Реклама
Реклама
Реклама

Оплата держмита за закордонний паспорт в 2019 році: скільки коштує, термін дії

  1. важливі нюанси
  2. Як сплатити держмито на закордонний паспорт: відео
  3. Протягом якого терміну дійсна квитанція з сплаченої адміністративний збір
  4. Повернення і залік держмита
  5. Процедура сплати держмита

Оформлення паспорта, будь це внутрішній або для виїздів за кордон, пов'язане із заповненням заяви, підготовкою паперів та фотографії і сплатою державного збору. Зверніть увагу, що сплата держмита за закордонний паспорт проводиться перед зверненням до територіального органу ГУВМ МВС РФ за видачею документа. Якщо ж він видається за межами Росії, держмито замінює консульський збір.

Оформлення паспорта, будь це внутрішній або для виїздів за кордон, пов'язане із заповненням заяви, підготовкою паперів та фотографії і сплатою державного збору важливі нюанси

Сплата мита за закордонний паспорт повинна проводитися з урахуванням кількох нескладних, але важливих правил. Їх недотримання з великою ймовірністю призведе до відмови у видачі документа за формальними підставами.

В принципі, це не критично: можна оплатити заново і звернутися повторно, одночасно виконавши ряд формальностей для повернення надміру витраченого. Але краще заощадити свій час і нерви.

Нижче наведені основні поради, які допоможуть уникнути проблем, про які згадувалося вище:

  1. Проводити платіж за оформлення закордонного паспорта краще в банківському відділенні населеного пункту за місцем розташування органу ГУВМ МВС, так як в банку, швидше за все відомі реквізити отримувача платежу.
  2. Платником по квитанції повинен бути вказаний одержувач держпослуги - майбутній власник закордонного паспорта (ст. 333.17 НК). Платіж, здійснений від імені іншої людини, не може служити підставою для видачі документа заявнику. Важливі тільки дані в квитанції. Здійснити платіж може хто завгодно: касир не перевіряє відповідність реального і номінального платника.
  3. При оформленні закордонного паспорта дитині потрібно керуватися попереднім принципом, тобто при сплаті збору необхідно вказати в квитанції прізвище неповнолітній.

Як сплатити держмито на закордонний паспорт: відео

Розмір платежу

Скільки становить держмито на закордонний паспорт - це з'ясовує кожен, хто зібрався оформляти документ. Відповідь на це питання залежить від рішення заявника виготовити:

Державне мито в 2019 році становить:

  • за видачу звичайного закордонного паспорта - 2000 рублів, дитині до 14 років - 1000 рублів (пп. 1 п. 1 ст. 333.28 НК);
  • за видачу біометричного - 5000 рублів, дитині до 14 років - 2500 (пп. 2 п. 1 ст. 333.28 НК);
  • за внесення змін - 500 рублів.

При сплаті держмита в одному випадку діє знижка в розмірі 30%, про що ми розповімо трохи пізніше.

Хоча пільг для інвалідів, учасників війни та інших категорій в НК РФ не передбачено, проте, безкоштовно проводиться:

  • внесення змін щодо виправлення помилок, допущених співробітниками ГУВМ МВС (ст. 333.18);
  • видача закордонних паспортів жителям Калінінградської області (ст. 333.29);
  • оформлення документів для жителів Криму, які стали громадянами Росії, при наявності закордонного паспорта України і при первинному зверненні (пп. 29 п. 3 с. 333.35 НК).

Протягом якого терміну дійсна квитанція з сплаченої адміністративний збір

Скільки діє держмито на закордонний паспорт? Про це можна дізнатися з ст. 333.40 НК, включаючи роз'яснення Мінфіну від 20.06.2008 № 03-05-05-03 / 22. Скільки діє держмито на закордонний паспорт

Відповідно до приписів, термін дії держмита на закордонний паспорт становить три календарні роки. Також потрібно врахувати наступне: при зміні розміру держмита платіж може збільшитися. Тоді «стару» квитанцію варто використовувати, заплативши різницю і склавши заяву про залік раніше сплаченої суми.

Повернення і залік держмита

Як повернути держмито за закордонний паспорт? Згідно ст. 333.40 НК РФ, сума платежу може бути повернено повністю або частково у випадках:

  • оплати в більшому розмірі, ніж це встановлено законом;
  • відмови територіального органу ГУВМ МВС видати запитуваний закордонний паспорт.

Для повернення грошей потрібно звернутися до начальника територіального органу міграційної служби письмово, в довільній формі сформулювавши свою вимогу.

До заяви слід додати квитанцію, що підтверджує сплату держмита:

  • в оригіналі - якщо сума підлягає поверненню в повному розмірі;
  • в копії - якщо частково.

Повернення мита за закордонний паспорт обмежений терміном її дії, тобто трьома роками. Він проводиться органом Держказначейства на підставі рішення начальника відділення ГУВМ. Для повернення встановлений місячний термін з моменту подачі заяви.

Процедура сплати держмита

Сплатити держмито за закордонний паспорт можливо декількома шляхами:

  • через інтернет електронними грошима з веб-гаманця або власної банківської карти. Чому саме власної? На даний момент технологія така, що дані про платника автоматично підтягуються з карти або електронного гаманця;
  • з використання порталу держпослуг - після виставлення рахунку в особистому кабінеті ви можете переходити до оплати. Саме цей вид оформлення документа передбачає 30-відсоткову знижку згідно п. 3 ст. 2 ФЗ від 21.07.2014 № 221 «Про внесення змін до глави 25.3 частини другої НК РФ»;
  • в касі відділення банку;
  • через термінал.

Як підтверджується інтернет-оплата? При бажанні квитанція може бути роздрукована на домашньому принтері. Але справа в тому, що заявник взагалі не повинен доводити факт сплати збору. Згідно з регламентом надання даної послуги, співробітники ГУВМ зобов'язані запросити інформацію про надходження грошей з державної скарбниці, а тому позбавлені права відмовити в прийомі заявки на підставі відсутності квитанції.


Згідно з регламентом надання даної послуги, співробітники ГУВМ зобов'язані запросити інформацію про надходження грошей з державної скарбниці, а тому позбавлені права відмовити в прийомі заявки на підставі відсутності квитанції

Як сплатити держмито
за закордонний паспорт і де це зробити: відео

Чому саме власної?
Як підтверджується інтернет-оплата?