Реклама
Реклама
Реклама

Валюта Болгарії, обмінний курс. Болгарський лев (BGN), курс лева до рубля - Блог про Болгарії

  1. Яку валюту брати до Болгарії
  2. Ввезення готівки в Болгарію
  3. Де в Болгарії обміняти валюту
  4. Оплата покупок банківською картою і зняття готівки в Болгарії

Офіційна валюта Болгарії - болгарська лев (BGN).
Діючі банкноти - 100, 50, 20, 10, 5 і 2 лева.
Монети - 1 лев, 50, 20, 10, 5, 2 і 1 Стотінка. 1 лев дорівнює 100 стотинки.

Болгарський лев - одна з найстабільніших грошових одиниць Європейського союзу. Лев має фіксований обмінний курс до офіційної валюті країн єврозони.
1 євро = 1,95583 лева. Болгарський лев має дуже низькі коливання, зміни відбуваються на рівні тисячних.

Яку валюту брати до Болгарії

Як ви вже могли зрозуміти з вищесказаного, найбільш оптимальним варіантом везти з собою євро. Купуйте потрібну кількість і міняйте їх за курсом, наближеним до 1,955 лв. за 1 євро. Якщо у вас на руках вже є долари, то також сміливо беріть їх в поїздку. Яким чином і де найкраще обміняти гроші в Болгарії ви дізнаєтеся далі в статті.

Ввезення готівки в Болгарію

Одноразово без декларування до Болгарії можна ввезти або вивезти суму готівки що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро на людину.

Зверніть увагу, що з Росії, Білорусі, Казахстану без декларування можна вивозити і ввозити суми не перевищують в еквіваленті 10 тисяч доларів США, а з України суму не перевищує рівноцінності 10 тисячам євро.

Дані обмеження не поширюються на банківські карти.

Де в Болгарії обміняти валюту

Настійно рекомендуємо обмінювати гроші тільки в банках або перевірених обмінних бюро. Завжди звертайте увагу на курс і можливі комісії за операції пов'язані з обміном грошей. Прийнятною вартістю болгарського лева в обмінних пунктах можна вважати 1,93-1,95 лева за 1 євро без будь-яких комісій, на курортах курс буде менше.

У великих містах, таких як Софія, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора і т.д., банки практично на кожному розі. На курортах ви також не будете обділені їхньою присутністю.

Бажано, не міняйте всі гроші відразу. По можливості не міняйте великі суми в аеропорту, ви поміняєте гроші за невигідним курсом. Ні в якому разі не можна міняти гроші з рук, по-перше, даний вид діяльності строго заборонений в Болгарії, по-друге, в більшості випадків - це шахраї! Завжди беріть чеки або інші документи, що підтверджують покупку валюти і зберігайте їх до кінця поїздки.

Оплата покупок банківською картою і зняття готівки в Болгарії

Оплатити покупки банківською картою і зняти готівку можна у всіх великих і невеликих містах. У менших населених пунктах і на курортах нерідко зустрічається ситуації, коли локальні заклади, такі як: кафе, ресторани, бари, квартальні магазини і навіть готелі - не приймають оплату карткою. Якщо ви плануєте здійснити оплату даними способом, рекомендуємо вам заздалегідь поцікавитися про даної можливості у офіціанта, продавця або адміністратора.

Не поспішайте знімати гроші в першому-ліпшому банкоматі, найкраще користуйтеся терміналами знаходяться при банківських відділеннях. Перед поїздкою ознайомтеся з тарифами на зняття готівки за межі у вашому банку.

Найбільш популярними банками в Болгарії є: Unicredit Bank, Fibank, ДСК, Поштенска банку, ОББ, Райффайзенбанк, Societe Generale, СІБАНК і т.д.