Реклама
Реклама
Реклама

Співак Віллі Вало: дитинство соліста групи Хім, біографія і творчий шлях

  1. Початок кар'єри в музиці
  2. Участь в групі HIM
  3. Особисте життя і сім'я
  4. Де живе музикант
  5. Захоплення, стиль і хобі

Віллі Вало народився в 1976 році, 22 листопада Віллі Вало народився в 1976 році, 22 листопада. Місце народження - Фінляндія, Гельсінкі. Батьками майбутнього співака були прості люди. Батько працював водієм, але згодом став продавцем інтимних товарів, а мати - домогосподарка. Віллі був не єдиним дитиною в сім'ї, у нього є його молодший брат Єссе.

Початок кар'єри в музиці

Уже в 8 років Віллі став проявляти непідробний інтерес до музики, а саме до групи Kiss. І з цього почалася його біографія як музиканта. Він хотів бути схожим на Джина Сіммонса - бас-гітариста групи, тому мріяв про те, щоб коли-небудь батьки подарували йому гітару і інші інструменти.

На щастя, батьки всіляко підтримували і спонсорували таланти і захоплення сина. Зокрема, вони:

  • купили йому інструменти;
  • захопили хлопчика особливостями фінської музики;
  • віддали на навчання в місцеву музичну школу.

Після того як Вало закінчив її, він захотів бути учасником будь-якої рок-групи, тому більшу частину часу він приділяв вивченню музичних напрямків, в яких працювали молоді колективи. Для вибору власного музичного стилю Віллі був клавішником і ударником в таких групах, як:

  • «Donits Osmo Experience»;
  • «Kemoterapia»;
  • BLOOD

На початку 90-х, коли прийшов час призовного віку, Віллі Вало не прийняли в армію через астму. В цей же час почалися проблеми з фінансами, тому майбутньому рок-символу треба було працювати деякий час у батька в секс-шопі, щоб допомогти своїй родині.

Але якраз в ці роки він і створив власну групу під назвою «His Infernal Majesty», або ХИМ, яка перший час виконувала кавер-версії композицій самих різних стилів. Через деякий час, напрацювавши досвід, музиканти почали створювати свої композиції і поміняли назвою колективу, скоротивши його до абревіатури HIM.

З тих часів Віллі почав займатися професійною музичною діяльністю всередині свого колективу, причому це допомагало йому не тільки отримувати задоволення від улюбленої справи, а й завойовувати популярність серед армії меломанів того часу.

Участь в групі HIM

Перше офіційне виступ групи відбулося в 1995 році, і сталося це в одному з численних і нічим не примітних хельсинських клубів. Тоді народ сприйняв нову фінську групу більш ніж прохолодно. Як відзначають фанати, одна з причин такої холодної зустрічі - невпевненість і збентеження Віллі Вало перед живими глядачами.

Однак через два роки, в 1997 році, рок-група випустила свій перший альбом під назвою Greatest Lovesongs vol. 666, тим самим завоювавши популярність серед меломанів по всьому світу. Роботою над створенням цього альбому керував Хіілі Хіілесмаа (продюсер). Також в записі альбому брали участь декілька запрошених вокалісток: Санна-Джюно Хайд і Аста Ханнула.

Другий альбом, Razorblade Romance, створювався з деякими проблемами:

  • від групи відокремилося 2 учасники;
  • після того як альбом записали, самим виконавцям він не сподобався, тому вони його переробили.

Ще два альбоми вийшли в 2001 і 2003 роках, причому три композиції з Love Metal альбому (The Funeral of Hearts, Alive By Love і The Sacrament) перетворилися на справжні хіти, з'явившись в рейтингах чартів. На них же були записані кліпи, які транслювали по MTV.

П'ятий альбом з'явився 2005 році, а шостий - в 2007. У тому ж самому році Віллі виконав дуетом з Наталі Авелон пісню Summer Wine. Ця пісня стала саундтреком до фільму «Дика життя».

Сьомий і восьмий альбоми вийшли в 2010 і 2013 роках, причому в сьомий альбом повністю складався з пісень, написаних солістом групи.

Особисте життя і сім'я

Віллі Вало одружився на Йонне Нюгрен - моделі та телеведучої. Заручини відбулася в 2006 році, причому закохані в честь цієї події навіть набили собі тату - перші літери імен. На жаль, весілля в підсумку не відбулася. Вони тільки побралися, а через рік, в 2007 році, їм довелося розлучитися.

Після цього Віллі на довгий час занурився в песимістичний настрій, через якого йому навіть довелося пройти спеціалізоване лікування в центрі реабілітації - там його лікували від депресії і алкоголізму. Все це, як і розставання з Нюгрен, позначилося на музиці.

Все це, як і розставання з Нюгрен, позначилося на музиці

В даний час життя музиканта нормалізувалася, і тепер Віллі Вало зі своєю цивільною дружиною живе в Мункініемі, Гельсінкі. Її дружину звуть Сандра Міттіки. При цьому сам Віллі жартує з приводу чуток про його нетрадиційну сексуальну орієнтацію (причина цих чуток в тому, що у великій кількості фінських видань можна побачити знімки, де він цілується з чоловіками).

Крім того, в інтерв'ю Віллі Вало нікому нічого не розповідає про свого подружнього життя, і теми відносин Віллі Валло і його дружини були для більшості журналістів забороненими. У деяких випадках вокаліст навіть розповідав різні версії одного і того ж події. Він пояснював це тим, що не хотів, щоб читачі нудьгували, перечитуючи один і той же в різних інтерв'ю.

Шоумен і прославлений в своїх колах режисер Бем Маргер, який є як фанатом групи HIM, так і іншому Віллі, часто запрошував Вілі в якості учасника власного шоу на MTV.

Залежно від часу і епохи, Вілі Вало порівнювалися з різними співаками. Зокрема, його порівняли з Брайаном Молко (гітарист і вокаліст Placebo), проте Валі такі погляди не підтримував і вважав подібні порівняння недоречними.

Де живе музикант

Будинок Віллі не дарма знаходиться в районі Мункініемі, адже саме цей район славиться тим, що всі його жителі вважають за краще тиху, відокремлене і спокійне життя. Саме тут музикант може жити, створювати музику, співати і не заважати при цьому своїм сусідам.

При цьому всередині цього будинку є компактна і зручна студія, в якій Віллі може створювати нові композиції незалежно від часу доби. І це важливо, адже співакові подобається працювати і творити в невимушеній, творчої обстановці. Наприклад, був випадок, коли Вало приймав ванну і, не закінчивши, побіг до кімнати, щоб записати музику.

Наприклад, був випадок, коли Вало приймав ванну і, не закінчивши, побіг до кімнати, щоб записати музику

Захоплення, стиль і хобі

У вокаліста дуже незвичайний образ, який привертає фанаток. Він має зріст 184 сантиметри і худорляву статуру. Спочатку співак носив довге волосся і темні костюми, проте через 5 років вирішив поміняти імідж, зробивши з себе меланхолійного романтика. Тому волосся стали коротшими в два рази, а на сцену він виходив з сильно нафарбованими нігтями і очима.

Однак вдома і поза концертів співак ходить без будь-якого макіяжу. Зараз, коли йому більше 38 років, він, швидше за все, схожий на співака в стилі кантрі: волосся до плечей і одяг у стилі хеві-метал. Однак повсякденний одяг - це вузькі джинси і сорочки.

Але є й інша особливість - це безліч татуювань, кількість яких приблизно 20 штук. І кожна має свій сенс і свою унікальну історію.

Наприклад, найперша татуювання, яку набив співак - це романтичне сердечко, розташоване на зап'ястя правої руки. Ця татуювання - символ першого випущеного синглу. Взагалі музикантові найбільше подобаються серця і їх зображення, тому більша частина тату, так чи інакше, містить цей елемент.

До речі, ВКонтакте є російська сторінка про співака Віллі Вало Дейлі.