Реклама
Реклама
Реклама

Президент РФ зобов'язав місцеву владу інформувати про всі звернення громадян

Вийшов Указ Президента Російської Федерації від 17 квітня 2017 р №171 «Про моніторинг і аналіз результатів розгляду звернень громадян і організацій». Володимир Путін розпорядився, щоб з 1 липня до Адміністрації надходила вся інформація про скарги та заяви, які громадяни подають до органів держвлади і в муніципалітети. Детальніше >> Вийшов Указ Президента Російської Федерації від 17 квітня 2017 р №171 «Про моніторинг і аналіз результатів розгляду звернень громадян і організацій»

Володимир Слєпак

«Я думаю, що Президент РФ звернув увагу на один з найважливіших питань внутрішньої політики, який повинен бути безумовним критерієм оцінки роботи не тільки керівників територіальних органів влади, а й депутатів усіх рівнів, сенаторів, а також високопоставлених федеральних чиновників.

З досвіду роботи очолюваної мною Комісії ГП РФ, яка за три роки отримала в цілому понад 23 000 звернень громадян, можу зробити головний висновок, що в більшості випадків надійшли на нашу адресу листи - це остання надія людей на справедливе вирішення питання після того, як вичерпаний ресурс скарг до місцевих і федеральним чиновникам і депутатам всіх рівнів. Тобто ми безкорисливо і, зауважу, результативно робили роботу за державних службовців, які отримують за наш рахунок як платників податків зарплати і численні блага.

Напевно, це неправильно і вимагає негайного і принципового перегляду з точки зору персональної відповідальності зазначених категорій за бездіяльність щодо кожного конкретного випадку.

Зазначу, що за направленими нами запитам порушено тисячі адміністративних і сотні кримінальних справ проти порушників закону, в тому числі Генеральною прокуратурою Російської Федерації, Слідчим комітетом Російської Федерації, МВС Росії, ФСБ Росії.

При цьому головним принципом нашої роботи був громадський контроль за виконанням доручень Президента Російської Федерації Володимира Путіна в соціальній сфері.

Хотілося б наголосити на необхідності відображення цієї роботи в публічному просторі, щоб кожен громадянин Росії міг побачити своє звернення на відповідному сайті та в кінцевому підсумку дати оцінку підсумкам розгляду. При такій постановці питання чиновникам буде неможливо сховатися за розпливчастими формулюваннями і нездійсненними обіцянками. Думаю, що саме такий підхід визначить ефективність державного управління на місцях і дозволить приймати оперативні рішення про доцільність перебування чиновників на державній службі ».