Реклама
Реклама
Реклама

Губернатор Хабаровського краю В'ячеслав Шпорт і мер крайового центру Олександр Соколов перевірили, як йде процес підготовки до запуску в експлуатацію школи в мікрорайоні Горіхова сопка (фото)

  1. Губернатор Хабаровського краю В'ячеслав Шпорт і мер крайового центру Олександр Соколов перевірили,...
26.02.2018

Губернатор Хабаровського краю В'ячеслав Шпорт і мер крайового центру Олександр Соколов перевірили, як йде процес підготовки до запуску в експлуатацію школи в мікрорайоні Горіхова сопка (фото)


Навчальний заклад на 800 місць було побудовано в минулому році. Будівництво фінансувалося з трьох рівнів бюджету - міського, крайового і федерального. Губернатор і мер оглянули просторі класи, оснащені за найпередовішими стандартам, місткий спортзал, харчоблок, де одночасно можуть обідати чотири сотні людей. Вартість об'єкта - близько мільярда рублів.

«Це школа найвищого рівня - одна з кращих в Хабаровському краї. Наше завдання - піти від навчання у другу зміну. Це завдання поставлено до 2025 року, але ми повинні зробити це раніше. І тому будемо продовжувати будівництво таких шкіл », - заявив В'ячеслав Шпорт.

У новій школі - це буде ліцей «Зоряний» - чотири поверхи загальною площею більше 16 тисяч квадратних метрів. Всього планується сформувати 31 клас. Серед профільних предметів фізика, хімія, астрономія, математика, інформатика. До послуг учнів - шкільне телебачення і локальна комп'ютерна мережа, інтернет, лабораторії. Це буде одне з найсучасніших навчальних закладів в Хабаровську.

«Підтримка керівництва краю дає можливість будувати такі об'єкти - дитсадки, школи, дороги та багато іншого - за тими програмами, які реалізуються за дорученням президента Володимира Володимировича Путіна. І програма «Навчання в одну зміну» теж народилася за дорученням президента. Вона в країні затребувана. Підтримка буде тривати. Зараз обсяг фінансування програми в Росії збільшився на 5 мільярдів рублів - такі об'єкти в країні затребувані », - розповів мер Хабаровська Олександр Соколов.

Урочиста церемонія здачі нової школи запланована на травень. А вже у вересні нинішнього року тут пролунає перший дзвоник. (Сергій Штефан)



Повернення до списку