Реклама
Реклама
Реклама

Ремонт у ванній в хрущовці своїми руками: з чого почати

  1. Ремонт ванної в хрущовці по етапах

Житловий фонд Росії за час першого етапу індустріального домобудівництва (1961-1970г.г) стрімко поповнився стандартними відносно дешевими п'ятиповерховими будинками прозвали в народі «хрущовками», для яких характерні маленькі кімнатки і санвузли.

г) стрімко поповнився стандартними відносно дешевими п'ятиповерховими будинками прозвали в народі «хрущовками», для яких характерні маленькі кімнатки і санвузли

Ванна кімната в хрущовці має невеликі розміри 3-4 кв.м, при висоті стелі 2.5 метра. Яка буде щільність розміщення сантехніки на площі де і одному не повернутися, але ж, в основному, сім'я складається з трьох-чотирьох чоловік?

Слід докласти чимало сил і старання, щоб інтер'єр ванної кімнати був оформлений красиво, а дизайн при цьому, був максимально функціональним.

Але, завдяки сучасним душових кабін, які активно витісняють з наших квартир величезні ванни, вивільняється значна частина площі санвузла.

Але, завдяки сучасним душових кабін, які активно витісняють з наших квартир величезні ванни, вивільняється значна частина площі санвузла

Вибираючи компактну і невелику душову кабінку, можна створити стильний інтер'єр приміщення, і більш ефективно використовувати вивільнене простір для створення комфортних умов всім проживають.
Якщо ми вирішили замінити чавунну ванну душовою кабіною, то ремонт слід починати з демонтажу застарілої сантехніки, потім виробляємо реконструкцію системи гарячого та холодного водопостачання, встановлюємо лічильники на воду і виробляємо обробку поверхонь. Лише завершивши весь комплекс ремонтно-оздоблювальних робіт, слід починати монтаж санітарно-технічного обладнання.

Лише завершивши весь комплекс ремонтно-оздоблювальних робіт, слід починати монтаж санітарно-технічного обладнання

Ремонт ванної в хрущовці по етапах

  1. Видаляємо старе стельове покриття, плитку, сантехніку (включаючи ванну і раковину), труби, вивозимо будівельне сміття, виконуємо підготовку стін і стелі. Обробка ванної кімнати панелями ПВХ , Дозволить значно знизити витрати, не проводячи підготовку стелі і стін до подальшої обробки.
  2. Виконуємо заміну труб. Всі роботи з трубами проводять на самому початку, тому що щоб розширити простір маленького приміщення стіни щтробят і ховають в них водопровідні труби.
  3. Електромонтажні роботи потрібні не завжди. Зазвичай їх виробляють при ремонті ванної кімнати в хрущовці, коли є проблеми з електропроводкою.
  4. Виробляємо обробку стін , Стелі та підлоги. Ремонт у ванній в хрущовці економ-класу, найчастіше виконують обробкою кахлем стін і підлоги, а стелю фарбують «водоемульсіонкой». Можна виконати натяжна або рейкова стеля , Але це більш престижні і дорогі види обробки.
  5. Виробляємо установку кутовий ванни або душової кабіни, монтаж санфаянса (раковина, біде, унітаз).

Виробляємо установку кутовий ванни або душової кабіни, монтаж санфаянса (раковина, біде, унітаз)

Можна встановити в «хрущовці» джакузі. Установка унітазу при ремонті ванної кімнати в хрущовці актуальна для суміщеного санвузла. Зазвичай, використовують підлоговий унітаз, але останнім часом застосовують і навісні моделі, які обладнані прихованим в стіну зливним бачком.

На заключному етапі здійснюють монтаж змішувачів, підключають пральну машину, обігрівачі. Потім проводиться прибирання від пилу і бруду, установка меблів і аксесуарів (гачків, вішалок, поличок і т.п.).

PS А на десерт пропоную подивитися відео-ролик: Ремонт ванної в хрущовці

Яка буде щільність розміщення сантехніки на площі де і одному не повернутися, але ж, в основному, сім'я складається з трьох-чотирьох чоловік?