Реклама
Реклама
Реклама

Старт Європейської парусної Ліги чемпіонів

10-13 серпня Санкт-Петербург приймає кваліфікаційний етап Європейської парусної Ліги чемпіонів. На запрошення Яхт-клубу Санкт-Петербурга в Північну столицю прибудуть понад 25 команд з десятка країн Європи. Росія буде представлена ​​трьома командами з Москви, Єкатеринбурга та команда приймає яхт клубу. Генеральний партнер змагань - компанія «Газпром».

Парусна Ліга чемпіонів Європи - нове змагання в календарі яхт-клубів Старого світу. До початку 2016 року 14 країн Європи мали регулярними серіями клубних змагань, які з легкої руки німців почали іменуватися Національними вітрильними лігами. Таким чином, поява єдиної Ліги чемпіонів Європи виглядає цілком логічно. Перша зустріч переможців національних серій відбулася восени 2015 року в Порто Черво на Сардинії.

У 2016 році Парусна Ліга чемпіонів Європи продовжила свій розвиток. З'явився кваліфікаційний раунд, в якому за путівку в континентальний фінал борються призери національних ліг (переможці проходять у фінал автоматично). Саме такий кваліфікаційний раунд вже другий рік поспіль бере Яхт-клуб Санкт-Петербурга в серпні.

У серпні минулого року кваліфікацію в Санкт-Петербурзі пройшли 24 команди. На загальну думку учасників гонки в центрі Північної столиці виявилися одночасно і складними, і захоплюючими. Унікальна архітектура центру міста послужила чудовою декорацією арени змагань. Варто згадати, що переможці змагань 2016 року одержали свої нагороди з рук губернатора Санкт-Петербурга Георгія Полтавченко, який відвідав гоночну село і спостерігав за регатою.

Не дивно, що в нинішньому році до перегонів Європейської парусної Ліги чемпіонів прикута велика увага. До участі вже заявилися команди найвідоміших яхт-клубів Європи. Це Північно-німецький гоночний союз - яхт-клуб який в цілому підтримує дуже тісні відносини з російською парусної громадськістю. У минулому році німці були другими на Неві. Також, повторно в Санкт-Петербург прибудуть швейцарці з яхт-клубу Боденського озера, команди клубів WV Almere Centraal і RR & ZV Maas en Roer з Нідерлндов, італійці, поляки, данці, і багато інших.

Росію на змаганнях представлятиме команда «Повелитель вітрила» з Єкатеринбурга - переможці російської Національної парусної ліги 2016 і москвичі Ost Legal Sailing, які зайняли в НПЛ друге місце. Крім цього, традиційно, Яхт-клуб Санкт-Петербурга заявляє в змагання свою команду під керуванням чемпіонки Європи, віце-чемпіонки світу і учасниці Олімпіади 2000, Анни Басалкіной.

Згідно з програмою змагань Європейської парусної Ліги чемпіонів, гонки пройдуть 11-13 серпня на акваторії Неви біля стін Петропавлівської фортеці. Доступ для глядачів на пляж фортеці вільний!

Офіційний сайт Європейської парусної Ліги чемпіонів http://sailing-championsleague.com

Офіційний сайт Яхт-клубу Санкт-Петербурга: http://yacht-club-spb.ru/