Реклама
Реклама
Реклама

Курс долара до Донецька сьогодні на чорному ринку

  1. дестабілізація курсу
  2. Гравці чорного ринку долара в Донецьк
  3. Чи може врегульовуватися чорний ринок долара в Донецьк?
  4. Напрямки розвитку в майбутньому

Курс долара на чорному ринку в Донецьк вище ніж в банках на 3 відсотки, а нерідко навіть на 5%. Аналіз загальної обстановки показав, що дана різниця виступає наслідком нестабільної економіки і специфічних заходів Нацбанку України щодо стримування валютних операцій при великому попиті на валюту.

Зміст статті

дестабілізація курсу

Важливий фактор, що впливає на курс долара на чорному ринку сьогодні в Донецьк - це нестабільність долара США в Україні. Вона обумовлена ​​низкою причин:

  • регулярні проблеми з заборгованістю держави;
  • ймовірність дефолту;
  • доступ до міжбанку Нафтогазу (перш Нафтогаз купував валюту із запасів НБУ, а зараз же вправі купувати її відразу на міжбанківському ринку, якщо національний банк не обмежить на максимальні обсяги заявок, то це може зруйнувати ринок);
  • регулярне банкрутство комерційних банків одного за іншим (психологічно впливає на населення, адже після видачі на руки особистих коштів у людей вже не виникає бажання їх знову вкладати, їм спокійніше зберігати їх в доларах будинку);
  • військовий конфлікт на Сході країни (ризик повторних бойових дій, що впливають на всю країну).

Гравці чорного ринку долара в Донецьк

Курс долара на чорному ринку в Донецьк вище ніж в банках на 3 відсотки, а нерідко навіть на 5%

Поширення американської валюти виступає вигідним бізнесом і дрібні приватні підприємці не бажають втрачати цю можливість і починають прибирати з цього сектора ринку комерційні банки. Кожен день курс підвищується і розпізнати, хто саме і кого пробує наздогнати, банк чорний ринок або навпаки, вже не можливо. Нац Банк України не використовує доступні інструменти для коригування курсу, а орієнтується на тренди валютного ринку і використовує відповідні котирування. Дана ситуація все більше знецінює гривню і робить імпортні товари суттєво дорожче; експорт продовжує зменшується щорічно.

Чи може врегульовуватися чорний ринок долара в Донецьк?

Тіньовий ринок складається з великої кількості незначних учасників, які дуже різко реагують на різні економічні зміни в Україні, це негайно позначається на виставляються обмінних курсах. Вони не з'єднані в єдину спільноту і нестабільність їм вкрай вигідна. Урегульовуватись ситуація може тільки при введенні Національним Банком жорстких заходів, при яких сплачувати податкові збори для підприємців буде вигідніше, ніж використовувати чорні незаконні схеми.

Також вас може зацікавити:

Напрямки розвитку в майбутньому

Курс доларів на чорному ринку Донецьк сьогодні продовжує бути залежні від потреб і бачення ситуації окремих фінансових установ. Країна знаходиться напередодні дозволу з багатьох важливих питань: виплати боргів, придбання або не придбання нового траншу від МВФ, ймовірних нових військових конфліктів, проведення місцевих виборів та ін. Якщо очікувати хорошого результату всіх домовленостей і отримання траншу від МВФ, то розраховувати можна на зниження і встановлення курсу на кілька гривень за 1 уе. Якщо ж не всі пункти будуть вирішені на користь країни і буде очікуватися дефолт, то хвилювань уникнути, швидше за все, не вийде. Приплив валюти зменшується, а населення не хоче віддавати свої кошти банкам. Навіть простого оповіщення про те, що буде технічний дефолт досить для того, щоб курс на чорному ринку підскочив до 30-40 грн за один долар США.

Корисне відео: Гонтарева підлаштовується під чорний ринок

Чи може врегульовуватися чорний ринок долара в Донецьк?