Від імені ТОВ може видаватися довіреність на отримання різної продукції, товарів. Детальніше про це можна прочитати в статті «Доручення на отримання товару, бланк і зразок» .

ТОВ має право видавати також генеральні довіреності, відповідно до яких може бути переданий великий (або навіть весь) обсяг повноважень, які за замовчуванням реалізуються керівником товариства. Про це можна дізнатися зі статті «Довіреність на представництво інтересів організації - зразок» .

Для представлення інтересів в податковому органі від імені ТОВ також буде потрібно довіреність. При цьому необхідно:

  • конкретно прописати перелік осудних повноважень (загальне формулювання про право на вчинення будь-яких дій не рекомендується);
  • нотаріально засвідчити довіреність;
  • в разі передачі прав на здачу звітності в електронному вигляді надіслати до ФНС електронне повідомлення за формою, встановленою методичними рекомендаціями з формування інформаційного повідомлення про доручення, затвердженими ФНС РФ 21.01.2011 (паперова копія довіреності також обов'язково видається в ФНС).

Довіреність на фізособа, представника в суді

Для оформлення довіреності від імені ТОВ фізичній особі необхідно прописати в ній персональні дані цієї особи (повне ім'я, адреса реєстрації, реквізити паспорта), а також перелік повноважень.

Довіреність для представництва в суді від імені ТОВ відрізняється наступним:

  • обов'язкова наявність в ній друку, якщо суспільство згідно зі статутом має печатку (ч. 3 ст. 53 ЦПК РФ);
  • крім загальних повноважень на ведення справи необхідно вказати в ній окремо спеціальні правомочності (наприклад, на відмову від позову, укладення мирової угоди).

Таким чином, суспільство має право видавати різні доручення з різноманітними повноваженнями. Особливості оформлення кожного з них необхідно з'ясувати в нормативних актах відповідної тематики. Вимоги до довіреності, встановлені ГК РФ, обов'язкові у всіх цивільно-правових відносинах.

Автор: RusЮріст