Реклама
Реклама
Реклама

Арзамаська порода гусей, фото і характеристика

  1. Арзамаська порода гусей: фото, екстер'єрні характеристики, гідності
  2. Пропонуємо переглянути відео про гусей Арзамаської породи:

Якщо потрібна високопродуктивна порода птахів, то Арзамаська порода гусей відмінно підійде заводчику для розведення і утримання в домашніх умовах. Вони дуже схожі з представниками Тульської породи. Їх екстер'єрні особливості багато в чому ідентичні. Саме ці птахи є одними з найвідоміших, оскільки з'явилися вони досить давно.

Їх старовину підтверджується багатьма достовірними джерелами. У період Другої світової війни гусей породи Арзамаська стало набагато менше, їх поголів'я значно зменшилася. Але з часом почали вести активну роботу по відновленню породи. Вважається, що Арзамаської гуси, фото яких є в статті, виводилися з метою отримання м'яса, а також особин використовували для боїв. Варто зазначити, що домашні птахи дуже ефектні, мають біле оперення, рідше - сіре.

Арзамаська порода гусей: фото, екстер'єрні характеристики, гідності

Ці птахи дуже добре складені, мають ряд відмінних рис. До них варто віднести такі аспекти:

  • витончена довга шия;
  • виразні блакитні очі;
  • короткі ноги світлого відтінку;
  • товстий і масивний дзьоб;
  • невелика округлена голова;
  • плоска спина;
  • густе і щільне оперення.

витончена довга шия;   виразні блакитні очі;   короткі ноги світлого відтінку;   товстий і масивний дзьоб;   невелика округлена голова;   плоска спина;   густе і щільне оперення


До корисних продуктивним якостям Арзамаської породи гусей і важливих характеристик необхідно віднести наступні фактори, які так приваблюють численних заводчиків:

  1. Витривалість домашніх птахів.
  2. Швидкий набір маси тіла гусей.
  3. Відмінні показники заплідненості.
  4. Адаптація до суворого клімату і різних умов утримання.
  5. Високі показники виводимості потомства.
  6. Відмінні показники безпеки молодняка.

Середня вага Арзамаської самців становить близько 6 кг, а самок - 5,5 кг. Хоча показники несучості порівняно невисокі, але це не зупиняє фермерів. Вони дають приблизно 20 яєць. Маса кожного з них - 170-175 н. Порода відрізняється не тільки відмінною збереженням і високою життєздатністю, але має і ряд інших переваг. Гуски Арзамаської породи - прекрасні квочки, що дуже радує заводчиків.

Пропонуємо переглянути відео про гусей Арзамаської породи:

Безсумнівно, Арзамаська порода гусей - одна з найбільш поширених і популярних домашніх птахів. Найчастіше її змістом і розведенням займаються в Полтавщини, але не тільки в цьому регіоні. Оцінивши її переваги, фермери прагнуть вирощувати її в домашніх умовах в різних частинах землі. Продовжити читання на сайті fermeru.pro.