Реклама
Реклама
Реклама

Рівневі іспити з естонської мови

Мета проведення рівневого іспиту з естонської мови полягає в тестуванні знання естонської мови як державної. Рівневі іспити передбачені для осіб, які хотіли б подати заяву про надання громадянства Естонської Республіки та / або осіб, що намагаються визначити рівня володіння естонською мовою в зв'язку з роботою.

В Естоніі професійне володіння мовою вимірюється і державні іспити проводяться за чотирма рівнями: рівні володіння естонською мовою A2, B1, B2 і C1. Вимога рівня володіння мовою обумовлено категорією посадової особи, основною групою посади, атестаційними вимогами до основних груп посад, вимогами до володіння мовою згідно професійного стандарту і характером роботи працівника. Підставою для визначення обов'язкового рівня володіння мовою є рівні володіння мовою, описані в Європейському рамковому документі про мовне навчання .

Описи рівнів володіння мовою, структура іспиту і приклади завдань:

Відео:

Для отримання громадянства Естонської Республіки необхідно скласти іспит з естонської мови на рівень не менше B1.

Клопочуться про естонський громадянство особи у віці від 65 років у ході іспиту звільняються від виконання вимог згідно з пунктом 4 частини 2 статті 8 Закону про громадянство (вміння скласти простий текст по знайомій або цікавить його темі), тобто від письмової частини іспиту. Особа, яка подала відповідну заяву, на іспиті здає тільки три частини: слухання, читання і усну частину. Клопочуться про естонський громадянство особи у віці від 65 років у ході іспиту звільняються від виконання вимог згідно з пунктом 4 частини 2 статті 8 Закону про громадянство (вміння скласти простий текст по знайомій або цікавить його темі), тобто від письмової частини іспиту

Рівневим іспитів з естонської мови присвоєно знак якості ALTE Європейської асоціації екзаменаційних рад з іноземних мов.

Загальну шкалу рівнів володіння мовою, витяги з правових актів, відповідність діяли раніше свідчень про володіння мовою нинішній системі і інформацію про випадки, коли в здачі рівневого іспиту з естонської мови немає необхідності, можна знайти ТУТ .

Вимоги щодо володіння естонською мовою, його оцінювання та перевірки встановлено Законом про мову . Структура і порядок проведення рівневих іспитів з естонської мови встановлені постановою міністра освіти і науки . Рівні володіння мовою на посадах встановлені постановою Уряду Республіки .