Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн ванної кімнати маленького розміру (42 фото): приклади кращих інтер'єрів і інструкція як зробити ремонт

  1. Дизайн маленьких ванних кімнат
  2. Професійне виконання дизайну маленьких ванних

Розміщення всіх необхідних предметів меблів і сантехніки у ванних кімнатах невеликих розмірів є досить важким завданням.

У даній статті буде розглянуто дизайн ванної кімнати маленького розміру, що дозволяє найбільш корисно використовувати обмежене доступне простір, роблячи ванну кімнату максимально комфортною в використанні. У даній статті буде розглянуто дизайн ванної кімнати маленького розміру, що дозволяє найбільш корисно використовувати обмежене доступне простір, роблячи ванну кімнату максимально комфортною в використанні Для ванних кімнат стандартного або збільшеного розміру не представляє особливої ​​складності будівництво або ремонт: інтер'єр ванної кімнати може бути облаштований всім, що потрібно для даного приміщення, включаючи:

  • ванну;
  • джакузі;
  • Комфортну душову кабіну або гідробокс;
  • умивальник;
  • Пральну машину;
  • Різні шафки і тумбочки;
  • Кошик для білизни;
  • Дзеркала;
  • Інші необхідні аксесуари і приналежності.

Кожен з цих елементів призначений для виконання певних функція і бере на себе різні обов'язки щодо забезпечення комфортабельності людської життєдіяльності.

Але якщо ванна кімната маленька - дизайн істотно ускладнюється, оскільки навіть в умовах обмеженого простору хочеться також зробити її максимально комфортною і оснастити всім необхідним.

Дизайн маленьких ванних кімнат

Дизайн ванної кімнати маленького розміру в панельному будинку і не тільки, на сьогоднішній день не є великою проблемою. Багато фахівців доклали зусиль до розробки певних критеріїв облаштування ванних кімнат невеликого розміру, що принесло досить відчутні позитивні результати.

Правильно обставлена ​​і обладнана, така ванна кімната може також стати дуже зручним і комфортним приміщенням.

приклад дизайну

Перше, що потрібно тим, у кого невелика ванна кімната - дизайн: маленька площа вимагає особливого підходу до розробки проекту. Дизайн-проект ванної кімнати можна розробити самостійно, виконавши певні розрахунки і намалювавши проект на звичайному аркуші паперу.

Для цього бажано проявити певну фантазію, подивитися фотографії дизайну невеликих ванних кімнат в інтернеті і головне - правильно налаштуватися на роботу.

Для цього бажано проявити певну фантазію, подивитися фотографії дизайну невеликих ванних кімнат в інтернеті і головне - правильно налаштуватися на роботу

приклад дизайну

Розглянемо процес проектування інтер'єру більш детально:

  1. Перше, з чого необхідно починати дизайн ванної кімнати маленької - вибір прикладу, від якого планується відштовхуватися при проектуванні.
    Як приклад можна взяти фотогалерею дизайну невеликої ванної кімнати , Підшукавши найбільш підходящу з широкого асортименту запропонованих в мережі Інтернет.
    З даного прикладу слід взяти основні ідеї, які згодом комбінуються з власними задумами.
  2. Слід також враховувати обмеження, які накладає маленька ванна кімната - дизайн не дозволить розмістити всі необхідні предмети і речі, які можуть бути присутніми в стандартних ванних.
    Це не є великою проблемою, оскільки інтер'єр маленької ванної кімнати можна зробити досить повноцінним і не використовуючи різні додаткові надмірності.

  3. Кращі дизайни ванних кімнат невеликого розміру ніколи не включають в себе об'ємних і містких шаф або великий громіздкою сантехніки.
  4. Дизайн маленьких ванних кімнат іноді прив'язують до конкретного стилю, але це суттєво ускладнює завдання в порівнянні з оформленням інтер'єру на основі тільки розмірів приміщення ванною.
  5. При оформленні ванної маленького розміру слід використовувати тільки світлі відтінки, що дозволяє візуально збільшити простір. При цьому світлим повинен бути як сам дизайн маленької ванної, так і використовувана сантехніка (найкраще виглядає перлинно-білий колір).
  6. Двері краще зробити відкривається не всередину, а назовні, незважаючи на невідповідність стандартам. Це дозволяє додатково заощадити простір.

    Приклад розсувних дверей

Корисно: виконуючи дизайн дуже маленької ванної кімнати, для економії місця можна також використовувати розсувні двері.

  1. Крім стельового слід використовувати також бічне освітлення, включаючи настінне.
    Крім того, в умовах приватного будинку хорошим доповненням дизайну невеликій ванній може служити вікно, а в квартирі - його імітація, або такі елементи, як внутрішні жалюзі, оснащені підсвічуванням, декорація під освітлене віконце і т.д.

    Прозора раковина

  2. Досить часто дизайн ванних кімнат маленьких виконують зі скляною стелею, також службовцям вдалим доповненням простору.
    Для додання інтер'єру певної легкості може також використовуватися прозора раковина.

Корисно: без раковини також можна обійтися шляхом установки крана над ванною. Кран при цьому слід ставити якомога зручніше, ближче до краю ванни.

  1. Важливу роль для дизайну ванної невеликих розмірів грає використовувана плитка.
    Правильний її підбір (наприклад - ненав'язливий м'який малюнок) і використання додаткових хитрощів, таких як розташування фриза, яка розділяє плитку, по вертикалі, також дозволяють додатково збільшити візуальні розміри приміщення.

    Прозора душова кабіна

  2. У разі установки у ванній кімнаті душової кабіни, її скло рекомендується вибирати прозорим і відмовитися від використання кольорового або матового скла.
  1. Не варто також надмірно захаращувати маленьку ванну зайвими елементами, такими як плойка і фен на гачках, косметика, стопки рушників і т.д.
    Всі подібні дрібниці слід зберігати в призначених для цього шафах.
  2. Як вже було сказано, важливо пам'ятати філософію мінімалізму, яка говорить: в маленьке приміщення - маленькі речі.

    приклад інтер'єру

Як видно, інтер'єр ванної кімнати маленького розміру може бути зроблений цілком зручним і комфортним. Цікаво, що такі ідеї з'явилися вже давно, ще коли в радянські часи люди ламали голову щодо облагородження дизайну, наприклад, хрущовок, коли ще не набули широкого поширення душові кабіни.

З приміщення ванною прибирали саму ванну, установлювали якусь подобу гідробоксу у вигляді викладеного з цегли бортика, облагородженого плиткою, монтували слив каналізації, шторку зі спеціальним карнизом і звичайний душ.

Такий пристрій можна сміливо називає першим, найбільш логічним і сучасним на той момент дизайном маленької ванної. Подібним же чином за часів СРСР оформляли і дизайн маленьких суміщених ванних кімнат, не залишаючи в приміщенні нічого, крім ванни, раковини і необхідної третьої санітарної точки.

В результаті виходили шедеври мінімалізму, прості у використанні і з сумнівною комфортністю, але оснащені необхідним мінімумом зручностей.

Ідеї ​​для того, щоб створити свій Вид згори кімнати, можна черпати не тільки зі своєї фантазії і намальованого на аркуші паперу дизайн-проекту, але і шляхом візуальної оцінки наявних інтер'єрів. Фотографії різних варіантів дизайну можна у великій кількості знайти в інтернеті.

Крім того, можна згадати траплялися коли-небудь на очі рекламні проспекти сантехніки і меблів для ванних, після чого мислення перенести зразки з цих проспектів в умови своєї ванній і представити їх в якості доповнення інтер'єру.

При цьому можна більш-менш точно прикинути власну розробку майбутнього дизайну невеликій ванній.

Після того, як нескладний, але надає достатньо комфорту план невеликій ванній намальований на папері, слід правильно виконати розрахунки для того, щоб порівняти свою фантазію з реальністю.

Наприклад, важливо правильно підібрати предмети меблів і сантехніки, здатні підійти за розміром під розроблений дизайн ванної з обмеженим простором.

Важливо: слід враховувати не тільки необхідність підбору сантехніки певних розмірів, але і грамотний підбір комплекту, бо різні стилі, форми і відтінки сантехніки або меблів навряд чи дозволять виконати якісний Вид згори.

Професійне виконання дизайну маленьких ванних

Як видно зі сказаного, існують різні варіанти підбору і оформлення для ванною маленького розміру. Можна витратити дуже багато дорогоцінного часу на пошук по спеціалізованих сайтів статей і обговорень на цю тему, перечитавши величезна кількість інформації і спробувати втілити ці ідеї в життя самостійно.

Але існує й інший варіант - звернення до професійного дизайнера, здатному досить швидко створити найбільш відповідний дизайн під ванну кімнату маленького розміру, тобто конкретно під Вашу ванну кімнату.

Вид зверху

Багаторічна практика дозволила таким фахівцям накопичити величезну кількість чудових ідей і рішень по створенню дійсно класного дизайну для невеликій ванній, а також по його втіленню в життя.

Такі фахівці працювали не тільки зі стандартними проектами для невеликих приміщень, але і з дизайн-проектами суміщених туалетів і ванних невеликого розміру, що є істотно складнішим завданням. Людина, впорався з подібним завданням, напевно буде здатний вирішити проблему дизайну інтер'єру та для вашої невеликій ванній.

Перш за все слід вимагати у дизайнера портфоліо раніше виконаних робіт, що включає в себе фотографії дизайну подібних Вашої маленьких ванних. Це дозволяє правильно оцінити компетенцію даного фахівця і його здатності по перетворенню приміщення маленького розміру в досить комфортну і зручну зону для особистої гігієни.

Підводячи підсумок сказаному, можна відзначити, що незважаючи на обмежені розміри ванних маленького розміру, в них цілком можливо виконати досить ефективний і приємний дизайн інтер'єру. Дизайн ванної кімнати маленького розміру можна зробити як своїми силами, дотримуючись певних правил, так і доручити кваліфікованому фахівцю-дизайнеру.

Галерея