Реклама
Реклама
Реклама

Правила перебування українців в Росії в 2019 році

  1. Якими пільгами могли користуватися українці
  2. нововведення
  3. умови працевлаштування
  4. Ситуація з українськими мігрантами

Згідно з новими правилами перебування українців в Росії, починаючи з 1 серпня 2015 року всі особи, які прибули з України, протягом 120 днів з вказаної дати повинні були визначити свій правовий статус. В іншому випадку з 1 листопада 2015 року ним буде закритий в'їзд на територію російської держави з усіма витікаючими з цього наслідками.

Якими пільгами могли користуватися українці

Введення пільгового режиму було викликано початком відомих подій на Донбасі Введення пільгового режиму було викликано початком відомих подій на Донбасі. У зв'язку з цим жителі України користувалися такими преференціями :

  1. До початку серпня вони могли необмежений час перебувати в РФ.
  2. Для здійснення трудової діяльності їм не потрібно було отримувати документи на дозвіл .

Тепер же єдиною категорією громадян, які можуть як і раніше користуватися подібними потураннями, залишаються тільки вихідці зі сходу України. Всім іншим в обов'язковому порядку доведеться підтвердити свій статус і легалізувати перебування в країні.

Для тих, хто планує і далі залишатися в Росії, є кілька варіантів узаконити своє становище:

Тепер скористатися російським гостинністю зможуть тільки ті громадяни, які мають на те законні підстави.

нововведення

Згідно з новими правилами перебування українців в Росії в 2015 році, починаючи з 1 серпня, всі особи, які прибули з України, протягом 120 днів з вказаної дати повинні визначити свій правовий статус . В іншому випадку з 1 листопада поточного року їм буде закритий в'їзд на територію російської держави з усіма витікаючими з цього наслідками.

Невиконання даних вимог тягне за собою заборона на в'їзд протягом 3 років. Тепер обов'язковим стає правильне заповнення міграційної карти : З точним зазначенням дати в'їзду і виїзду, а також мету візиту, яка повинна повністю відповідати справжнім намірам громадян, які перетинають українсько-російський кордон.

Тепер обов'язковим стає правильне   заповнення міграційної карти   : З точним зазначенням дати в'їзду і виїзду, а також мету візиту, яка повинна повністю відповідати справжнім намірам громадян, які перетинають українсько-російський кордон

Порядок перебування українців в Росії тепер такий:

  1. Проживати в РФ українці можуть протягом 90 днів в кожному поточному півріччі. Після закінчення цього терміну вони повинні або підтвердити законність свого перебування в країні, або покинути її територію.
  2. Якщо період перебування був перевищений навіть на один день, громадянина України очікують штрафні санкції .
  3. Деякі поблажки можуть бути зроблені тільки тим, хто має поважні причини, що змушують його затриматися в Росії - важка хвороба, навчання тощо. В якості підтвердження знадобиться надати відповідні папери.

В якості підтвердження знадобиться надати відповідні папери

Для того щоб продовжити період перебування на російській території, можна скористатися такими підставами:

За оформлення тимчасового перебування громадян України в РФ доведеться сплатити держмито в розмірі 1600 рублів, за ВНЖ - 3500 рублів.

умови працевлаштування

Особливі вимоги висуваються і до порядку прийому українців на роботу. Першим кроком має стати вказівку мети візиту в міграційній карті - «робота». Без цього не вийде оформити патент. Сьогодні цей документ видається на період від 1 місяця до 1 року з правом його пролонгації ще на 12 місяців.

Ще одне нововведення отримання дозвільних документів стосується складання іспиту з російської мови, а також історії Росії. без сертифіката, який підтверджує проходження цього етапу , Бути прийнятим на роботу неможливо. Проживши на підставі РВП в Росії три роки, українці зможуть претендувати на п'ятирічний вид на проживання і далі - на громадянство .

Ситуація з українськими мігрантами

Як стверджують компетентні органи, число вихідців з України на сьогоднішній день складає близько 2,6 мільйона громадян, з них тільки половина прибула зі сходу України . З цієї половини тільки 570 тисяч українців отримали офіційний дозвіл на подальше перебування на території Росії і ще 100 тисяч скористалися програмою «Співвітчизник» .

На думку чиновників, введені міграційною службою правила перебування українців в Росії дозволять скоротити потік мігрантів з української території, які, користуючись нагодою, намагаються легалізувати своє становище, не маючи при цьому ніякого відношення до тих регіонів, де йдуть бойові дії.

Повністю зупинити потік приїжджих це навряд чи дозволить, але зате допоможе відсіяти тих, хто дійсно потребує притулок і допомоги, і тих, хто просто під шумок хоче інтегруватися в російське суспільство, рятуючись від нестабільності всередині української держави. Великий конкуренції українці поки в Росії не становлять, але заходи необхідно приймати вже сьогодні.

Як і де найпростіше отримати громадянство: відео