Реклама
Реклама
Реклама

Як оформити кухню в хрущовці: 7 корисних ідей

  1. 1. Використовуйте техніку маленьких розмірів Розмір кухні в хрущовці рідко перевищує 5 квадратних...
  2. 3. Зробіть стіл-підвіконня
  3. 4. Не бійтеся яскравих стильових рішень
  4. 5. Зробіть акцентну стіну
  5. 6. Перетворіть недоліки в достінства
  6. 7. Перенесіть мокру зону і вбудуйте пральну машину

1. Використовуйте техніку маленьких розмірів

Розмір кухні в хрущовці рідко перевищує 5 квадратних метрів, а значить, розмістити там все необхідне іноді не представляється можливим. А вже про таких корисних речах, як посудомийна машина , Часто просто не йдеться. Але тільки не в цій квартирі. Господиня поєднала невеличкий духовий шафа і таку ж посудомийку і розмістила їх під варильною поверхнею.

У цій кухні в хрущовці заслуговує на увагу і стиль інтер'єру - скандинавський з елементами лофт. Такий вибір дозволив розмістити кріплення для посуду над столом - мідні сковорідки стали своєрідним аксесуаром і «підтримали» обраний стиль.

2. Об'єднайте кухню з вітальні

Один з найбільш очевидних способів збільшити кухню в хрущовці - об'єднати її з вітальні, як зробили господарі цієї квартири. Стіну зносили і вибудовували заново - так, щоб кут кухні був вбудований без «виступу». Яскраві акценти кухні - пофарбовані в глибокий блакитний колір стіни - знайшли своє продовження в кольорі навісного ящика на стіні у вітальні. «Компаньйон» блакитного, яскравий жовтий, використовували акцентно. В такому кольорі вибрали подушки на стільці і пофарбували так само кілька ящиків навісного стелажа.

В такому кольорі вибрали подушки на стільці і пофарбували так само кілька ящиків навісного стелажа

Фото: Instagram off_vera_off

Зверніть увагу: об'єднання кухні і вітальні потрібно узгодити і отримати офіційний дозвіл на перепланування.

3. Зробіть стіл-підвіконня

У цій маленькій кухні вирішили не витрачати місце на обідній стіл і замінити його стільницею-підвіконням. Висота, звичайно, трохи більше стандартного столу, тому зручно сидіти тільки на барних стільцях.

Висота, звичайно, трохи більше стандартного столу, тому зручно сидіти тільки на барних стільцях

Фото: Instagram love_scandi

А для того щоб звільнити більше місця для робочої поверхні, замість чотирьох конфорок поставили двоконфорочна плиту .

4. Не бійтеся яскравих стильових рішень

Все ще думаєте, що для маленьких кухонь допустимо тільки мінімалізм і світлий сканди-стиль? Ні в якому разі. У цій хрущовці дизайнер вибрала стиль з елементами ар-деко . Сині фасади, яскрава плитка на фартусі з візерунками і не менш яскрава на підлозі в зоні кухні багатьом здається «табу», так як абсолютно не підходить невеликим просторів. Але це поширена помилка. Тут обрана монохромна колірна гамма (сині нижні фасади, звело-блакитні стіни, верхній ряд шаф білого кольору) з яскравими акцентами, які пожвавлюють холодний інтер'єр.

5. Зробіть акцентну стіну

У цій кухні вибрали традиційний варіант обробки для маленьких квартир, але, щоб інтер'єр не виглядав надто нудним, над фартухом одну зі стін обклеїли шпалерами з яскравим принтом . Фасади до стелі дозволяють розмістити в кухні все необхідне і візуально збільшують його висоту, а відсутність ручок на дверцятах (вони відкриваються за допомогою клік-системи) буквально «розчиняють» кухню і роблять її непомітною.

Фасади до стелі дозволяють розмістити в кухні все необхідне і візуально збільшують його висоту, а відсутність ручок на дверцятах (вони відкриваються за допомогою клік-системи) буквально «розчиняють» кухню і роблять її непомітною

Фото: Instagram non_mebel

6. Перетворіть недоліки в достінства

Так, як це зробили власники даної хрущовки. Бюджет на ремонт був зовсім невеликий, тому зробити приховану систему вентиляції і прибрати проводку просто не було можливості. І тоді недоліки вирішили перетворити в достоїнства: пофарбували цегляну стіну в білий колір, залишили зовнішні дроти і додали пару вантажних стільців. Вийшов автентичний стиль з елементами лофт .

7. Перенесіть мокру зону і вбудуйте пральну машину

У цій маленькій хрущовці власники вибрали не найпростіший шлях - перенести мокру зону ближче до підвіконня і таким чином знайти місце для вбудованої пральної машини. У хрущовках ванні кімнати дуже маленькі й вузькі, так що пральні машини там просто не поміщаються, тому власники вибрали такий варіант і обійшлися без перепланування і розширення ванною.

У хрущовках ванні кімнати дуже маленькі й вузькі, так що пральні машини там просто не поміщаються, тому власники вибрали такий варіант і обійшлися без перепланування і розширення ванною

Фото: Instagram mebel_v_kaluge