Реклама
Реклама
Реклама

Диспетчерська служба вантажоперевезень, які питання задавати

Уявлення про будь-транспортної компанії можна скласти з відкритих даних: відомостей про компанії, що знаходяться на сайті, можна запросити установчі документи вантажоперевізника, можна попросити надати рекомендації колишніх клієнтів. Але найбільше вам дасть бесіда з диспетчером вантажоперевезень даної транспортної компанії. кваліфікований диспетчер вантажоперевезень здатний дати вичерпні відповіді на всі поставлені клієнтом питання. Але все відбувається в рамках дозволеного, є ряд питань, що стосуються професійної сфери, розголошувати які працівник не має права.

Від грамотно спланованої бесіди з диспетчером вантажоперевезень безпосередньо залежить, скільки грошей ви в підсумку витратите на доставку вантажу. Якщо ви подивіться тарифи, розміщені на сайті, це дасть вам лише цифру, від якої можна відштовхуватися при укладенні договору. Бесіда по телефону в ключі: «Скільки коштує проїзд від одного пункту до іншого?» Теж ясності не внесе.

Недобросовісні диспетчерські служби вантажоперевезень дуже часто озвучують клієнту суму свідомо низьку саме з метою залучення. Після закінчення робіт клієнт дізнається про те, що повинен доплатити істотну суму. Формування ціни при доставці вантажів залежить від багатьох складових: час доставки (день-ніч), обсяг вантажу, наявність специфічних предметів, які потребують залучення такелажників, підйом вантажу на верхні поверхи будинків (з ліфтом або без нього) та ще багато іншого.

Для того, щоб повною мірою уявляти собі обсяг майбутніх витрат на транспортування вантажу, найкраще заздалегідь скласти приблизний перелік питань, який ви хочете задати диспетчеру вантажоперевезень Для того, щоб повною мірою уявляти собі обсяг майбутніх витрат на транспортування вантажу, найкраще заздалегідь скласти приблизний перелік питань, який ви хочете задати диспетчеру вантажоперевезень. Не потрібно сподіватися на пам'ять, краще все записати в блокнот. Інакше вам доведеться, як мінімум кілька разів передзвонювати в транспортну компанію і відривати фахівця від робочого процесу.

Приблизний перелік питань для диспетчерської служби вантажоперевезень звучить приблизно так:

  1. Спочатку необхідно з'ясувати, скільки буде коштувати переїзд з одного пункту в інший. Потім уточнити, що входить в цю суму: тільки доставка до місця призначення, або підйом на поверх всіх предметів, що перевозяться. Якщо у вас в наявності є негабаритні, важкі або крихкі предмети, уточніть, наскільки збільшиться вартість перевезення. Крім того, відразу озвучте диспетчеру вантажоперевезень, в якій кількості і якого призначення вантаж ви повезете. Якщо це офісні меблі - одне питання. Якщо ціла машина футбольних м'ячиків - ціна транспортування принципово інша.
  2. Уточніть, що входить у вартість перевезення. Це питання потрібно по ходу бесіди повторювати кілька разів. Якщо диспетчер вантажоперевезень недобросовісний, він буде плутатися в показаннях. Якщо сумлінну, зайве уточнення справі не зашкодить. Отже, ваше завдання на даному етапі дізнатися, скільки доведеться доплачувати за будь-які додаткові послуги (підйом майна на поверх, наприклад).
  3. Питання, який не можна пропустити - передоплата за послуги. Потрібно з'ясувати, кому, і в якому розмірі провадиться передоплата. Чи потрібно для укладення договору та внесення передоплати їхати в офіс, або можна внести передоплату і підписати договір безпосередньо за місцем вашого знаходження.
  4. Уточніть обов'язково, чи можливе збільшення суми кінцевої оплати. Тут від диспетчерської служби вантажоперевезень мало, що залежить. У більшості випадків саме вантажники озвучують кінцеву суму. Але грамотний диспетчер вантажоперевезень обов'язково пошлеться на це і зорієнтує вас на яку суму, приблизно, може збільшитися вартість послуг при остаточному розрахунку.
  5. Непогано з'ясувати, які додаткові послуги надає транспортна компанія. Це може бути просто упаковка майна, що перевозиться, може бути перевезення, що включає в себе налаштування обладнання після транспортування. Багато компаній надають послугу, яка включає повний переїзд. У цьому випадку на місце, звідки буде проводитися перевезення майна, виїжджає фахівець компанії, описує майно і становить договір. Якщо можлива упаковка майна, уточніть, якого роду ця упаковка (прості картонні коробки, плівка, ящики або інші види). Крім того, не зайвим буде дізнатися, чи є можливість замовити послуги пакувальників.
  6. У розмові попросіть диспетчера вантажоперевезень продиктувати свої контактні дані (ім'я, по можливості номер мобільного телефону).
  7. Необхідно уточнити, скільки часу займе переїзд. Якщо ви вже повідомили в диспетчерську службу вантажоперевезень приблизний обсяг перевезеного майна, з визначенням термінів проблем не виникне.
  8. Поцікавтеся, якими видами транспортних засобів має перевізник. Обладнані ці автомобілі спеціальними пристроями для транспортування предметів меблів.
  9. І, нарешті, найприємніший питання: «Чи належить вам якась знижка». Якщо ви замовляєте транспортування вантажу, що включає в себе ряд додаткових послуг, на знижку ви можете розраховувати абсолютно точно. Головне завдання перевізника - залучення клієнтів. У наступні раз у вас буде стимул скористатися послугами даної транспортної компанії.

Відео про перевезеннях: Самостійна перевезення вантажів

Небезпека незакріпленого вантажу

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Бесіда по телефону в ключі: «Скільки коштує проїзд від одного пункту до іншого?