Реклама
Реклама
Реклама

Як правильно прикладати дитину до грудей - Дітки: персональна сторінка твоєї дитини

Ключем до встановлення і підтримання оптимальної лактації є годування грудьми на вимогу дитини. Коли малюк правильно розташовується у вашого тіла і вірно прикладається до грудей, він буде, швидше за все, вживати достатню кількість грудного молока. Але важливо, щоб ви годували його грудьми часто (8- 12 разів на добу). У різних дітей різні схеми годування, тому жорсткі графіки годування не рекомендуються.

Грудні діти не вміють смоктати груди безперервно, і можна невірно тлумачити паузи в ссанні: як ніби дитина припинив годування. Насправді це означає, що молоко продовжує текти, і годування проходить добре.

Правильне положення дитини під час годування грудьми зображено на малюнку справа, неправильне - зліва:

Правильне положення дитини під час годування грудьми зображено на малюнку справа, неправильне - зліва:

Найкращу вироблення молока забезпечить таке годування, при якому грудничку дозволяється довільно відкидатися від грудей, якщо він задоволений, і сам вирішує більше не брати груди, коли йому через кілька хвилин її пропонують. Звичка передчасного відбирання дитини від грудей може зменшити кількість з'їденого молока, а також залишити малюка голодним. І ви почнете сумніватися в достатності вироблення у вас молока. Якщо дитині дати можливість висмоктати першу груди до того, як пропонувати іншу, це гарантує отримання дитиною оптимальних кількостей висококалорійного пізнього молока. Вироблення грудного молока дуже точно налаштовується на задоволення потреби дитини. Навіть в цілому ряді досліджень була продемонстрована позитивна взаємозв'язок між частотою годування грудьми і виробленням молока при частковій лактації.