Реклама
Реклама
Реклама

Назви фірм ТОВ: красиві, смішні, креативні, успішні, популярні та оригінальні приклади безкоштовно, список найменувань будівельних, бухгалтерських, торгових та інших ТОВ в Росії, за алфавітом або по фен-шуй

  1. види найменувань
  2. правові аспекти
  3. Як придумати назву для компанії самостійно
  4. Приклади по сферам діяльності
  5. Правильне використання креативу
  6. Популярні питання

Ім'я нової фірми не менш важливо, ніж престижний зовнішній вигляд для ділової людини. Воно створює перше враження про організацію, вдале і запам'ятовується ім'я збільшує клієнтську базу. Не варто надто переоцінювати його значення - без якості, придатної ціни та інших складових назва саме по собі не зробить підприємство популярним.

Не варто надто переоцінювати його значення - без якості, придатної ціни та інших складових назва саме по собі не зробить підприємство популярним

Проте, відкладати на потім або ставитися несерйозно до цього питання не варто, так як це одна з основних частин PR-образу будь-якої компанії, займатися якою повинні люди відповідної кваліфікації, які знають правила маркетингу і не позбавлені творчого підходу.

Зміст статті

види найменувань

У будь-якого підприємства може бути від одного до шести назв У будь-якого підприємства може бути від одного до шести назв. Але тільки одне з них є обов'язковим - повне фірмове найменування російською мовою. Виходячи з терміна, стає зрозуміло, що це повинно бути повноцінне ім'я, що містить фразу «Товариство з обмеженою відповідальністю", написану на кирилиці, з дотриманням правил російської мови.

Також до повного найменуванню є ряд інших вимог:

  • обов'язкове назва не повинна мати англійських слів, крім як в українській транскрипції, іншомовних знаків, деяких приставок на кшталт «VIP»;
  • не допускається використання нецензурних слів або будь-яких словоформ, що дискредитують будь-яку частину або соціальну групу населення, точно як і порушують правила моралі і етики;
  • обов'язкова умова - унікальність, тобто фірми з такою назвою не повинно бути в Росреестра;
  • не можна вставляти назви іноземних держав;
  • без спеціального дозволу заборонено використовувати слово «Росія» і всі похідні (однокореневі) слова, так само як і назви суб'єктів РФ, населених пунктів, органів влади, слова «Федеральний» та інших подібних слів.

Крім офіційного фірмового імені, інші форми не є обов'язковими і до них деякі з вимог не застосовуються. Такий «альтернативою» може бути скорочена назва, повна назва англійською (з дотриманням міжнародних стандартів) для зовнішнього ринку та скорочене англійською. Допускається коротку назву на будь-якій мові народів Росії.

правові аспекти

Регулювання діяльності будь-якої організації відбувається відповідно до законодавства РФ. У Цивільному кодексі існує стаття 54, зміст якої зачіпає найменування, місцезнаходження та юридична адреса організації. Крім цього, п'ятий пункт вказує на те, що повне фірмове найменування юридичної особи вказується в установчому документі і в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб (ЕГРЮЛ).

Найменування офіційно стверджується за підприємством в момент державної реєстрації.

Унікальність імені - ще одна обов'язкова умова. Однак в останній момент виникнення юридичної особи не виключено повторення. Упевнитися в унікальності можна за допомогою спеціального сервісу, доступного в мережі Інтернет, який називається «сервіс пошуку в ЕГРЮЛ» за адресою egrul.nalog.ru .

Якщо у двох фірм будуть абсолютно однакові імена і вони займаються аналогічною діяльністю, раніше сформована компанія може вимагати зміни імені від другої в судовому порядку.

Як придумати назву для компанії самостійно

Тому, хто вирішив самостійно вирішити цю проблему, необхідно спиратися на правила маркетингу, російської мови і, зрозуміло, творчий підхід.

Що ж потрібно мати на увазі, вибираючи найменування своєї організації:

  1. Відображення сфери діяльності компанії. Якщо це необхідно, в назві слід вказати на те, чим саме займається підприємство або на продукт, який вона випускає, наприклад «Планета сантехніки».
  2. Орієнтованість на Інтернет. Ні для кого не секрет, що людина вирішує більшість своїх проблем через пошукові системи. Отже, потрібно переконатися, що при відповідному запиті фірма коштує досить високо в списку відповідей і не має співзвучних (однакових) назв з фірмами в тому ж списку.
  3. Позитивний ефект. Слово (словосполучення) має викликати нейтральні або позитивні асоціації, без негативу і двозначності.
  4. Легкість. Переконайтеся, що ім'я легко читається, вимовляється і запам'ятовується. Не варто перегинати з абревіатурами, мало хто захоче звернутися у фірму «РППКЗЛ», не знаючи, чим вона займається.
  5. Відсутність зайвих гіпербол (перебільшень). Буде помилкою називати середньостатистичне заклад гучним словом, особливо якщо суть не буде відповідати найменуванню. До таких відносяться «елітний», «королівський», «імперія» та інші схожі епітети.
  6. Правильне поєднання красивих, можна сказати, казкових слів і прагматичності. У цьому випадку багато залежить від конкретної діяльності.
  7. Відсутність натяку на більш велику організацію. Багато підприємців грішать цим, створюючи двійники великих холдингів із співзвучною назвою, щоб за рахунок імені старшого конкурента залучити додаткових клієнтів. Свого часу були відомі двійники «Abibas», «Neike», «BucksstarsCofee». Остерігайтеся повальної моди, введеної після успіху компанії «Apple» - використання «i» на початку назви, щоб не вийшло щось на зразок «iBank» «iCoffee» або «iWheels».

Для більшості сфер підходять стандартні правила створення найменування, які не відрізняються багатою фантазією, але вже перевірені часом:

  • імена (своє, родичів), складені склади з імен чи прізвищ, з приводами і без;
  • прізвище, в якій закінчення «-ов» змінюється на «-off» або прізвище з додаванням «і К», «і Ко», «і партнери»;
  • абревіатури по діяльності / продукту або складені з перших літер різних слів;
  • географічні назви (водойму, гори, вулиця);
  • категорія діяльності, види послуг.

Як вибрати назву для своєї фірми, можна дізнатися з даного відео.

Приклади по сферам діяльності

Для організацій підійдуть різні імена в залежності від виду послуг, що надаються і сфери. Нижче представлені приклади таких назв, які можна вважати вдалими.

  1. Торгівля. Для торгової компанії важливо вказати на широкий вибір, якість продукту і, можливо, конкретні види товарів. Приклад: «Альянс» - говорить про широкий асортимент, «Планета шпалер» - про сферу.
  2. Будівництво. Підійде використання однокореневих слів, професії, використання об'єктів. Приклад: «БігСтрой», «Бригадир», «Новий дім».
  3. Транспорт, вантажоперевезення. У даній сфері важлива швидкість, потужність і експедиційна складова. Приклад: «Форсаж», «Форпост», «Урал-Логістик».
  4. Громадське харчування. Найбільш широкий політ фантазії і простір для експериментів надається саме для підприємств громадського харчування. Від банальних «У Максима» і «Грузинський вечерю» до безпосередніх «Веселка смаку», «Солодкий рай» і «Винний Град». Головна умова - запам'ятовуваність і відсутність відразливих факторів.
  5. Облаштування нафтових і газових свердловин. Серйозна галузь вимагає серйозного походу. Назва повинна вселяти довіру і надійність. Часто зустрічаються такі буквосполучення, як «газ», «нафта», «ойл», «тих», «ресурс». Приклад: «Саха-Ойл», «Газбанк» або «Здобувач».
  6. Медицина. Добре будуть звучати медичні терміни і слова, пов'язані з галуззю. Приклад: «Медичний центр Гіппократ», «Клініка невідкладної хірургії», «Зір +».
  7. Консалтинг. Будь-яка фірма, яка консультує з важливих юридичних питань, повинна однією назвою вселяти довіру, говорити про причетність до закону і високий рівень знань. Приклад: «Рука Феміди», «Партнер», «Радник юриста».
  8. Туризм. Коли люди уявляють собі туризм, вони думають про сонце, море, перельоті і відпустці. Саме це і має вселяти найменування турфірми. Для міжнародних турів нерідкі і англомовні слова. Якщо фірма спеціалізується на гарячі путівки, це також необхідно вказати. Приклад: «Вогненні тури», «AsiaFly», «Летимо», «Відкрий Землю».
  9. Автосервіс. Найпоширеніша пріставка- «Авто». Якщо мова йде про сервіс з обслуговування шин і коліс, то додається відповідне слово. Приклад: «Алтай-Авто», «Шини і диски», «Сибірський тюнінг».
  10. Меблі. Меблеве виробництво і реалізація - бізнес дорогий і важливий, значить, і назва грає важливу роль. Воно повинно залучати і говорити про грандіозність і елітарності, не виключено використання певних стилів. Приклад: «Ексклюзивні меблі», «Лофт-Класик», «Диванна імперія».

Для тих, хто шукає відносно нейтральне і просто назва, представляється алфавітний список деяких найменувань:

  • А - Абсолют-Сервіс, АвтоСібірь, АТМАШ;
  • Б - Байкальська нерпа, БетонСтрой;
  • В - Верітас, Волзький круїз, Східний край;
  • Г - Гелліон, Гідросила, Гросконсалт;
  • Д -ділові зв'язку, ДИНГО, ДрамМаш;
  • Е - Евросалон, Їмо смачно;
  • З - Запасти від заводу, Західні Авіалінії;
  • І - Індивідуальний розмір, Джерело;
  • К - Кар'єра +, Кратер;
  • Л - Лісові мешканці, Лідер-Інвест;
  • М - мікроструй, Мотори на експорт;
  • Н - Негабаритний вантаж, Норд-Іст;
  • Про - Ориенталь, Осто;
  • П - Вітрильник, Бджола та мед;
  • Р - РЕАЛ-Софа, Райські лінії;
  • З - Сансет, Стріла Амура;
  • Т - Три плюс один, Турне;
  • У - Уфімконсалт, Урал-Ресурс;
  • Ф - Формула краси, Фул-Інвест;
  • Х - Хороший смак, Хеві Метал;
  • Ц - Центр Автомобільного Обслуговування, Цитрус;
  • Ч - Чай і булочки, Чорний діамант;
  • Ш - Шинна майстерня на Баумана, Штандарт;
  • Е - Елітний Персонал, Екосервіс;
  • Я - Ярмарок звуку, Янтар і золото.

Правильне використання креативу

Найчастіше в гонитві за оригінальністю і залученням уваги, багато компаній фантазують на тему найменування, приходячи, часом, до дивного результату. Один з магазинів іграшок для дитячої творчості пошкодував і двох букв, назвавшись ТОВ «И».

Московський постачальник піску і щебеню не став навіть міняти букву, створивши звучне ТОВ «Ооо». Турфірма «А уедь» як би закликає своїм найменуванням на неймовірні подорожі і звершення. У Зеленограді існує неймовірно позитивні монтажники інженерного обладнання, що працюють в ТОВ «ВСЕ БУДЕ КРУТО !!!».

Інший інноваційний спосіб - назвати своє юридична особа по Фен-Шуй. Відповідно до цієї теорії, в назві повинен бути закладений вектор розвитку, воно не повинно бути ємним (3-5 букв) і, бажано, починатися з голосної букви.

Унікальність і гумор, звичайно, можуть залучити клієнтську базу, але треба усвідомлювати, що гумор недоречний в деяких сферах, так що акуратніше з ним.

Популярні питання

Схиляється чи назва підприємства? Схилятися найменування можуть різним способом. Найпопулярніший - за допомогою родового слова. Наприклад: Організація «Інвест» - організації «Інвест» - в організацію «Інвест». Абревіатури, природно, не схиляються.

Інший варіант - за основним словом у назві. Приклад: «Стільникові системи Кавказу» - немає «стільникових систем Кавказу». Таким чином, назва схиляється, якщо перед ним не стоїть родове слово.

Чи є послуги з підбору назв? Так, причому у вільному доступі. В Інтернеті можна знайти не один генератор назв для юридичних осіб, проектів і всього подібного, якщо засновники не хочуть робити це самостійно. Що ж стосується назв філій, продукції та іншого, то цим має займатися PR-відділ організації.

Кілька способів, щоб придумати назву компанії, ви дізнаєтеся з даного відео.

Чи є послуги з підбору назв?