Реклама
Реклама
Реклама

Шукаємо няню для дитини. 4 способи: який краще?

  1. Перше інтерв'ю по телефону (якщо шукаємо няню самостійно)
  2. очна зустріч
  3. Ваші документики
  4. розвідка боєм
  5. Договір з нянею
  6. Чого не треба робити?
  7. На що звернути увагу?
  8. Ще по темі "Як шукати няню шукати няню":
  9. Навіяло про няню
  10. Прошу порадити реально хороші
  11. Де шукати няню аутенку?
  12. А де в Москві беруть нянь-китаянок?
  13. Пошук через помогатель
  14. шукаю няню дитині, 6 років
  15. На що звернути увагу?
  16. Де шукати няню?
  17. Шукаємо няню до новонародженого
  18. Шукаю няню на повний день для сина 3-х років з 25 липня, м. Червоногвардійська (ул.Кустанайская д7 к4)
  19. Мами! Чи не переплачуйте няням!
  20. Як шукати няню на заміну?
  21. А що з цінамі на послуги нянь и д / р?
  22. Няня до "дорослому" дитині
  23. не можу знайти няню
  24. ШУКАЮ НЯНЮ
  25. Як перевірити няню?
  26. потрібна няня на вечір
  27. Як шукати няню?
Ірина Чеснова кандидат історичних наук, сімейний психолог, автор книг для батьків

зміст:


Перш ніж когось шукати, треба визначитися для себе, яка няня нам потрібна: кращий вік, освіту, графік роботи, оплата (включаючи лікарняні та відпустки), обов'язки, вимоги. Можливість позаурочної роботи (вечорами, у вихідні, свята), можливість виїзду на дачу влітку. Наявність у няні своїх дітей, певного досвіду роботи (якого?) І так далі.

Способи пошуку няні Плюси Мінуси Серед родичів, сусідів, знайомих. Це людина, яку ми знаємо, відповідно, знаємо, на що він здатний і чого від нього чекати.
Відносно невисока плата за послуги. Складно обговорювати питання оплати та обов'язки, ніяково вимагати медичні довідки та інші документи.
Знайомі можуть виявитися в курсі наших сімейних ситуацій і проблем. Няню "передають" знайомі. Характер, здібності, звички, запити, негативні. боку няні відомі. Практично немає, за винятком того, що ця людина може виявитися не тим, хто нам потрібен. Оголошення в газетах, Інтернеті ( "робітні" сайти, сайти для молодих мам).
Можна самим розклеїти оголошення по району Економія грошей: така няня може коштувати менше, ніж в агентстві, а проявити себе - краще. Багато часу віднімуть телефонні переговори і відбір.
Немає ніяких гарантій професіоналізму. За оголошенням "на стовпах" відгукуються часто безробітні жінки, які не годяться в няні. Звернутися в агентство з підбору домашнього персоналу. Економія сил і часу.
Наявність у претендентів всіх необхідних документів.
У разі, якщо няня чимось не влаштовує - підшукають заміну. Висока зарплата няні + оплата послуг агентства.
Агентство не гарантує справжність документів, а також надійність і порядність няні.

До змісту

Перше інтерв'ю по телефону (якщо шукаємо няню самостійно)

  1. Говоримо, яка няня нам потрібна: до дитини якого віку, на скільки годин на день, в які дні тижня (окремо - про свята і вихідні), а також район проживання.
  2. Запитуємо няню про її досвід і навички: вік, освіта, сімейний стан, прописка, де раніше працювала, скільки часу, що входило в коло обов'язків (як проходив її робочий день), чому звільнилася, чи є рекомендації, медична довідка.
  3. Розповідаємо, що буде входити в коло її обов'язків в нашій родині.
  4. Обговорюємо оплату: "У скільки ви оцінюєте свої послуги?". Говоримо, скільки ми готові їй платити.
  5. Якщо всіх все влаштовує - призначаємо очну зустріч.

Оплата лікарняних, відпусток і "простоїв" няні - неоднозначне питання: все вирішується індивідуально, залежно від того, хто ким більше дорожить - няня своєю роботою або сім'я своєю нянею.
Збільшення заробітної плати (при збереженні колишніх обов'язків) зазвичай здійснюється раз на рік.

До змісту

очна зустріч

Можна запросити няню до себе (і відразу перевірити, як вона знайде контакт з дитиною, а діти - найкращі в світі психологи). А можна напроситися до неї в гості (і подивитися, наскільки вона охайна в побуті і де взагалі живе) - але цей варіант (на даному етапі) малоймовірний.

Питання, які зазвичай задають на співбесіді:

  1. Розкажіть про себе (далі слухаємо). Навідні запитання - про сім'ю, дітей, чим вони займаються, якими виросли (якщо вже виросли). Якщо маленькі, з ким вони будуть, поки няня на роботі.
  2. Скільки років ви працюєте нянею? Чим займалися до цього? Чому ви вирішили стати нянею? Що вас приваблює в цій роботі? (Не можна брати в няні людини, який вважає цю роботу нижче своєї гідності.) Як вам здається, якими якостями повинна володіти няня? А якими навичками? Як ви вважаєте, що входить в обов'язки няні? А що не входить?
  3. На ваш погляд, няня - це: друга мама; найманий працівник по догляду за дитиною; інше (що?).
  4. У скількох сім'ях ви працювали? Розкажіть про вашу попередній роботі. Чому ви звільнилися? Яким був ваш попередній підопічний? Як складалися ваші стосунки? Що було найскладніше в спілкуванні з ним? Про який з ваших підопічних ви згадуєте з особливою теплотою? Чому?
  5. Як ви думаєте, ви хороша няня? Чому ви так вважаєте? Як вам здається, діти вас люблять? Чому ви зробили такий висновок?
  6. Чи були у вас в роботі помилки / невдачі? З чим вони були пов'язані? (Не помиляється той, хто не працює, тому хороші няні зазвичай чесно розповідають про свої промахи.)
  7. Назвіть ваші сильні і слабкі сторони. Чи вважаєте ви себе доброю людиною? Як ви самі до себе ставитеся? Що вам найбільше подобається в людях? А в дітях?
  8. Що для вас головне у відносинах з батьками підопічного? Як би ви хотіли, щоб до вас ставилися? Що вам часто заважає (дратує) у вашій роботі няні?
  9. Чи є у вас медична довідка та рекомендаційні листи?
  10. Чи зможете ви затриматися за попередньою домовленістю? Прибуття в вихідні? Виїхати на дачу?
  11. Як довго ви плануєте у нас працювати?
  12. Міцне Чи є у вас здоров'я? Як часто ви хворієте? Чи є у вас хронічні захворювання? Ви палите? Яку максимальну вагу ви можете піднімати і переносити без шкоди для здоров'я?
  13. Моїй дитині ... років. Як вам здається, в чому найбільше потребує малюк в цьому віці?
  14. Розкажіть, як буде проходити ваш день з малюком такого віку? В які ігри ви будете грати? Чим займатися? Чи володієте ви методиками раннього розвитку?
  15. Які страви дитячої кухні ви можете приготувати? Які виходять у вас краще за інших?
  16. Що ви будете робити, якщо: дитина плаче без видимих ​​причин; у дитини підніметься температура, а ви не зможете зв'язатися з батьками; заболить живіт; дитини вирве; дитина вдариться головою; подавиться дрібним предметом; отримає опік; дитині потрібно дати ліки, а він не хоче його приймати; дитина не хоче їсти / спати; дитина закотить істерику; вибіжить на дорогу? Ви вмієте робити штучне дихання?
  17. Як ви вважаєте, чи може няня: обіймати дитину; цілувати його; одягати на вулицю на свій розсуд; качати на руках, якщо він плаче; карати дитину (якщо може, то як); доїдати за дитиною; іноді залишати дитину в безпечному місці; гуляти в погану погоду; відхилятися від режиму дня в інтересах дитини?
  18. Як вам здається, в яких випадках треба дзвонити батькам?
  19. Як ви вважаєте, чому діти часто вередують і плачуть? Чому діти бавляться і не слухаються дорослих? Що ви будете робити, якщо дитина відмовиться вас слухатися?
  20. Довірите ви дитини приходять родичам або знайомим сім'ї під час відсутності батьків?
  21. Як ви проводите свій вільний час? У вас є улюблені телепередачі? (Якщо улюблені передачі - денні, можна зробити висновок, що няня буде дивитися їх під час роботи.)
  22. У сім'ї двоє дітей. Чи будете ви налагоджувати відносини з іншою дитиною, приділяти йому увагу або ваша робота обмежиться вашим підопічним?
  23. Чи готові ви зробити висновок з нами офіційний договір?

На що потрібно уважно дивитися: як тримається няня, як вона каже (чи правильна у неї мова), наскільки дійсно вона добрий, але в той же час уважний і відповідальна людина і знає особливості дитячого розвитку. Загалом, няня повинна сподобатися. Те, що вона говорить, має бути співзвучно нашим поглядам на життя і виховання дітей. При найменших сумнівах шукаємо іншу.

До змісту

Ваші документики

як перевірити няню , Якщо це зовсім незнайома нам жінка? Стовідсоткового способу визначення, чи надійний чоловік і чи можна йому довіряти, на жаль, не існує. Але дещо можна зробити.

  1. Переписуємо паспортні дані або просимо няню зробити ксерокопію паспорта (перевіряти документи у потенційної няні - це абсолютно нормально, якщо відмовляється показувати документи - шукаємо іншу). Дивимося на прописку і наявність хоча б тимчасової реєстрації (якщо няня не місцева).
  2. Просимо розповісти про кожен штампі в паспорті (заміжжя / розлучення, діти, чи проживає за місцем прописки, куди їздить відпочивати за закордонним паспортом і так далі).
  3. Перевіряємо отримані дані по Інтернету (раптом що спливе), а якщо є можливість - по базах МВС.
  4. Добре, звичайно, після того, як няня сподобалася, подивитися, де і в яких умовах вона живе.
  5. Читаємо рекомендації (якщо вони є), дивимося на стиль їх написання (не з Інтернету чи завантажені), наявність помилок. Дзвонимо колишнім роботодавцям (попередньо розпитавши про них у няні - щоб звірити інформацію), задаємо кілька питань про няню, її обов'язки, ніж сім'я залишилася задоволена / незадоволена. Якщо рекомендацій немає, і няня в цьому чесно зізнається, можна попросити телефон колишньої сім'ї. Якщо він раптом "загубився" або люди "виїхали в інше місто" - з кандидаткою прощаємося назавжди.

До змісту

розвідка боєм

Якщо няня сподобалася і всім влаштовує, можна запропонувати їй попрацювати кілька днів в нашій присутності. Ці пробні дні можуть оплачуватися повністю або частково (наприклад, в півціни) - як домовимося.

В першу чергу дивимося, помила чи няня руки, як прийшла в перший день. Потім проводимо інструктаж: показуємо, де що лежить (речі, іграшки, посуд, домашня аптечка ). Розповідаємо, який у малюка розпорядок дня, де він їсть, спить, з чим грає і в чому гуляє. На власному прикладі показуємо, як ми з ним проводимо день.

Даємо чіткі інструкції з безпеки (попередньо складіть для себе список, щоб нічого не забути). Розповідаємо про звички та особливості дитини. Розповідаємо про дитячі ліки (але обговорюємо, що давати їх можна тільки за згодою батьків).

Вішаємо на видному місці список телефонів:

  • батьків, бабусь, дідусів, близьких родичів, сусідів;
  • поліклініки / дитячої невідкладної допомоги / служби порятунку;
  • особистого педіатра (якщо є);
  • найближчого відділення міліції (або 02);
  • місцевої аварійної служби (МНС - 01).

Спостерігаємо, як няня взаємодіє з малюком, у що грає, як спілкується. Якщо щось не влаштовує, обговорюємо це з нянею, запитуємо, чи може вона змінити свою поведінку (не може - до побачення). Якщо все добре - пропонуємо підписати договір.

До змісту

Договір з нянею

Укладаємо обов'язково: в простій письмовій формі (нотаріального завірення не потрібно). У ньому викладаємо основні вимоги до няні, її і наші обов'язки, фіксуємо розпорядок дня, який няня повинна дотримуватися, тривалість робочого дня, розмір оплати праці, плату за понаднормові, роботу у вихідні / свята, термінові виклики, інші побутові моменти (харчування няні, запізнення - її і свої).

Якщо слідувати букві закону, такий договір повинен бути зареєстрований в органах місцевого самоврядування, а роботодавець і няня повинні платити податки (а роботодавець - ще й страхові внески). Але навіть якщо ви ніде договір не зареєструєте, сам факт його підписання буде тримати обидві сторони в тонусі.

До змісту

Чого не треба робити?

  1. Наймати няню, яка краще мами знає, що потрібно дитині і як з ним звертатися.
  2. Скорочувати дистанцію, роблячи няню членом сім'ї (переходити на "ти").
  3. Спілкуватися з нянею зневажливо, зверхньо. Ідеальний варіант - поважні, партнерські відносини при чіткому виконанні нянею всіх маминих інструкцій. Спілкуватися з нянею потрібно тепло, але на відстані.
  4. Обговорювати з нянею свої сімейні та особисті проблеми.
  5. Переживати, що дитина більше любить няню і міцніше прив'язаний до неї.
  6. Мучитися від почуття провини, що дитина не з мамою (почуття провини породжує неправильні виховні стратегії).

До змісту

На що звернути увагу?

Залишати свій скарб з чужою людиною - це завжди ризик. Як зрозуміти, чи добре дитині з нянею?

  • Уважно спостерігаємо за малюком. Як він зустрічає нас, коли ми повертаємося (радіє і щасливий, вередує, переляканий, плаче і кидається на шию)? Як він одягнений? Що твориться в квартирі?
  • Дивимося на няню: а як виглядає вона (втомилася, роздратована, розгублена, спокійна). Як розмовляє? Чи може вона розповісти, як пройшов день (що малюк їв, як спав, в якому був настрої), і як вона це робить (з готовністю, скоромовкою, запобігливо).
  • Найкращий показник - як дитина зустрічає няню вранці (справедливості заради варто помітити, що деякі діти дуже важко реагують на чужих людей і довго до них звикають, кожному потрібно свого часу, щоб "прийняти" няню).

Сигнали лиха: будь-які тривожні зміни в поведінці дитини (підвищена плаксивість, агресивність, упертість і непослух, млявість, апатія та інше).

Що робити? Граємо в ігри на тему нянь. Просимо сусідів поспостерігати (послухати через стінку), як спілкуються няня і малюк. Можна залишити включений і захований диктофон або встановити відеоспостереження.

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

вчора бачила оголошення про няню, яка могла б гуляти з дитиною в парку Кузьминки. Кт. 8 905 738 78 78

10.01.2014 22:28:02, Марина

Стаття дуже цікава, але на жаль я побачила її вже після того, як найняла няню. Я теж сама шукала на початку, але дуже швидко втомилася від дзвінків тих, хто за моїми параметрами не підходив. Я в оголошенні відразу вказувала, що потрібна російська, обов'язково педагог, знання англійської, але в підсумку мені дзвонили без освіти й не розуміють толком російського. Простіше стало шукати няню з агентством. Знайшла через знайомих надійне агентство, поговорила з менеджером, заповнила заявку, через днів п'ять мені запропонували зустрітися з кандидатами (було 3 няні), і я відразу в цей день вибрала ту, яка мені сподобалася.
Мені здається, що тим, хто тільки буде шукати няню, краще відразу звертатися до профі, нехай знайдуть ті, хто в цьому спеціалізується. Моє витрачений час мене навчило) Єдине, і агентства теж різні бувають, так що кращі і агентство перевірене брати, щоб напевно не помилитися.

21.03.2013 18:10:21, Super mother

.

Ще по темі "Як шукати няню шукати няню":

як шукати няню

як шукати няню. Лікарі, педагоги, методики. Інші діти. причому розумний, з дуже хорошим характером. у вересні він йде в звичайну школу. коли я шукала попередню няню, дитині було 4 роки, він ще ходив, хоча і зовсім небагато. тому няня знайшлася досить легко ...

Навіяло про няню

4 способи: який краще? Як зрозуміти, чи добре дитині з нянею? Уважно спостерігаємо за малюком. Повний догляд за дитиною включає Для них стали організовувати будинки дитини з хорошим доглядом і повноцінним харчуванням. Здавалося б, що ще потрібно, щоб діти росли ...

Прошу порадити реально хороші

Пошук няні або гувернантки, співбесіду, оплата фіксована або по годинах, режим роботи, догляд за дитиною Добрий день! Можна порекомендувати нашу няню з України? Вона терміново роботу шукає, тому що до нас з нового року бабуся переїхала з нашою донькою няньчити.

Де шукати няню аутенку?

Де шукати няню аутенку? Хочеться не просто досвідчену няню, а людину, яка в курсі особливостей поведінки. Думаю має сенс шукати серед простих нянь, але уважно дивитися на особистісні якості людини, Так як людина може добрати потрібні знання і ...

А де в Москві беруть нянь-китаянок?

А де в Москві беруть нянь -кітаянок ?. Шукаю няню. Няні, гувернантки. А де в Москві беруть нянь -кітаянок? Добридень! Хочу няню носія китайської мови з проживанням. Де шукати, куди бечь?

Пошук через помогатель

Пошук через помогатель. Шукаю няню. Няні, гувернантки. Пошук няні або гувернантки, співбесіду, оплата фіксована або по годинах, режим роботи, догляд за дитиною, додаткові обов'язки.

шукаю няню дитині, 6 років

Шукаємо няню для дитини. 4 способи: який краще? Шукаю няню на неповний день до дитини 4-х років. Робочий час з 17.00- 21час. Розділ: Ищу няню (вакансії няні посопровожденію в москві СВАО район Марфино без посередників).

На що звернути увагу?

У пошуках хорошої няні для дитини. Багато мам і тат, які шукають няню, відразу скажуть «Хто така, хороша няня для дитини, я прекрасно розумію. 4 способи: який краще? На що звернути увагу? Залишати свій скарб з чужою людиною - це завжди ризик.

Де шукати няню?

Соріентіруйете, будь ласка, де і як ви шукали няню? Через які сайти? агентства поки принципово не хочу розглядати. був чи Але, якщо чесно, спостерігаючи за нянями під вдоре і періодично читаючи конф тут, дуже хвилююся і насилу поки уявляю, як це буде.

Шукаємо няню до новонародженого

Шукаємо няню для дитини. 4 способи: який краще? Це не так уже й мало, враховуючи, як складно доглядати за новонародженою дитиною і яке Можливо, вона глуха і у неї повільна реакція, тому нянечка такого типу - ідеальний вибір для дитини після 3 років.

Шукаю няню на повний день для сина 3-х років з 25 липня, м. Червоногвардійська (ул.Кустанайская д7 к4)

Шукаємо няню для дитини. 4 способи: який краще? У пошуках хорошої няні для дитини. Багато мам і тат, які шукають няню, відразу скажуть «Хто така, хороша няня для дитини, я прекрасно розумію.

Мами! Чи не переплачуйте няням!

Мами! Чи не переплачуйте няням!. Шукаю няню. Няні, гувернантки. Просто треба знати, як шукати .І найважливіше - ПРОПИСКА НІЯКОЇ РОЛІ НЕ ГРАЄ І НЕ ВПЛИВАЄ НА ЯКІСТЬ НЯНИ! Я не беру молдаванок, узбечек і т.д., тут самі вирішуйте, я, коли шукала няню ці ...

Як шукати няню на заміну?

Проблеми з нянею. Няні, гувернантки. Дівчата, а підкажіть, як би так ефективніше побудувати пошуки няні за умови, що зараз няня є, але я нею незадоволена і хочу поміняти, але так. щоб існуюча прямо зараз не пішла.

А що з цінамі на послуги нянь и д / р?

У пошуках хорошої няні для дитини. Багато мам і тат, які шукають няню, відразу Для кадрових агентств, що гувернантка, що няня, що Хороша няня в Москві - хто вона? Шукаємо няню для дитини. 4 способи: який краще? Висока зарплата няні + оплата послуг агентства.

Няня до "дорослому" дитині

Няня до "дорослому" дитині. Шукаю няню. Няні, гувернантки. 4 способи: який краще? Можна запросити няню до себе (і відразу перевірити, як вона знайде контакт з дитиною, а діти - найкращі в світі психологи).

не можу знайти няню

не можу знайти няню. Просто поділитися .... Про своє, про дівоче. Обговорення вопросам про життя жінки в родіні, на работе, стосунки з чоловікамі. не можу знайти няню. дві вже провалювалися на пробних днями, при тому, що запрошували вже найадекватніших. Зараз йде ...

ШУКАЮ НЯНЮ

Пошук няні або гувернантки, співбесіду, оплата фіксована або по годинах, режим роботи, догляд за дитиною, додаткові обов'язки. Дівчатка, може хто-небудь з вас допоможе. Нам потрібна няня недорого від 30 руб. \ Год. або місяць 100 $.

Як перевірити няню?

Шукаємо няню для дитини. 4 способи: який краще? Можна запросити няню до себе (і відразу перевірити, як вона знайде контакт з дитиною, а діти - найкращі в світі психологи). Чи будете ви налагоджувати відносини з іншою дитиною, приділяти йому увагу або ваша робота ...

потрібна няня на вечір

Шукаємо підходящу дитині няню за прийнятними цінами. Способи пошуку хорошої няні. Спочатку я вирішила, що няня потрібна мені всього на 2-3 години в день. О 9 вечора купаю і укладаю. Няня вільна, може книжку почитати в вільній кімнаті, Малюк вночі один ...

Як шукати няню?

Як шукати няню?. Няня. Дитина від народження до року. Догляд та виховання дитини до року: харчування, хвороби, розвиток. Як шукати няню? Щоб не ризикувати, залишаючи з нею дитини. Поділіться досвідом.

19.03.2013
Оновлене 30.07.2019

На що звернути увагу?
А де в Москві беруть нянь-китаянок?
Де шукати няню?
Як шукати няню на заміну?
А що з цінамі на послуги нянь и д / р?
Кого?
Обговорюємо оплату: "У скільки ви оцінюєте свої послуги?
Скільки років ви працюєте нянею?
Чим займалися до цього?
Чому ви вирішили стати нянею?