Реклама
Реклама
Реклама

Формула 1: Гран-прі Індії не відбудуться?

Як повідомляє Auto Motor und Sport, гонка в передмісті Делі практично гарантовано зникне з календаря на наступний сезон

Як повідомляє Auto Motor und Sport, гонка в передмісті Делі практично гарантовано зникне з календаря на наступний сезон. Існує ймовірність скасування етапу і в цьому році. Генеральний промоутер Формули 1 Берні Екклстоун відмовиться від Гран-прі Індії в тому випадку, якщо не зможе звільнити гонщиків і команди від податків.

В даний час пілотам і стаєнь Формули 1 доводиться платити податки зі свого прибутку на багатьох етапах чемпіонату світу. При цьому місцеві податкові органи враховують тільки ту зарплату, яку спортсмени отримують безпосередньо за участь в одному Гран-прі. Іншими словами, базою оподаткування є не річний гонорар, а виплати за три дні, протягом яких триває гоночний уїк-енд. За відомостями Speedweek, в Делі обрали інший підхід: індійська влада вирішили оподаткувати зарплату за повний рік. Це набагато збільшить податкове навантаження на пілотів.

Формула 1. Алонсо може перейти в Red Bull
Гран-прі Угорщини виграв Люіс Хемілтон

У випадку з командами індійці також зажадали врахувати дані за весь рік, при цьому замість чистого прибутку вони захотіли отримати податок з загального доходу. Щорічно команди отримують від 70 до 220 мільйонів євро. Після вирахування витрат багато гоночні колективи йдуть в мінус, що звільняє їх від зборів в інших країнах. У випадку з Індією навіть збитковим командам типу Lotus і Marussia доведеться заплатити місцевий збір. Базою оподаткування стануть дев'яносто відсотків від річного доходу. Наприклад, при бюджеті в 190 мільйонів євро гоночний колектив буде змушений заплатити 10 мільйонів.

Гран-прі Індії на трасі Buddh International Circuit проводиться з 2011 року. У минулі два роки Берні Екклстоуну вдавалося переконати місцеву владу тимчасово відмовитися від зборів. Цього разу індійські податківці не мають наміру йти на поступки і звільняти команди з пілотами від зборів. «Приїдемо ми в Індію в наступному році? Я б сказав, що ні. Це політична справа », - цитує Екклстоуна інформаційне агентство Reuters.

Формула 1: колишній техдиректор Lotus знову в Ferrari
Гран-прі Австрії профінансує власник Red Bull

Податки не є єдиною перешкодою для організації національного Гран-прі в околицях Делі. При в'їзді в країну команди зобов'язані виплачувати двопроцентну мито за ввезення власного обладнання на територію Індії. У 2011 році індійська влада заробили на цьому 17 мільйонів доларів. Організатор гонки, компанія Jaypee Sports International Limited (JSIL), звільнила учасників Формули 1 від витрат, взявши на себе виплату всієї суми. Проте, командам не подобаються високі тарифи і занадто довгі перевірки на митниці, через які доставка обладнання на трасу серйозно затягується.

Якщо сторони не зможуть домовитися, етап на автодромі Buddh International Circuit буде скасований. В цьому випадку в календарі-2013 виникне тритижнева пауза між Гран-прі Японії (13 жовтня) і гонкою в Абу-Дабі (3 листопада).

Етап Формули 1 Гран-прі Росії відбудеться в жовтні 2014 року
Гран-прі Австрії повертається в Формулу 1

Разом з Індією з графіка Формули 1 2014 року зникне Південна Корея. Адміністрація заїзду на «Йонгаме» до сих пір не перевела гроші за право прийняти гонку в сезоні-2013, а також прострочила торішній платіж. Журналісти Motorsport-Total переконані, що ні Індія, ні Південна Корея не мають шансів на повторне поява в календарі чемпіонату світу. Під питанням знаходиться майбутнє Гран-прі Америки в штаті Нью-Джерсі: згідно з останньою інформацією, ця гонка також буде виключена з розкладу. В цьому випадку в 2014 році в календарі Формули 1 залишиться 19 етапів - на зміну скасованим заїздів прийдуть Гран-прі Австрії та Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Віталій Чухліб Віталій Чухліб

Онлайн-редактор сайту «Автоцентр» Незважаючи на те, що раніше журналістів називали «акулами пера», а нині «величають» «дятлами клавіатури», в другій за давністю професії повно своїх родзинок. І хоча в автожурналістіке я перебуваю без року тиждень, сподіваюся, що наші з нею почуття будуть взаємними. Готовий до конструктивної критики :) Шановні друзі, величезне прохання, не використовуйте в коментарях нецензурну лайку, оскільки, монітор на відміну від паперу все стерпить, але навіть він іноді може червоніти від того, як, чим і наскільки в нашій країні «люблять» Автодор ... Google+

Інші матеріали автора:

«Приїдемо ми в Індію в наступному році?