Реклама
Реклама
Реклама

Wi-Fi в Києві - де і коли він буде безкоштовним в громадських місцях

  1. Інтернет обіцяють зробити доступним на вулицях і в усьому наземному транспорті
  2. Де запустять безкоштовний Wi-Fi
  3. У яких видах транспорту можна буде зайти в інтернет
  4. Що буде з Wi-Fi в київському метро
  5. У парках з'являться Арт-об'єкти з WI-FI
  6. АВТОР:
  7. Орфографічна помилка в тексті:

11 січня 2018, 14:34 Переглядів:

Інтернет обіцяють зробити доступним на вулицях і в усьому наземному транспорті

11 січня 2018, 14:34 Переглядів:   Інтернет обіцяють зробити доступним на вулицях і в усьому наземному транспорті   Транспорт

Транспорт. Протягом року у всьому наземному транспорті буде Wi-Fi. Фото: Анатолій Бойко

У столиці з'являється все більше місць, де можна безкоштовно отримати доступ до інтернету. На свята в центрі Києва запустили Wi-Fi на Андріївському узвозі, Контрактовій, Михайлівській, Софійській, Поштовій площах і в парку Шевченка. Мережа буде працювати постійно, причому без будь-яких паролів. Але на цьому міська влада не збирається зупинятися. Де ще в Києві можна скористатися безкоштовним Wi-Fi і які плани у чиновників, з'ясувала "Сегодня".

Де запустять безкоштовний Wi-Fi

"У рамках розвитку міського Wi-Fi в цьому році планується запустити безкоштовний Wi-Fi у всіх популярних туристичних локаціях Києва: на Хрещатику, Бессарабської площі, в Маріїнському парку, на території Лаври. Всі роботи проводяться за кошти інвестора", - пояснив "Сегодня "Юрій Назаров, директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

У яких видах транспорту можна буде зайти в інтернет

До кінця року планують забезпечити городян безкоштовним Wi-Fi у всьому наземному громадському транспорті, працювати над укомплектування спеціального обладнання почали з вересня минулого року.

"Зараз вже підключені до мережі інтернет транспорт трьох депо з десяти. Зокрема, Wi-Fi є в трамваях депо ім. Шевченка (маршрути №1, 2 і 3) і Подільського депо (маршрути №11, 12, 14, 15, 16 , 17, 18, 19), а також в автобусах парку №5. до того ж раніше були частково підключені тролейбуси. Є безкоштовний доступ до інтернету і в фунікулері. у 2018-му планується остаточно завершити оснащення всього наземного громадського транспорту безкоштовним Wi-Fi ", - розповіли нам в КП" Київпастранс ".

Скористатися Wi-Fi можна в будь-якому автобусі, тролейбусі і трамваї, де в салоні є спеціальна наклейка і інструкція.

Ідея запустити безкоштовний інтернет в громадському транспорті - нова. У 2013 і 2014 роках в деяких швидкісних трамваях запустили безкоштовну мережу, але далеко не завжди можна було нею скористатися. Правда, фахівці запевняють, що таке трапляється, якщо зламано устаткування, яке встановлюється в кабіні водія.

Що буде з Wi-Fi в київському метро

А ось в міській підземці Wi-Fi, який запустили два роки тому на кількох станціях ( "Олімпійська", "Льва Толстого", "Майдан Незалежності", "Палац спорту", "Хрещатик", "Театральна", "Золоті ворота") , на жаль, майже не працює.

"Компанія, яка займалася облаштуванням інтернету в підземці, визнала себе неплатоспроможною ще в минулому році, і зараз міська влада вирішують, як далі діяти: давати їм додаткові терміни на доопрацювання або розривати договір. Але мережу в метрополітені однозначно потрібна", - пояснили нам в столичній підземці.

У парках з'являться Арт-об'єкти з WI-FI

Безкоштовний інтернет можна знайти в багатьох міських кафе і магазинах, правда, потрібно уточнювати пароль у адміністраторів. Хоча закладу зі світовим ім'ям дають доступ безкоштовно і без паролів. А ще не так давно доступ до мережі з'явився на Центральному ж / д вокзалі "До Wi-Fi можуть підключитися одночасно понад 700 пасажирів. Виділена лінія працює зі швидкістю 100 Мбіт / с", - запевняють в "Укрзалізниці". Але зовсім скоро інтернет з'явиться і в парках.

"Арт-композиції, обладнані Wi-Fi-пристроями, плануємо встановити в парках" Перемога "та" Аврора ". Також з'явиться бездротовий інтернет в парку в Дніпровському районі на вулиці Шумського. У Деснянському районі зона Wi-Fi буде в парку" Молодіжний " , - пояснює перший заступник гендиректора КП "Київзеленбуд" Дмитро Заруба.

В даний час безкоштовна мережа доступна в парках Вічної Слави, "Орлятко", ім. Тараса Шевченка і в Печерському ландшафтному парку.

Нагадаємо, в грудні минулого року на Контрактовій площі в Києві невідомі вандали поламали "розумні" лавочки з Wi-Fi на сонячних батареях .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Безкоштовний Wi-Fi в Києві: де і як буде працювати". інші Інші новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Кириченко Леся

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ