Реклама
Реклама
Реклама

Патент на роботу для громадян Узбекистану в 2018 році: ціни, терміни

  1. Документи, які необхідно підготувати:
  2. терміни отримання
  3. Період дії патенту
  4. Зміни в патенті на роботу, що вступають в силу 2018 році
  5. Де громадянину Узбекистану дозволяється працювати
  6. Свій бізнес
  7. Чому варто скористатися послугами агентства "Лідер Груп"

У січні 2015 р змінилися правила для працевлаштування в РФ громадян Узбекистану. Відтепер замість дозволів на роботу видаються трудові патенти, завдяки яким простіше влаштуватися на роботу. Роботодавці тепер не повинні отримувати квоти на іноземних співробітників, а для шукачів розширилися можливості отримання вакантних місць.

Разом з тим патент на роботу для громадян Узбекистану став дорожчим, тому що для його отримання і продовження встановлений щомісячний податок, рівний 4 000 р. Його можна оплатити за весь період або ж виплачувати щомісяця.


У місті Самарканд функціонує Центр предвиездной підготовки мігрантів. Фахівці проводять консультування, відбір і ретельну підготовку кандидатів для роботи в Санкт-Петербурзі. За сприяння Центру потенційні мігранти можуть пройти медичне обстеження, перевірити наявність заборони на в'їзд в РФ, а також отримати страховий поліс і патент на роботу. В даному закладі також доступні курси російської мови і є можливість пройти попередню співбесіду по Skype з майбутнім роботодавцем. Всі послуги, крім видачі дозвільного документа на роботу, безкоштовні. У Центрі формується єдиний банк вакансій і налагоджується система повного контакту між претендентом і працедавцем, що дає можливість кожному мігранту приїхати в Петербург на конкретну вакансію.

Документи, які необхідно підготувати:

  • паспорт
  • Міграційна карта. У ній в графі «Мета в'їзду» повинна стояти відмітка «Робота».
  • Реєстрація.
  • ІПН.
  • 4 кольорові фотографії на матовому фотопапері 3х4 см.

Також вам знадобиться медогляд, сертифікат про володіння російською мовою, медична страховка. Всі папери ми допомагаємо оформити максимально швидко і вчасно.

Послуги кадрового діловодства

терміни отримання

Офіційно на розгляд заяви ФМС РФ має 2 тижні, після закінчення яких видається бажаний документ або обґрунтовану відмову. Для отримання документа необхідно особисто з'явитися в міграційну службу. Для роботи в Москві і Московській області буде потрібно два патенти.

Період дії патенту

Видача патенту на роботу для громадян Узбекистану в 2018 році дозволяє працювати від 1 місяця до року залежно від пріплаченного періоду. Авансові платежі вносяться за 1-3 місяці. Максимальний термін дії - 12 місяців, після закінчення яких документ оформляється заново. Продовження понад зазначеного періоду не передбачено.

Ретельно стежте за проплатами, тому що прострочення платежу тягне за собою анулювання патенту. Щомісячне відвідування ФМС не вимагається.

Зміни в патенті на роботу, що вступають в силу 2018 році

Згідно з даними комітету фінансів, з 2018 року вартість патенту на роботу для трудових мігрантів Санкт-Петербурга буде складати 3500 рублів. Це на 500 рублів більше в порівнянні з ціною в 2017 році. Підвищення ціни торкнеться і працівників, працевлаштованих в компаніях, і які уклали договори з фізичними особами.

Експерти заявляють, що дані зміни цілком логічні. Останні 2 роки ціна на патент не змінювалася, проте зарплати іноземців, які працюють в Північній столиці, за цей час збільшилися. Разом з тим трудові мігранти, як і постійні жителі Петербурга, користуються всім функціоналом міської інфраструктури, тому також повинні вносити фінансову лепту в її зміст.

У минулому році в Північній столиці зафіксовано видачу 211,5 тис. Патентів на роботу. З січня по початок вересня 2017 року цю цифру становила 152,3 тис. За перші 6 місяців 2017 роки відповідні державні органи зареєстрували понад 13 тис. Іноземців, які приїхали в Петербург з країн СНД, що на 66% перевищує даний показник за той же період минулого року.

Де громадянину Узбекистану дозволяється працювати

Територія, на якій можна здійснювати трудову діяльність, вказується в отриманому патенті. Для Москви та Московської області видаються різні документи. Тобто якщо ви бажаєте працювати в обох регіонах, буде потрібно два дозвільних документа. Якщо ж ви отримуєте документ для Москви, то в області працювати вам не дозволено. Ви маєте право працевлаштуватися на підприємства всіх форм власності, а також до фізичних осіб.

У ролі роботодавця можуть виступати різні організації та особи.

  • ТОВ і АТ.
  • ВП.
  • Нотаріуси та адвокати.
  • Фізичні особи.

Свій бізнес

Громадяни Узбекистану можуть відкривати юридична особа будь-якої форми. Разом з тим ТОВ відкрити набагато простіше. Для цього буде потрібно тимчасова реєстрація. Отримання патенту і відкриття ТОВ можна оформляти паралельно в один і той же час.

Для ІП потрібна постійна реєстрація (прописка) на території, де ви плануєте вести підприємницьку діяльність.

Чому варто скористатися послугами агентства "Лідер Груп"

  • Ми допомагаємо вам підготуватися до іспиту з російської мови. Завдяки цьому ви його здасте з першого разу легко і успішно.
  • Юридичне супроводження. Всі труднощі усуваються досвідченими фахівцями.
  • Перевірка всіх паперів на відповідність законодавству. Допомога в заповненні бланків і форм, написанні заяв.
  • Допомога в зборі документації.
  • Допомагаємо безперешкодно отримати реєстрацію, РВП, ВНЖ.
  • Надаємо допомогу роботодавцям в легалізації співробітників.
  • При оформленні патенту на роботу на 2018 рік громадянами Узбекистану ціна буде гарантовано нижче, ніж при самостійному оформленні з простроченням подачі паперів, витраченими нервами і штрафами.

Завдяки нам весь процес отримання всіляких дозволів протікає легко, документи оформляються вчасно, а ви швидко працевлаштовуються.