Реклама
Реклама
Реклама

День працівників Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії

  1. Інформація про свято День працівників ФСВТС
  2. Опис і функції ФСВТС
  3. Офіційні символи служби
  4. Як привітати?

Ми вже звикли до того, що в календарному році в нашій країні відзначається безліч свят. Левову частку їх становлять дати професійного характеру. Причому, держава в цьому плані не обійшло стороною ні так званих «бюджетників», ні представників комерційних спеціальностей, ні органи влади. Ось, наприклад, 8 травня - свято, яке слід відзначати людям, задіяним в ФСВТС: Федеральній службі з військово-технічного співробітництва Росії. Що це за організація і які її особливості, а також самого торжества - читайте в даній статті.


Зміст статті:


Інформація про свято День працівників ФСВТС

Дата 8 травня була обрана в якості моменту проведення заходів, присвячених працівникам Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Росії аж ніяк не випадковим чином. Саме в цей день, тільки в 1953 році Рада Міністрів СРСР при Міністерстві внутрішньої і зовнішньої торгівлі видав документ - розпорядження, що стало основою і приводом для виникнення ДІУ: Головного інженерного управління. Перед з'явилася організацією стояло завдання перетворитися в державного посередника Радянського Союзу в галузі військово-технічного співробітництва (скорочено ВТС) з іноземними партнерами.


Країна потребувала такого утворення, як ДІУ, оскільки керівництву СРСР необхідно було якось координувати держструктури типу ІУ Мінвнешторга, Дев'яте управління Військового Міністерства та ін. Коли Радянський Союз розпався і на його місці виникла Російська Федерація, функції Головного інженерного управління став виконувати Комітет РФ з військово-технічного співробітництва з іноземними державами (КВТС), створений 1 грудня 2000 року. Ця організація пізніше, а саме 9 березня 2004 року одержала звичне сьогодні росіянам назву: ФСВТС. Без конкретних перетворень теж, звичайно, не обійшлося.

День працівників ФСВТС Росії святкують ті особи, що безпосередньо залучені в діяльність зазначеної держструктури і займаються розвитком ВТС, в тому числі координацією і здійсненням імпорту-експорту військової техніки. Щороку 8 травня в День працівників ФСВТС Росії проводять тематичні заходи в тему, звучать привітання на адресу ветеранів та заслужених працівників організації, супроводжувані церемонією нагородження.


Опис і функції ФСВТС

Давайте в цей святковий День8 травня - День працівників ФСВТС Росії поговоримо про саму службу ФСВТС.

Що собою являє Федеральна служба з військово-технічного співробітництва Росії? Це федеральний, на що вказує назва державної структури, орган виконавчої влади Росії, в обов'язки якого входить, відповідно до законодавства РФ, контроль і нагляд у сфері військово-технічного співробітництва нашої країни з зарубіжними державами. Але для кращого розуміння специфіки діяльності ФСВТС необхідно розкрити вищевказані тези, що характеризують здійснювані об'єднанням зобов'язання.


Отже, основними функціями Федеральної служби з військово-технічного співробітництва є контроль і нагляд за:

  • ефективністю роботи системи ВТС;
  • рівнем зовнішньоторговельних цін на військові товари;
  • приведенням у виконання міжнародних договорів РФ в сфері військово-технічного співробітництва;
  • відповідністю роботи, що здійснюється суб'єктами і органами державної влади в галузі ВТС, законодавству РФ і висуваються їм вимогою;
  • іншими видами діяльності в сфері військово-технічного співробітництва, а саме рекламної, рекламно-виставкової, маркетингової.

Треба зауважити, що контролем і наглядом зобов'язання організації з абревіатурою ФСВТС не обмежуються. Представники Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії мають і такими повноваженнями, як:

  • реєстрація та облік зовнішньоторговельних контрактів;
  • прийняття ряду рішень (наприклад, про ввезення і вивезення ПВН, про організацію показів і виставок ПВН, про видачу ліцензій і т. д.);
  • ведення реєстру суб'єктів держструктури військово-технічного співробітництва;
  • розгляд звернень замовників з-за кордону і здійснення пов'язаних з ним подальших дій.

Як бачите, дійсність ФСВТС насичена і масштабна.


Офіційні символи служби

Як і будь-яка інша організація Російської Федерації подібного штибу Федеральна служба з військово-технічного співробітництва має свої прапор і емблему. Ці візуальні розпізнавальні знаки були засновані указом Президента України від 15 листопада 2005 року. Метою даної події стала необхідність реалізації єдиної державної політики в галузі геральдики, збереження і розвитку історичних традицій в зазначеній сфері та впорядкування офіційних символів федеральних органів виконавчої влади. Указ набрав чинності менше, ніж через тиждень 21 листопада того ж року.


Почнемо з прапора ФСВТС. Його легко дізнатися за наступним описом: на прямокутному полотнище світло-синього кольору в крижі розміщений Державний прапор Російської Федерації, в правій частині - емблема Федеральної служби з військово-технічного співробітництва. Також для прапора ФСВІС характерні наступні пропорції:

  • співвідношення площі крижа і такий полотнища - 1: 4;
  • співвідношення ширини прапора і його довжини - 1: 1,5;
  • співвідношення висоти геральдичного знака-емблеми і ширини прапора - 1: 2.

Що стосується безпосередньо самої емблеми, то нею є золотий двоголовий орел, голова якого увінчана короною, лапи тримають щит у формі земної кулі з синім фоном і розташованими на ньому золотистими ж паралелями та меридіанами. Нюанси: крила орла розпущені і підняті вгору, а центр щита прикрашає срібний меч із золотими зміями і крилами у рукояті холодної зброї.


Не можна не погодитися з тим, що в емблемі Федеральної служби з військово-технічного співробітництва укладено вказівку як на бажання світу, так і на військовий характер діяльності організації. Крім того, геральдичний знак ФСВТС проникнуть величчю і могутністю, що говорить про приналежність його важливій державній структурі.

Як привітати?

Як привітати своїх знайомих, родичів і друзів зі святом День працівників ФСВТС? Подаруйте винуватцю торжества серйозну книгу на військову або історичну тематику в дорогому шкіряному або шовковому палітурці або грамоту, адресовану безпосередньо працівникові ФСВТС. Так ви покажете свою повагу до професії.

Ми сердечно вітаємо винуватців торжества зі святом 8 травня, з Днем працівників ФСВТС Росії.

Автор: Пономаренко Надія
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: День працівників ФСВТС Росії , свято 8 травня

Що собою являє Федеральна служба з військово-технічного співробітництва Росії?
Як привітати?
Як привітати своїх знайомих, родичів і друзів зі святом День працівників ФСВТС?