Реклама
Реклама
Реклама

Вантажоперевезення в Самарі 2013

У Самарі щодня потрібні послуги тисяч перевізників різноманітних вантажів, причому більшість з внутрішньоміських таких поїздок здійснюють «Газелі» і «Бички».Великогабаритні машини, які «беруть» вантажі вагою більше 10 тонн, зазвичай затребувані на будівництвах і великих промислових підприємствах тими компаніями, хто сам не тримає парк великовантажних автомобілів.

Як розповідає логіст транспортної компанії «Самаса» Сергій, по Самарі часто доводиться перевозити негабаритні Гурзо - розібрані крани з будівництва на будівництво, ємності для нафтопереробних компаній Як розповідає логіст транспортної компанії «Самаса» Сергій, по Самарі часто доводиться перевозити негабаритні Гурзо - розібрані крани з будівництва на будівництво, ємності для нафтопереробних компаній. Однак найбільші вантажі везуть за межі Самари. Організація такої поїздки - справа клопітка і масштабне. «Потрібно узгодити маршрут з Державтоінспекцією, розписати сам маршрут по кілометражу. При цьому важливо враховувати, що машина з таким вантажем йде тільки в світлий час доби і не повинна рухатися занадто швидко. Для супроводу необхідні машини з проблисковими маячками ».

Для внутрішньоміських великогабаритних перевезень, як правило, транспортні компанії тримають іноземні машини, часто використовуються автомобілі марки «Freelander», які везуть 20 і 40 тонн. «Убогість ринку наших автовиробників змушує звертатися до зарубіжних», - пояснив Сергій. Вартість великогабаритних перевезень залежить від ваги вантажу, його розмірів (для нестандартних перевезень доводиться використовувати спецмашини, наприклад, трал), відстані. Доставка негабариту обійдеться дорого, його вартість вважають в змінах (восьмигодинний робочий день) - від 12 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Перевезення великих вантажів закритою або відкритою фурою вважається в годинах і буде коштувати від 1200 рублів за годину.

Часто для таких перевезень використовують кран-маніпулятор ( «Воровайки»). Його послуги - від 1000 рублів за годину (приватники-одинаки беруть менше, від 750 і навіть від 600 рублів за годину). «Воровайки» - це універсал, який може замінити кран і автомобіль для вантажоперевезень (наприклад, КАМАЗ). На спеціальну платформу автомобіля можна встановити навіть великогабаритний вантаж, а перемістити його допомагає спритний і вмілий маніпулятор, по конструкції ідентичний стрілі класичного підйомного крана. Маніпулятор замовляють, якщо потрібно перевести трансформатори або торгове велике обладнання, рекламні конструкції, автомобіль або комплектуючі.

Тепер про самих затребуваних і найбільш частих міських перевезеннях - дрібнотоннажних (до чотирьох-п'яти тонн). Більшу частину парку самарських невеликих вантажних машин складають «Газелі», «ЗІЛи» ( «Бички»), «Хендай». Як пояснює індивідуальний підприємець Сергій Міляєв, директор фірми «Вантажне таксі», половина перевезень припадає на частку приватних осіб, половина - юридичних. «Городянам потрібно машина для переїздів, виїзду на дачу, перевезення побутової техніки та меблів. Фірми перевозять все те ж саме, плюс часті замовлення на перевезення продукції для магазинів. Наприклад, раз на тиждень потрібно розвезти по точкам продукти, товари, сантехніку, алкоголь, канцтовари. Машини замовляють постачальники товарів і для великих супермаркетів: «Ашана», «Перехрестя», - і для невеликих торгових мереж », - розповідає Сергій.

Робота у перевізників невеликих вантажів сезонна, сама «гаряча» пора - травень-червень і передноворічні свята. Велика частина перевезень припадає на 2-4-годинні поїздки з вантажем вагою до декількох сотень кілограм, рідко - до тонни. Половина замовників просить надати послуги вантажників, половина ж обходиться власними силами.

Часто потрібно відвезти вантаж в найближчі міста: Тольятті, Відрадний, Безенчук, але іноді навіть маленькі «Газелі» відправляються в далекі рейси.

Директор Артем Шатунов ( «Газель-Самара») поділився спогадами про те, що якось був цікавий замовлення: потрібно було відвезти близько 500 кілограм алюмінієвих куточків з Самари в Астану для обробки концертного залу. «Замовникам потрібно було доставити вантаж терміново, тому вони не торгувалися», - згадує Артем.

Величезна кількість власників «Газелей» працює на себе, частина з них об'єднані в фірми: з десяток водіїв садять на телефон диспетчера, який роздає їм замовлення. Невеликі транспортні фірми, що належать окремим бізнесменам, вважають за краще утримувати власні машини. «Це надійніше, я завжди можу замінити одну машину інший при необхідності», - пояснює Артем. «У цьому випадку замовлення можна гарантовано виконати в термін і якісно, ​​крім того, на постійній основі клієнти воліють працювати з фірмами, у яких свій автопарк», - зауважує Сергій Міляєв.

Замовлення зазвичай приймаються за день-два до поїздки, але при необхідності грузотаксі можуть виїхати і за терміновим викликом. оголошення - вантажоперевезення у Самарі.

Розцінки на невеликі перевезення дуже різняться. Розбіжність велике: від 250 рублів на годину до 450. При цьому практично всі перевізники встановлюють нижню планку (від 500 або від 700 рублів), тобто менше, ніж за двогодинну оплату, працювати не погоджуються.
Так як конкуренція на ринку вантажоперевезень дуже велика, то ціни на них тримаються, незважаючи на зростання вартості палива і запчастин, вже 2-3 роки. Перевіз вантажу в віддалені райони міста: Мехзавод, Управлінський, Кряж, 113 кілометр, Червона Глінка, - обійдеться дорожче, від 500 до 700 рублів за годину. Також дорожче будуть коштувати послуг з перевезення подовженою або високої «європлатформою» - «Газеллю» - від 400-450 рублів за годину.

Якщо ж потрібна безготівкова оплата роботи перевізників, страхування особливо цінного вантажу, то тут краще звернутися за допомогою в великі федеральні компанії. Вони укладуть з клієнтом офіційний договір, в якому можна обумовити відповідальність за цілісність і збереження вантажу. До того ж у разі невдалої вантажоперевезення і недотримання термінів з вантажоперевезення по договору зобов'язана виплатити замовнику неустойку.